Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Hipotireoza i skidanje suvisnih kg

Molim pomoc nekoga tko ima slican problem s navedenim u naslovu i kako je uspio skinut kg? Naime ja uz to jos sve i dojim. Hvala!
2016 11 22
daaa, i mene isto zanima :)
2016 11 22
Za vrijeme trudnoce je sve bilo ok no nakon poroda mi se sve poremetilo u organizmu. Imam problem sa otezanim disanjem, gusa u vratu, bolovi u vratnoj kraljeznici i od toga neke strasne migrenske glavobolje, trnci u rukama tj podlakticama, trnu mi nekad tako kao da ih netko stisne i ne pusta i ne mogu zbog toga spavati,pazim na prehranu ali sto god pojela se debljam,a uz to jos i dojim,zeludac me boli i povraca mi se ponekad koliko mi je muka. Eto,i neki dan citam bas da je sve to od hipotireoze. Isla sam na lijecenje kod bioenergicara jer se ne zelim trovati ljekovima. Bolje mi je nakon 4 tretmana no ne znam hoce li se to sve srediti samo s tim. Jel imala koja ovakvih problema? Lani sam u ljeto imala takve napadaje u prsima i nedostatak kisika da sam mislila da cu umrijeti na 40 stupnjeva.
2016 11 23
Mama mi ima slicne probleme a ona opet ima hipertireozu i naglo mrsavi.
2016 11 23
nemoj se zezati s tim,moja mama je imala velikih problema sa stitnjacom,moras kod doktorice na vađenje krvi i ostale pretrage...misli na svoju bebu i probaj sa prehranom gore smo ti stavile linkove ja i jos jedna korisnica....uđi u grupu
2016 11 23
Ok
2016 11 23
Imam hipotireozu i trudna sam. Redovito sam kod endokrinologa svaki mjesec. U trudnoći su mi povećali dozu eutyroxa tako da zbog toga se uopće ne debljam, tj. do sada - 32 tt digla sam samo 1 kg (i to u prvih 10 tt). Beba normalno napreduje, a moje tijelo izgleda 10 kg mršavije (osim trbuha) jer je sva masnoća i sve ostalo iz tijela otišlo na bebu. Nakon što rodim sigurno ću izgubiti min kg koliko teži beba i plodna voda tako da ću zapravo biti mršavija nego prije trudnoće. Ti nisi imala takvu terapiju? Inače, sam neposredno prije trudnoće dakle uz hipotireozu, policistične i inzulinsku rezistenciju smršavila 10 kg. Nema tu neke prevelike filozofije... jednostavno sam došla do toga da želim smršaviti... i sve one dijete, jedi ovo, ono... ništa od toga dok u glavi nisam rekla dosta. Smršavila sam tako da sam prestala jesti slatko, ali apsolutno sve slatko (keksi, bomoboni, voćni i gazirani sokovi, kolači...) i počela piti kavu i čaj sa zaslađivačem. U 2 mj. -10 kg, bez vježbanja, šetnji... ičega... samo bez slatkoga.
2016 11 27
U hipotireozi je metabolizam toliko usporen da je teško skidati kile i uz redukcije u prehrani. Zato prvo rješavati primarni problem, a to su hormoni, i izbalansirati si najbolju gramazu eutiroxa sa svojim endokrinologom ;)
2016 12 07
Hvala za savjete ;)
2016 12 10
Ja sam hipo-Hashimoto i u godinu dana sam skinula preko 40 kg uz Bez glutensku prehranu
2017 01 21
Samo da javim da sam rodila. U trudnoći sam digla 3 kg, a nakon poroda odmah izgubila 7 kg. 2 tj. nakon poroda Eutyrox mi je sa 75 mg smanjen na 50 mg i sada, 3 mj. nakon poroda sam izgubila još 6 kg. Dakle, 13 kg lakša nego pred porod iliti 10 kg nego prije trudnoće, sve prema gore opisanom :)
2017 03 31