Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Priče iz spavaće sobe, 18+ /

Spirala iskustva

Pozdrav, godinama sam pila kontracepcijske i sad sam to prestala. Zanimaju me iskustva sa spiralom ako netko želi to sa mnom podijeliti :) Čula sam svašta,da neke žene nemaju mengu od kad imaju spiralu,da se to može pomaknit a da ni ne znaš i tak to. Pa sad ne znam jel bi il nebi.
2016 04 30
Znam jednu curu,mama jos imala spiralu i dobila nju hah
2016 04 30
Evo ukratko: ja sam ju stavila odma nakon poroda (ne znam da li si rodila, ali ako nisi ne možeš staviti spiralu). Prva zapreka su ti uvijek godine i broj djece, dosta ginića ne stavlja mladim curama, ako imaš jedno dijete i tak...Što se same spirale tiče, ugradnja je skoro bezbolna, na zadnji dan menstruacije i ako je dobro postavljena može trajati do 5 godina. Ja sam svoju imala mjesec-dva manje od 5g. Nisam imala nikakve nuspojave, ciklusi redoviti, sve ok :) na svakom pregledu (ja idem svakih 6 mj do godinu dana, nikako rjeđe) ultrazvukom mi je provjerio njenu poziciju i uvijek je stajala na mjestu - to je isto radi dobrog postavljanja odma na početku, tako da eto meni se 5 god nije pomakla. Uglavnom, moje iskustvo je ful pozitivno, al to ti je sve individualno. Moja frendica je isto stavila, dobila menstruaciju koja nikako joj nije stala dok joj nisu izvadili spiralu. Znači to je stvarno od osobe do osobe nismo svi isti. Ali sigurna sam da će ti tvoj ginekolog pomoći u odluci. Sorry na dugom postu, nadam se da sam pomogla ;)
2016 05 02
Mirena je zakon, to je nesto najbolje sta sam za sebe napravila u tom pogledu, cak je I moja ginekologinja ima :-D
2016 05 03
Ja sam imala mirenu, postavljena odmah nakon poroda, skinuta nakon 2 ipo godine, nisam u principu imala nikakvih velikih problema ni nuspojava..jedina stvar je bila na psihickoj bazi, osjecaj da je strano tijelo u meni, tako da me znalo svaka 3 mjeseca zgrcit da bi padala u nesvjest, doktori kazu da to nije od Mirene, a ja kazem, pripisujem to psihi mojoj ludoj prije poroda su mi menstruacije bile malo je rec bolne, lupala bi glavom od zid koliko bi me bolilo, dok sam imala Mirenu slabo i nikako, otkad sam je skinula ( prije 3 mjeseca) ciklus mi traje 4- 5 dana i ne boli me previse :) tako da sve u svemu imam ok iskustva s njom, bila sam zadovoljna dok sam je imala :)
2016 05 17