Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Mineralni puder

U potrazi sam za pravim mineralnim puderom, bez štetnih sastojaka. Znam da u drogerijama (dm, Muller i sl) na policama ima hrpa jeftinijih "mineralnih pudera" koji minerala imaju jedva u tragovima, ali zato imaju mnoštvo loših sastojaka. Koža lica mi je masna, s miteserima i pokojom aknom u pms-u, pa bih htjela naći neki puder koji će me matirati i koji ću koristiti na dnevnoj bazi. Čula sam već za Jane Iredale, Elizabeth Arden,... ali su fakat dosta skupi. Znate li za neke jeftinije varijante, a da su sastojcima i dalje ok? Hvala velika unaprijed ;)
2017 07 24
Ne kemijam s kukuruznim skrobom kao sastojkom za mineralni puder :D Ali koristim ga vec neko vrijeme u vrlo maloj kolicini (a ne ko ova zenska za baking ili sto vec) nakon hidratantne i SPF kreme - bas za matiranje, bez pudera jer mi ne treba - odlican je, ne isusuje mi kozu i matira najdugotrajnije do sad. Pristica bas i nemam, kao ni prije nego sto sam s tim pocela. Sto se clanka tice, ne drzi mi bas vodu. Da, istina je da se apsorpcijom tekucine pocinju razvijati bakterije ako nema konzervansa, ali koliko dugo prosjecno nosis sminku odnosno kukuruzni skrob na licu - 8, 10, 12 sati? Ako prirodna kozmetika bez konzervansa moze izdrzati do jedan dan, moze i ovdje. Alergijska reakcija moze nastati na bilo sto, kako na kukuruzni skrob, tako i na bilo koji drugi sastojak, stvarno nema smisla da to dodatno naglasavaju. A i, laicki gledano, sta mislis, jel veca sansa da reagiras na koktel kemije u komercijalnim puderima ili na obican kukuruzni skrob? :D I zadnja stvar - postoji POTENCIJALNI problem u obliku MOGUCNOSTI preuranjenog starenja, o cemu su zakljucak donijeli na temelju onog sto se dogadja u tijelu, a da se nisu pretrgli od daljnjeg istrazivanja. Tu bih cak prihvatila ovaj argument jer ima smisla - da nisu odmah u nastavku predlozili komercijalne pudere. Reklama iz aviona. Ova stranica je kao make-up.hr. Sve redom placene reklame. S obzirom na to, stvarno mi ne djeluje vjerodostojno. Tak da slobodno guglaj i dalje :D Nije mi namjera odgovoriti ikoga od kupovanja komercijalnih pudera, kupujte sto vam odgovara i sto mislite da ce vam biti najbolje za kozu.
2017 07 26
Nemam namjeru kupiti bilo što bez odgovarajućeg certifikata, a mislim da nisam dovoljna stručna da sama "mućkam" nešto, stoga ću se radije okrenut organski certificiranoj kozmetici s minimalnim brojem sastojaka. Kukuruzni škrob, i svi ti neki translucent puderi na meni vazda ostavljaju vidljiv bijeli trag, zato mi to nije opcija. Ipak trebam nešto tonirano.
2017 07 27
Ajde molim te javi ovdje ako nadjes sto jeftinije od gore spomenutih pudera, a da su sastojcima ok i da postoji neka SPF zastita :) Jer ovo moje istrazivanje isto dosta dugo traje, i trajat ce jos neko vrijeme, bas zato sto smatram da nisam dovoljno strucna, a u medjuvremenu mi prevec para odlazi na Jane Iredale jer ga potrosim zacas.
2017 07 27
deciem - the ordinary? imaju bolesno dobre stvari za nisku cijenu...
2017 07 28
koliko vidim u sastavu ima nekoliko nepoželjnih sastojaka: Phenoxyethanol, Aluminum Hydroxide, Bismuth Oxychloride... pa mislim da ipak ne bih. kad već nešto plaćam malo skuplje onda bih baš da bude 1/1, a čini mi se da je za sad to samo JI. svakako hvala na prijedlogu ;)
2017 08 03