Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Masno, masnije... kosa i koža :(

Izuzetno masna kosa i lice, miteseri i pokoja akna. I tako od pocetka puberteta. Promjena prehrane i kozmetike ne pomaze. Sto se vama ako ste masnokozac i masnokosac pokazalo kao pomoc oko ovoga? Tretmani, proizvodi, savjeti...? Unaprijed masan... ovaj... lijep pozdrav i hvala na savjetima ;)
2017 04 24
Imam jako masnu kozu i kosu, a o znojenju da ne pricam. Probala sam kreme, sampone, losione itd od jeftinih do skupih. Pila razne cajeve, kapi... Iskreno nista mi od toga nije pomoglo, osim kad sam bila zbog bolesti na bolnickoj dijeti....
2017 04 24
Hvala na savjetima :) zaboravila sam napomenuti da preferiram prirodnu kozmetiku, šampone i gelove za pranje bez sulfata, SLS-a i parabena... znam da je ovo sad traženje dlake u jajetu, ali ako postoji nešto... ;)
2017 04 24
za sad koristim: - tvrdi šampon lavanda/limun od tinkture (ništa posebno) - za umivanje crni sapun Biobaza i gel za pranje osjetljive kože Biobaza - Garnier micelarna zelena za masnu kožu (navečer se umivam, uz pomoć Bipine silikonske četkice za pranje lica pa iza počistim micelarnom, ujutro samo micelarnom na blazinici) - 2x tjedno Balea peeling s cinkom i salicilnom - ujutro krema LRP Effaclar duo tonirana, navečer Ducray keracnly control pa kad se upije Olivalova regenerativna za masnu kožu - povremeno napravim masku od crnog ugljena i zelene gline
2017 04 24
Crni sapun od Biobaze je odlican. Koristim preparate za kozmeticke salone, ok su mi, ali nista cudotvorno. Pocet cu piti od Tinkture antiparazitni program, koprivu i za zeludac. Jako me zanimaju rezultati.
2017 04 24
sapun i krema sa zeolitom. mislim da je najjeftinija varijanta kupiti zeolit prah i pomiješati s gelom za umivanje i hidratantnom kremom. muž ima masnu kosu, izvrsno mu je pomogao Naftalan šampon.
2017 04 24
Ulje ljesnjaka je odlicno za masnu kozu, kolegica je koristila i uspijela "smanjiti" masnocu. Iskreno nemam strpljenja za to, nepodnosim masnocu na licu.
2017 04 24
> HelloKitty21: > Crni sapun od Biobaze je odlican. Koristim preparate za kozmeticke salone, ok su mi, ali nista cudotvorno. Pocet cu piti od Tinkture antiparazitni program, koprivu i za zeludac. Jako me zanimaju rezultati. ajd baš javi ako ti to što pomogne... ja inače imam neki problem sa želudcem, jednostavno što god da jedem napuhnem se, jezik i je bijel i pecka me povremeno. isprobala sam sve žive dijete, dodatke prehrani, obavila milijun pretraga (sve čisto), bila kod dosta doktora (i homeopata)i nitko ni blizu nije otkrio što je problem.
2017 04 24
> Lolita85: > > HelloKitty21: > > Crni sapun od Biobaze je odlican. Koristim preparate za kozmeticke salone, ok su mi, ali nista cudotvorno. Pocet cu piti od Tinkture antiparazitni program, koprivu i za zeludac. Jako me zanimaju rezultati. > ajd baš javi ako ti to što pomogne... ja inače imam neki problem sa želudcem, jednostavno što god da jedem napuhnem se, jezik i je bijel i pecka me povremeno. isprobala sam sve žive dijete, dodatke prehrani, obavila milijun pretraga (sve čisto), bila kod dosta doktora (i homeopata)i nitko ni blizu nije otkrio što je problem. pokušaj piti domaći kefir od kefirne gljivice. upravo sam nručila sapun s profila koji si linkala, čini mi se ok :-)
2017 04 24
> mirnaz: > > Lolita85: > > > HelloKitty21: > > > Crni sapun od Biobaze je odlican. Koristim preparate za kozmeticke salone, ok su mi, ali nista cudotvorno. Pocet cu piti od Tinkture antiparazitni program, koprivu i za zeludac. Jako me zanimaju rezultati. > > ajd baš javi ako ti to što pomogne... ja inače imam neki problem sa želudcem, jednostavno što god da jedem napuhnem se, jezik i je bijel i pecka me povremeno. isprobala sam sve žive dijete, dodatke prehrani, obavila milijun pretraga (sve čisto), bila kod dosta doktora (i homeopata)i nitko ni blizu nije otkrio što je problem. > pokušaj piti domaći kefir od kefirne gljivice. > upravo sam nručila sapun s profila koji si linkala, čini mi se ok :-) ma pravila sam dugo i pila kefir, i vodeni od domaćeg kralvjeg nepasteriziranog mlijeka... ćorak. sve što doktorima padne na pamet, ili nekome da me savjetuje sam već probala. ... neuspješno.
