Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Mame i trudnice pomoc! stvari za bebu.

Pozdrav! :) Nisam naisla na ovakvu temu pa pitam vas jer mi svaka zena da drugaciji odgovor pa ni sam ne znam vise. Molila bi da mi odgovorite na ova pitanja, btw termin mi je za mjesec dana. 1. Sto trebam ponijeti u bolnicu? Koliko pidzama? Je li jedna dovoljna? 2. Treba li mi ogrtac? Bit ce ljeto i neke govore da se ne smije uopce izlazit iz bolnice pa ne znam jel mi treba. Stvari za bebu za prvih mjesec dana 3. Kupit cu prvo pelene 2-5kg, ali koliko paketa? Koliko paketa pelena se u tjedan dana potrosi? I koje pelene su najbolje? 4. U slucaju da ne budem imala mlijeka koju hranu da uzmem? Jesu li sve iste ili sto je skuplja to je bolja? 4. Koliko rucnika za bebu imate i koji prasak i omeksivac koristite? Puno hvala svima na odgovorima :)
2016 05 20
1. U bolnicu spavačice koje se gore daju raskopčati zbog dojenja i to dvije. Higijenski ulošci i specijalne gaćice poslije poroda. Higijenske potrepštine, zdrave grickalice, voda, nešto za čitanje i puno ljubavi za malu bebu. :) 2. Pošto će biti toplo ogrtač Vam neće trebati. Iz bolnice se ne smije izlaziti. Za bebu 3. U 24 sata može se potrošiti i do 8 - 10 pelena jer ima dana kad će biti pravi pišulinac, a i ono drugo. :) 4. Adaptirana mlijeka nisam koristila tako da Vam tu savjet ne mogu dati. Dojenje neće biti lako, iz početka može biti veoma teško i mukotrpno. Ako ste čvrsto odlucili da ćete dojiti onda treba biti uporana, uporna, uporna i opet uporna. Ako u Vašoj blizini ima grupa za potporu dojenju, ići na njihove sastanke mogu Vam puno pomoći, a ako i ne dojite opet možete ići na njihove sastanke čut ćete puno korisnih savjeta od mama. 5. Ja sam imala četiri ručnika i bilo mij e dovoljno. Što se tice deterdženta neki blagi, a omekšivač nikako nije dobar za bebinu kožu. Općenito omekšivač nije dobar. :") Nadam se da sam Vam pomogla
2016 05 20
1.Tri, četri pidžame. Možeš ponijeti jednu, dvije, pa ti kasnije tvoji donesu. 2.Ja sam bila zimi, pa mi ogrtač svejedno nije trebao jer nisam izlazila po hodniku (nisam ni mogla), tako da ti je dosta pidžama. 3. Računaj 4,5 pelena dnevno, više-manje. Ja sam dosad probala samo Pampers, ali uzela sam baš Violetu, pa ću vidjeti. 4. Mlijeka ćeš imati, samo trebaš biti smirena i ne paničariti. Na početku ćeš imati jako malo, ali to je mlijeko puno masnoće i djetetu je sasvim dovoljno, tako da nema panike ni potrebe za umjetnim mlijekom, jer prirodno je najbolje, bez aditiva i kojekakvih gluposti. 5. Ručnika ne treba puno, par komada. Deterdžent ima onaj neki baš za dječju robicu, tekući.
2016 05 20
Ako rodis ranije kupujes PRENan u ljekarni..ja ti jedino tako mogu pomoci. U bolnici ti kazu s cime hrane bebu pa ti nastavis tako ako slucajno neces imati mlijeka. Ali nemoj nista kupovati prije.. Pelene smo tamo dobili 0 jer je bila u inkubatoru, tako da nismo nosili u rodiliste nista. Ja sam rodila u petrovoj i tamo smijes izlaziti iz bolnice ako zelis u dvoriste. Ponesi vise spavacica jer ce ti biti vruce i mozes se zaprljati jer ces krvariti i curit ce ti mlijeko. Uloske sam obicne nosila ali nocne, ne one vatene koje kazu. Ali opet ja nisam rezana pa mi mozda nisu zato smetali. Sve ovisi koliko ces biti u bolnici, ako je sve ok ides kuci 3 dan. Moja preporuka da si odmah poneses stezne gacice, visoke jer ce ti biti lakse kretati se i brze ce ti se trbuh vracati. Sto se tice detrdenta, nikad nisam odvajala nasu i njenu robicu i normalno sam sve prala..nikad nikakvih alergija ni problema. Pelene smo od pocetka samo pampers koristili... Stovise do sada smo samo doktoricu na cijepljenjima vidjeli a sad ce 3godine i presretna sam zbog toga! Zelim ti puno srece!
