Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Čišćenje bijelih starki

Bok, nisam sigurna gdje staviti upit/temu. :) Valjda je ok. Dosad sam samo ručno krpom ili kakvom četkom čistila tenisice kakvim blažim bezbojnim sredstvom i vodom... tlaka mi je i dugo traje. Nikad ih nisam prala u perilici i ne bih htjela da ljepilo popusti. Iako su plaćene dosta.... Lijepo po punoj cijeni :/ to im nije smetalo da se nakon 15 dana odvoji malo guma od tkanine. Pa zato ne bih bas riskirala da dobijem iznenađenje... moze koji savjet onako iskustvom stečen? Takve preferiram :)) tnx :)
2017 07 26
Ja sam ih baš jučer prala. Po preporuci sam ih namočila u mlakoj vodi s običnim praškom za rublje, pa sam ih lijepo oribala i isprala hladnom vodom. Danas sam vidjela da su požutile gdje se platneni dio spaja s gumom x-)
2017 07 26
Zastitna vrecica i program brzo pranje. Mozes ih naspricati sredstvom protiv fleka prije bacanja u bubanj. Ne susi ih na direkt suncu. Bit ce ko nove.
2017 07 26
a ako ne uspije uvijek ih možeš obojit u crno :)
2017 07 26
Tnx na savjetima! Ja sam ih ivana985 slicno oprala prvi put, ali bez namakanja, samo ih ocetkala. Nije bilo tog zutog... stvarno treba paziti kad su bijele pa se vidi... inace me jedan gost bio polio crnim vinom na mozda mjesec dana stare starke. Bebe jos. :,( nisam bila pretjerano zalosna. Ipak je to samo stvar, ali ipak... sve je otislo cetkanjem, ali je potrajalo... Cipelitza, probat cu ovaj put na tvoj nacin! Hvala :)
2017 07 26
Svu platnenu obuću perem u perilici na programu ručnog pranja. i, kako je već rečeno, nikako ne sušiti na suncu!
2017 07 26
> sanjaurban: > a ako ne uspije uvijek ih možeš obojit u crno :) Mogu da. I odmah postati darkerica :D hahaaa
2017 07 26
> teehee: > Svu platnenu obuću perem u perilici na programu ručnog pranja. i, kako je već rečeno, nikako ne sušiti na suncu! Ja bih ih sigurno bila lijepo stavila direkt na sunce. :D :D Dobro da je vise njih napomenulo da ne. To nisam znala. Sto dođu na fleke ili?
2017 07 26
> Miss27: > > teehee: > > Svu platnenu obuću perem u perilici na programu ručnog pranja. i, kako je već rečeno, nikako ne sušiti na suncu! > Ja bih ih sigurno bila lijepo stavila direkt na sunce. :D :D Dobro da je vise njih napomenulo da ne. To nisam znala. Sto dođu na fleke ili? Jap. Požute.
2017 07 26
Susi u debeloj hladovini i ravno polozene. Ne okreci naopacke i nek ne vise sa strika. Pranje u masini (s centrifugom) ih rjesava suvisne vode koje se napiju uzduz i poprijeko kad ih se pere rucno. Rucno se rjesavaju manja zaprljanja..cetkica za zube i opleti po mjestu. Po mogucnosti sodom bikarbonom u malo vode..kao pasta..divno cisti i bijeli tekstil i gumu. Kad se naopako suse pune vode...voli se razliti ljepilo kojeg u rucnom pranju svi stave "dovoljno previse" da krene razrjedjivat ljepilo koje se krene razlijevat po tekstilu..masina to ne radi. Ak nemas zastitnu vrecicu posluzit ce i obicna jastucnica.
2017 07 26
> cipelitza: > Susi u debeloj hladovini i ravno polozene. Ne okreci naopacke i nek ne vise sa strika. > Pranje u masini (s centrifugom) ih rjesava suvisne vode koje se napiju uzduz i poprijeko kad ih se pere rucno. Rucno se rjesavaju manja zaprljanja..cetkica za zube i opleti po mjestu. Po mogucnosti sodom bikarbonom u malo vode..kao pasta..divno cisti i bijeli tekstil i gumu. Kad se naopako suse pune vode...voli se razliti ljepilo kojeg u rucnom pranju svi stave "dovoljno previse" da krene razrjedjivat ljepilo koje se krene razlijevat po tekstilu..masina to ne radi. > Ak nemas zastitnu vrecicu posluzit ce i obicna jastucnica. Tnx na iscrpnom opisu! :)
2017 07 26
> Miss27: > > cipelitza: > > Susi u debeloj hladovini i ravno polozene. Ne okreci naopacke i nek ne vise sa strika. > > Pranje u masini (s centrifugom) ih rjesava suvisne vode koje se napiju uzduz i poprijeko kad ih se pere rucno. Rucno se rjesavaju manja zaprljanja..cetkica za zube i opleti po mjestu. Po mogucnosti sodom bikarbonom u malo vode..kao pasta..divno cisti i bijeli tekstil i gumu. Kad se naopako suse pune vode...voli se razliti ljepilo kojeg u rucnom pranju svi stave "dovoljno previse" da krene razrjedjivat ljepilo koje se krene razlijevat po tekstilu..masina to ne radi. > > Ak nemas zastitnu vrecicu posluzit ce i obicna jastucnica. > Tnx na iscrpnom opisu! :) Iskustvo :') Dojavi kako je proslo!
2017 07 26
> cipelitza: > > Miss27: > > > cipelitza: > > > Susi u debeloj hladovini i ravno polozene. Ne okreci naopacke i nek ne vise sa strika. > > > Pranje u masini (s centrifugom) ih rjesava suvisne vode koje se napiju uzduz i poprijeko kad ih se pere rucno. Rucno se rjesavaju manja zaprljanja..cetkica za zube i opleti po mjestu. Po mogucnosti sodom bikarbonom u malo vode..kao pasta..divno cisti i bijeli tekstil i gumu. Kad se naopako suse pune vode...voli se razliti ljepilo kojeg u rucnom pranju svi stave "dovoljno previse" da krene razrjedjivat ljepilo koje se krene razlijevat po tekstilu..masina to ne radi. > > > Ak nemas zastitnu vrecicu posluzit ce i obicna jastucnica. > > Tnx na iscrpnom opisu! :) > Iskustvo :') > Dojavi kako je proslo! Svakako :D
2017 07 26
Evo, oprala prema uputama i stvarno su kao nove! Operene u mašini na brzom programu, u zaštitnoj vrećici i sušene vani na balkonu (ne direktno na suncu), ravno položene. Osušile se u tren, nakon centrifuge stvarno nisu bile baš ni toliko mokre kao što budu nakon ručnog pranja... Nigdje nema nikakvih flekica, nikakvih drugih nijansi... Čisto bijele! Hvala curama na uputama! :D
2017 07 30
Weiiiiiiiii ♡♡♡ Bas mi drago!
2017 07 30
1 2