Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Seboreični dermatitis i kontaktni dermatitis na kapcima

Tražim osobe sa istim problemima. Trenutno kontaktni dermatitis koji zahvaća samo jedan kapak. Kapak naotiče, crveni, lagano svrbi i steže. Kod dermatologa mi je prepisana Maxidex mast (kortikosteroid), terapija ponovljena 2-3 puta po 5 dana. Također kupljena u ljekarni krema La Roche Posay, krema za intenzivnu njegu očiju. Prošlo na par dana, javilo se opet. Kakva testiranja bi se trebala obaviti, dali itko ima slična iskustva?
2017 07 23
Imam isti problem, ali na rukama. Inače cijele ruke mi budu crvene, užasni svrab i zatezanje. Bila sam kod dermatologa, ali rekao je na koju hranu trebam pripaziti i da imam dermatitis. Moja doktorica mi je pripisala mješavinu beloderma i belobaze. Te dvije kreme se mogu i kupiti odvojeno, ali beloderm je na recept. Korištenje samo belobaze nema nikakav učinak ona je tu sam da malo oslabi beloderm jer je on jaki antibiotik što se tiče kože. Meni pomogne ujutro i navečer namažem i tako tjedan dana i skroz se povuče nema ničega mirna sam onda koji mjesec sve zavisno što radim i diram rukama. Nakon toga mazanja sa mješavinom uvijek neku hidratantnu kremu koja mi ne smeta. Ja osobno koristim sve Eucerin od kremi do šampona i jako sam zadovoljna. Bila mi je jednom predložila teta u ljekarni La Roche Posay, ali ostala sam na Eucerinu jer mi odgovara.
2017 07 29
Pozdrav! Probajte se kod dermatologa raspitati o Elidel kremi (nama ju je dermatologica iz Klaićeve preporučila za perioralni dermatitis, nakon što kortikosteroidi nisu djelovali, no na kraju je nismo koristili jer smo shvatili da je problem izazvan vlažnim maramicama kojima su ga tete u vrtiću brisale). Ugl., navodno da je čudotvorna u saniranju dermatitisa, ali to ne mogu potvrditi iz prve ruke. Dobiva se na recept uz nadoplatu od 200-tinjak kn.
2017 08 01
Meni je doktorica opće prakse prepisala Rojazol kremu nakon mejsec dana eksperimentiranja. Prošle zime me zatezalo oko očiju i oko usana i preporučena krema iz ljekarne nije pomogla. Seborejični dermatitis je uzorokovan gljivocom te se tretira antimikoticima. Meni pomogla vrlo brzo.
2017 08 05
Jesi ti ja? :) Imam totalno isti problem. Maxitex I to je to....ali - ja bi bila mazala u međuvremenu između terapiji točno NIČIME. I vrlo brzo bi se ponovilo. Dok nisam promijenila dermatologa, pa mi je nova rekla da moram kapke SVAKI DAN mazati, da je poanta u hidrataciji. Dakle, od onda su se terapije kortikosteroidom prorijedile na možda 2x godišnje, prije bi se pojavilo svaka dva tjedna. Čime mažem? Bepanthen masti (mast, ne krema, I mora biti baš Bepanthen, ne neke verzije toga). Preko noći tanki sloj. A preko dana ako se ne šminkaš ne moraš ničime, ja šminkam oči pa uvijek kupim neku hidratantnu "okoloočnu", bilo koju.
2017 10 22
> anatis: > Meni je doktorica opće prakse prepisala Rojazol kremu nakon mejsec dana eksperimentiranja. Prošle zime me zatezalo oko očiju i oko usana i preporučena krema iz ljekarne nije pomogla. Seborejični dermatitis je uzorokovan gljivocom te se tretira antimikoticima. Meni pomogla vrlo brzo. Tako je. Kortikosteroide je bolje zaobilaziti, odnosno vrlo kratko koristiti. Do tri dana maksimalno i to kad je stanje kože stvarno loše. Beloderm je također kortikosteroid. Nije antibiotik kako je netko ovdje prethodno napisao. Za vlasište je dobar Oronazol šampon i Vichy sa selenom za masnu perut. Seboreični dermatitis je najčešće povezan s jako masnom kožom na čijoj se površini množe gljivice i dolazi do upale kože i to najčešće vlasišta, uz rub vlasišta, u obrvama, uz usne, nos, na prsima. Odnosno tamo gdje ima najviše žlijezda lojnica. nažalost pravog lijeka i nema za to. Samo ublažavanje simptoma pa dok opet ne izbije i tako u krug.
2017 10 26