Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Vjerujete li vi...

da zaista postoji univerzalna veličina? Ovo pitanje postavljam prije svega onim korisnicama koje vole na razne predmete nakeljiti veličinu: UNIVERZALNA Je, moš mislit! Vidim danas jednu krasnu strukiranu haljinicu... nit broja, nit mjera - piše da je veličina univerzalna. x-) Sigurno bi savršeno stajala djevojci koja nosi broj 36, jednako kao i gospođi u veličini 44
prije 10 dana, 11:05
Uff, pred par godina je bila duuugačka tema o tome, korisnica "čokoladica" je probleme radila (cure, se sjećate nje?) Univerzalana veličina ne postoji, postoji "one size". Riječ univerzalno znači da jedna stvar odgovara raznim modelima nečega, npr univerzalni daljinski. Ako na haljini ne piše veličina to ne znači da ona paše svima, to je i dalje haljina koja najbolje paše da neku veličinu. Ne može se u oglasu staviti veličina univerzalna, ispravno bi bilo napisati mjere i otprilike kojoj veličini odgovara. Ajde još šalovi i takve stvari mogu biti univerzalne, ali uska haljina ne može pasati i na XS i na L.
prije 10 dana, 11:18
Aaaa, znači bilo je već rasprava :D nisam pratila prije par godina. Jasno mi je da neki krojevi mogu odgovarati za više veličina, ali za haljinu s rezanim strukom se to nikako ne bi moglo reći... da je ne znam kako rastezljiva :')
prije 10 dana, 11:42
Ja sam napisala univerzalana za jednu jaknicu..ali sam stavila i mjere..nekad neznam što napisati za nešto što bi odgovaralo od broja 36 - 44 recimo..
prije 10 dana, 11:49
univerzalna. nego kakos drugacije rec da imas sve velicine u ponudi. il da nemas metar inda hauz pa ni mjerenje ne prolazi :')
prije 10 dana, 11:51
I ja vjerujem da postoje univerzalne veličine, štoviše, ne samo ja nego i proizvođači koji označe odjevni predmet kao UNI ili OSFA. Imam i jednu Uni strukiranu haljinu na profilu koja zaista odgovara od 36-46 ovisi koliko se zategne trakom, a to što zasigurno ne stoji jednako privlačno djevojci koja nosi 36 i gospođi koja nosi 44 nije problem uni oznake :P
prije 10 dana, 11:53
ma kako ne, kad sin preraste jaketu, more babo uvijek isfurat sa zafrkanim rukavima, kao, nisu mu kratki, to mu je umjetnicka furka
prije 10 dana, 11:57
Univerzalno je ono što zaista pristaje raznim veličinama, a to definitivno nije majica ili haljina iz butika iz importanne centra koja realno odgovara veličini M iako na njoj piše univ ili pak uopće nema naznačene veličine. O tome ovdje pričamo.
prije 10 dana, 12:01
Ah, i proizvođači isto svašta znaju napisati... ali zato postoji metar, pa onda možeš procijeniti hoćeš li nešto nositi kao haljinu ili peplum majicu.
prije 10 dana, 12:19
jes nado, al kakos prodat 36 pod 44 ako ne napises univerzalna velicina :')
prije 10 dana, 12:24
Da se razumijemo, ne podržavam to "univerzalno" niti mislim da je ispravno, ali činjenica je da "one size fits all" zbilja postoji. Dogodi se i da deklarirana veličina često ne odgovara stvarnoj veličini. Stoga traži mjere, pogledaj jel ti odgovara i to je to. :")
prije 10 dana, 12:35
> cipelitza: > jes nado, al kakos prodat 36 pod 44 ako ne napises univerzalna velicina :') Ahahaha! To je to! :') A ja naivna mislila da je cilj svakog prodavača da što detaljinije i točnije opiše proizvod :D
prije 10 dana, 12:39
Ja se samo ovog sjetim i sve jasno :D https://www.buzzfeed.com/candacelowry/heres-what-one-size-fits-all-looks-like-on-all?utm_term=.rum5zll9b#.rtjW5AAE9
prije 10 dana, 12:45
Univerzalna veličina postoji toliko koliko je istina da je zemlja ravna ploča.
prije 10 dana, 13:04
> SaraKedavra: > Ja se samo ovog sjetim i sve jasno :D https://www.buzzfeed.com/candacelowry/heres-what-one-size-fits-all-looks-like-on-all?utm_term=.rum5zll9b#.rtjW5AAE9 Da! :')
prije 10 dana, 13:28
1 2 Sljedeći