2016 05 20
1. u idealnom slucaju ti je jedna dosta. bit ces tamo 3 dana i ako ju ne zakrvaris, nema potrebe za drugom. ali nikad nije idealno x-) 2. ja sam rodila u 8. mjesecu i nije mi trebao ogrtac dok sam bila u sobi. rodila sam u petrovoj, tamo su bebe cijelo vrijeme s nama u sobi, tako da ni ne mozes nigdje. ali ako ces moc izlazit, onda ce ti dobro doc. jednostavnije je samo obuc ogrtac, nego se skroz presvlacit 3. uclani se u dm babybonus i dobit ces jedan paket pampersica, mislim da su 2-5 kg. iako ti se moze dogodit da ti te budu male. zato je mozda najbolje pricekat, kupit jedan ili dva paketa. ionako ce ti puno ljudi donijet pelene na poklon (ja sam svima rekla, ak bas hoce nesto kupit, nek kupe pelene :) ). nekad ce ti bit dosta 4-5 dnevno, a nekad ces tolko potrosit prije podne. na pocetku nema pravila. ja kupujem violetu i zadovoljna sam. 4. ako ce dobivat ad u bolnici, nastavi s istim. ja sam prvo kupovala novalac (400 grama 75 kuna). rekli su mi da je to najbolje zato sto se kupuje u ljekarni. ali na kraju sam shvatila da je svejedno sta kupujes, naravno, ako beba nema nekih problema s probavom. i nema potrebe da ista kupujes ranije. ak bude hitno, postoje dezurne ljekarne i uvijek mozes poslat nekog da kupi. 5. za pocetak sam imala 5-6 rucnika (posudila sam ih), al sam brzo shvatila da je to previse. mislim da su mi 3 bila dovoljna. na pocetku nisam koristila omeksivac, ali nisam odvajala nasu i njenu odjecu. pocela sam koristit omeksivac nakon 7-8 mjeseci. potrazit cu negdje popis po kojem sam se ja ravnala sto se tice stvari za bolnicu i za bebu za prvih par mjeseci pa ti ga posljem :)
2016 05 20
Hvala svima na odgovorima, puno ste mi pomogle :* @martina, moze, posalji mi taj popis :)
2016 05 20
Korisno! Moze i meni popis? Hvala! <3
2016 05 20
ovo sam ja nosila i bilo je sasvim dovoljno... -2 spavaćice za dojenje -5 paketa onih vatenih uložaka-vir -paket pelena -paket vlažnih maramica -stvari za osobnu higijenu -2 ručnika -4 tetra pelene -krema za guzu -kućni ogrtač -papuče -mob, punjač, voda i sl. :) -za dojenje ne trebaš brinuti, budi uporna i dosadna sestrama da ti pomognu, dok se ne ufurate zna biti teško, ali kasnije je život puno lakši zbog toga :-), a ako beba bude sita ( a ne treba joj puno )bit će puno mirnija...mlijeko nadođe 2/3 dan, možda bi ti dobro došla i izdajalica u tom slučaju, to zna nekad naglo nadoći, a beba ne može toliko povući.... ako se čega još sjetim, javim sretno i hrabro cure! p.s. nije to tako strašno, da je, ne bi toliko žena stoljećima rađalo ;)
2016 06 02
p.s.s.vidim da netko gore spominje one specijalne gaćice poslije poroda, meni su smetale, žuljale me, nervirale. nosila sam obične vulgaris babske komotne :D
2016 06 02