Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Pomoc Mame

Pozdrav drage Krpicarke, trudnica sam sada 7 mj, ne radim, nemam prihoda, na burzi nemam pravo zbog premalo radnog odnosa, roditelji mi takoder nemaju prihode oboje su radno nesposobni, djete sam zeljela zadrzat no otac djeteta ne zeli cuti za djete i financijski ne pomaze, uskoro treba sve za bebu a ja ni kune u depu, jedva prezivljavam, sto je jos gore imam i poviseni secer razlog vise trebam pazit na ishranu, dali imam gdje da molim za kakvu pomoc? Dali imam mogucnost da kao samohrana majka dobijem socijalni stan? Sve me snaslo a ne zelim izgubit djete, kasnje cu se snaci, radit i zaradit, sada mi je problem posto izgleda nemam nikakvih prava na barem neki novac :( Zato se obracam ovdje mozda je koja Samohrana majka bila u slicnoj situaciji pa zna kome se obratit...hvala :(
2017 02 19
Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći.
2017 02 20
> katjad: > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :(
2017 02 20
A naknada za nezaposlene? Primaš?
2017 02 20
> NikolNicky: > > katjad: > > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. > Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :( Odite odmah sutra ako možete,prvo odite u prijemni ured ako ste prvi put u Centru i bez brige, niste jedini u takvoj situaciji,oni i jesu tamo da vam pomognu,pitajte za jednokratnu naknadu,to za prvu ruku da si malo pomognete i držite se,sretno,držim vam fige.
2017 02 20
> Majalike: > A naknada za nezaposlene? Primaš? Trenutno nista ne primam, sta bi trebala za to ?
2017 02 20
> katjad: > > NikolNicky: > > > katjad: > > > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. > > Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :( > Odite odmah sutra ako možete,prvo odite u prijemni ured ako ste prvi put u Centru i bez brige, niste jedini u takvoj situaciji,oni i jesu tamo da vam pomognu,pitajte za jednokratnu naknadu,to za prvu ruku da si malo pomognete i držite se,sretno,držim vam fige. Hvala vam na pomoci, otici cu i raspitat se :(
2017 02 20
Majo mislim da je otvaračica na početku teme napisala da nema pravo na naknadu..jer je premalo mjeseci bila zaposlena. Također savjet...raspitati se..inače i općine daju jednokratnu pomoć. Kao samohrani roditelj mislim da cete moći ostvariti pravo na socijalnu skrb..jos kazete da su roditelji radno nesposobni.. Otici i raspitati se.. Samo proucite zakone..i pitajte osobe koje su vec ostvarile tu vrstu pomoći da vam daju savjet..jer drzavni sluzbenici znaju "zamantati" ljude po pitanju njihovih prava.
2017 02 20
> Brdosuza: > Majo mislim da je otvaračica na početku teme napisala da nema pravo na naknadu..jer je premalo mjeseci bila zaposlena. > Također savjet...raspitati se..inače i općine daju jednokratnu pomoć. > Kao samohrani roditelj mislim da cete moći ostvariti pravo na socijalnu skrb..jos kazete da su roditelji radno nesposobni.. > Otici i raspitati se.. > Samo proucite zakone..i pitajte osobe koje su vec ostvarile tu vrstu pomoći da vam daju savjet..jer drzavni sluzbenici znaju "zamantati" ljude po pitanju njihovih prava. Hvala na informacijama, otici cu pitat pa cu vidjet sta ce mi reci :/
2017 02 20
Da, brdo, to sam previdila-((
2017 02 20
Morate imati pravo na naknadu 12 mjeseci nakon rođenja djeteta. Ne sjećam se točno (ako ne ide preko burze) preko koga to ide (možda HZZO-a?), ali ja sam nakon poroda primala čitavu godinu 1663kn. Prije toga nisam bila zaposlena niti sam bila prijavljena na Zavodu za zapošljavanje.
2017 02 20
Tako je, to ide preko HZZO-a. Ako si zdravstveno osigurana, imaš pravo na rodiljnu i roditeljsku naknadu od rođenja do 1. godine djetetovog života, zatim po svemu napisanom imaš pravo na dječji doplatak za dijete, te na jednokratnu pomoć za dijete iz dva izvora - od grada/općine (iznos ovisi gdje ti je prijavljeno prebivalište) i od HZZO-a: https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/496 Možda će ti pomoći Rodini linkovi: http://www.roda.hr/portal/prava-djece-i-obitelji/ Dobro prouči kamo sve moraš ići i koje papire predati da bi ostvarila ta prava. To je što se tiče djeteta, a ostalo možeš ostvariti na sebe prije rođenja djeteta preko Centra za socijalnu skrb kako su ti cure već pisale. Tu je korisni link o tome: http://www.czss-zagreb.hr/prava-u-sustavu-socijalne-skrbi Nisam baš shvatila zašto tražiš socijalni stan, nemaš mogućnost živjeti s roditeljima? I još jedna bitna stvar. Otac djeteta se ne može odreći djeteta. Može tvrditi da nije otac pa će sud narediti testiranje očinstva i dokazati da je otac, ali jednako je zakonski obavezan skrbiti o djetetu i uzdržavati dijete kao i ti.
2017 02 20
On mora placati alimentaciju, priznao on dijete ili ne. Kako kaze Hanami, moze prisilno ici na testiranje, odnosno dokazivanje ocinstva. Ne daj mu da se izvuce.
2017 02 20
Ovo za porodiljnu naknadu nisam htjela ni pisati, kao ni za dječji doplatak..jer joj je hitno sada..da moze pripremiti sve za dolazak bebe. Normalno da ima pravo na porodiljnu naknadu nakon rođenja bebe..do godine dana njegova života. A papiri za dječji doplatak se predaju na mirovinsko odmah nakon rođenja bebe. Najveć je 299 kn.. Odmah mozemo znati da li imamo pravo na isti..ako zbrojimo sva primanja iz prošle kalendarske godine..podijelimo na članove tog kućanstva i mjesece u godini. Svota koja se ne smije prekoračiti je oko 1600 kn po mjesecu....tj. koju kunu više..ali sve lijepo piše na stranicama mirovinskog. Ono što će također dobiti nakon rođenja bebe...i što svaka majka dobiva..je svota koju ta općina daruje svakoj majci. Svota ovisi o općini u kojoj živiš, jer oni određuju i poklanjaju istu. Taj momak mora plaćati alimentaciju, po novijem zakonu čak neme veze ako je nezaposlen..on to mora. Što ranije nije bio slučaj. Traži sva svoja prava i bori se za svoje dijete..i za sebe.
2017 02 20
Btw što ti je sa zdravstvenim osig. Da li plaćaš ili imaš pravo na besplatno?
2017 02 20
1 2 Sljedeći