2017 04 24
Neka 3 mj sam se hranila striktno LCHF, bez šećera, jako malo UH, bez mlijeka i procesirane hrane, uzimala sve te neke vitamine i dodatke prehrani koje mi je savjetovao dr. Marđetko iz Zadra, pa sam bila i kod fitoaromaterapeutkinje, ona je savjetovala opet nešto svoje, uzimala dosta jake probiotike, gastroeneterolozi nisu ništa pomogli... uglavnom, ništa od toga pomoglo nije, osim što sam spala na 54 kg na visinu od 167 cm (ghost look), bila užasno gladna i nervozna. I zato sam odlučila zaboravit sve to da ne navučem što drugo ozbiljnije. Sada opet jedem sve, ali ne jedem smeće, kuham uglavnom sama, laganu ili sirovu hranu, meso, povrće, pojedem i slatkiše... i ne vidim neku reakciju ni razliku u ponašanju svoga tijela sada i dok sam bila na LCHF prehrani. Na lice sam stavljala kokosovo ulje s vitaminom E (home made) pa mi je dermatologica rekla da to mi to čepi lice i da ne stavljam. Koristim kreme za masnu kožu s aknama, ali preko njih stavim onda neku hidratantnu, Olivalovu regenerativnu ili Effaclar H. I kosu sam probala prati sa sodom (povremeno još napravim peeling tjemena njome, i tijela, super je ali ne treba je koristiti prečesto jer je prealkalna i može ozbiljno narušiti PH kože - dermatologica mi je rekla da ne radim više peeling lica s njom)...
2017 04 25
Pogledala sam kaj koristiš za njegu lica i rekla bi da ti jako fali nešto hidratantno. Effaclar H meni nije bila dovoljno hidratantna, posebno uz LRP DUO. A isušena (dehidrirana) koža se hoće jako mastit jer si pokušava nadoknadit vlagu. Od kad sam prestala kožu stalno isušivat preparatima za masnu kožu jako se oporavila. Ja bi ovdje ubacila hidratantni tonik ili hidrolat, svakako neki hidratantni serum, a i BHA preparati bi ti mogli pomoći. Hormone si vadila?
2017 04 25
Vadila, spolne i štitnjaču, sve ok. Effaclar H i Olivalova mi baš ostavljaju neki nahranjen osjećaj i izgled kože. Effaclar H se i preporuča za hidrataciju masne kože nakon kozmetičkih tretmana, i primijetila sam da mi kod korištenja brže zarastaju krastice od akni.
2017 04 25
@sanjaurban ma ne, pomijesam zlicu i pol sode s pola litre vode. Operem kosu time 2x. I onda pomijesam zlicu i pol jabucnog octa s pola litre vode, to je kao regenerator. I onda još vodom isperem kosu, naravno. Jabucni ocat vrati pH u ravnotezu. Ne mogu pronaci tu temu, ugl bilo je da cu si unistiti kosu, da ju unistava itd... Ne znam, meni ne pada kosa s tim načinom pranja i baš sam primijetila da mi je narasla. Na kosi ostane njena prirodna masnoća i sporije mi se masti nego šamponom. (od djecjeg mi je drugi dan masna i isto mi pada kosa dok perem). Sad kad sam pokusala naci onu temu, vidjela sam da si ti bila pitala i savjet za nokte jer ti se listaju i pucaju. To sve je znak da nešto u organizmu ne štima. Od lchf prehrane mi se dize kosa na glavi. Ali ovo sto si uvela dosta sirovog u prehranu i izbacila mliječne proizvode i slatko je ok. Ne znam koliko se dugo tako hranis, nece se nista preko noci promijeniti. Par mjeseci bi trebalo proci da vidis promjene. I ja bih ti uvela u prehranu puno proteina. I ne zanima me tko će reći da je to previše, gledam svakodnevno ljude oko sebe kakvu imaju kosu, nokte itd. Ja sam na 150-180g dnevno. Samo si pripazi da ti se to uklapa u dnevni kalorijski unos da se ovaj put ne udebljas :)
2017 04 25
Stvar je u tome da treba promjeniti prehranu i biti ustrajan. Koza stvarno pamti, hranu, sunce, njegu. I ne opeasta bas brzo po mom iskustvu. Rezultati se jako sporo vide, ja sam vece promjene vidjela tek nakon 6mjeseci, a gotovo godinu dana uzasnih odricanja trebalo je da se koza oporavi i dode na svoje. Iako nisam gotovo nikada niti jela brzu hranu i takve stvari, cjelokupno gledano organizam je vapio za nekim vitaminima i mineralima, a koza je samo davala signal. Uglavnom, na godinu dana ukinula sam bijelo brasno, cokoladu (uzas, znam), klasicne mlijecne proizvode, bijeli secer, kofein (patnja), te przenu i brzu hranu bilokoje vrste. Uvela sam puno probiotike, vitamin a kroz kelj, spinat i, mrkve, hranu bogatu cinkom - sjemenke bundeve, vlaknatu hranu, hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama, te hranu koja je jetra friendly - brokula, cvjetaca, kruske, jabuke. Osim toga, u prvom periodu od 6 mj puder sam nanijela mozda 3 puta i to za neke svecenosti kad sam se zaista htjela osjecati bolje. I tad kad sam se odlucila za puder koristila sam manhattan kameni puder na preporuku druge cure koja je imala teske probleme s kozom. Osobno, nisam pusac, ali mi je tada receno da ukoliko jesam, pusenje dehidrira kozu i direktno i indirektno, a toksini je jos vise ostecuju. Sto se njege tice, nisam isusivala kozu jer to na kraju ispadne jos gore, koristila sam razne pjene za umivanje, i hidratizirala i hidratizirala. Povremeno sam radila obloge od cajeva, a leda sam posipala baby puderom i super su se ocistila. S kosom vodim borbe uvijek, ali pomirila sam se s tim da su 2 dana moja realnost i nije mi tesko oprati ju, radije kosa svaka dva.dana nego koza. Puno vode takoder. Bilo je tesko, ali mi linija nikad nije bila bolja, ako nista :)
2017 04 25
1 2