Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dermatologija i venerologija, odstranjivanje madeža POMOĆ

Bok cure! Treba mi hitno vaš savjet i iskustva.. dakle imam jedan madež koji je prije nekih godinu dana promijenio boju, nalazi se na bočnoj strani abdomena i ispupčen je. Dobila sam uputnicu za dermatologa i uputila se u Vinogradsku bolnicu gdje su mi rekli da je prvi slobodan termin tek 30.1.2018. i to za dermatološki pregled, a meni je cilj odstranit ga tako da, pridodajte sad tome još i vrijeme čekanja kirurga..Nakon Vinogradske pokušala sam spas tražiti u Domu zdravlja Siget, gdje sam uzaludno čekala sat vremena da bi mi doktorica na kraju rekla kako oni samo obavljaju dermatološke preglede, a ne odstranjuju madeže uopće. Pa sada, ja tražim vaše mišljenje, je li bolje da se uputim u KB Dubrava (sestra u Vinogradskoj mi je rekla da se tamo čeka mjesec dana) ili da jednostavno sve to obavim privatno, jedino me strah cifre koju bi mi kirurg mogao naplatiti...jako mi je čudno kako to ovdje tako sporo ide, a moj prijatelj koji je iz Srbije je obavio pregled i odstranjivanje u roku 7 dana.. HELP cure :(
2017 08 23
Kod privatnika cijene DOSTA variraju pa se raspitajte i SRETNO!
2017 08 23
I ja sam iz istog razloga čekala termin kod dermatologa nekih 5 mjeseci, ako te to tješi. To je nažalost tako kod nas i raniji možeš dobiti jedino ako poznaješ nekoga tko te može ubaciti ranije preko reda, javna tajna. Tako sam srećom dosta brzo došla na red kod kirurga i obavila to, inače ne znam kad bih uopće došla na red. danas mi kod doktora žena priča kako se nekidan naručila na CT - u 8. mj. 2018. Tko živ, tko mrtav. Ali vjerujem da je tvoj doktor pomislio da je jako hitno da ga odstraniš da bi ti dao i takvu uputnicu i uputio te odmah na pravo mjesto, tako da mislim da nemaš razloga za brigu (i ja sam nedavno prošla isto, i imala iste takve madeže i imam ih još par, i otvorila sličnu temu na forumu ;) ), jedino što treba čekati a znam da ti je to najgore. Što se tiče privatnika, kad sam se ja raspitivala rekli su mi da se cijena za jedan kreće oko 500 kn pa ti vidi..
2017 08 23
U KB Dubrava ti je ista stvar, prvo ideš dermatologu na pregled i onda se vraćaš svome doktoru po uputnicu za kirurga. Kod kirurga imaš konzultacije na kojima pogledaju madež/e (do tri se mogu skinuti na jednu uputnicu) i dogovore termin operacije. Ja sam čekala tri tjedna dermatologa, tri za konzultacije i još dva za operaciju, ali su u devetom mjesecu zakazane sve operacije od prije ljeta tako da ćeš vjerojatno čekati nešto dulje od mene. Mogla bi biti gotova do jedanaestog mjeseca ako se odeš sada naručiti, a to ti je opet bolje nego čekati siječanj. Privatno ti je 1500 kn po madežu (ovisi kamo odeš), ali to nije najsigurnija opcija jer ne naprave biopsiju pa ne znaš jel madež okej ili ti treba daljnja terapija. Uglavnom, preporučujem odlazak u bolnicu. Nadam se da ti je doktorica u Sigetu napisala da ti treba odstranjivanje jer bi onda preskočila čekanje dermatologa u bolnici, ali ti zapravo tvoj doktor opće prakse treba napisati uputnicu koja obuhvaća samu operaciju i dva pregleda, pa ti dalje rješavaš sa kirurgom i na šalteru u bolnici.
2017 08 24
Meni je privatnik u Splitu nosio odstranjeni madez na patohistolosku analizu i platila sam 200kn
2017 08 24
Ja sam isto na lijevoj strani abdomena u dnu imala ispupčeni i dosta veliki madež, i na kraju sam išla privatno. Poliklinika dr. Tončić u Mlinovima. Termin dobila za 2 dana, uklonili ga, poslali na biopsiju, dolazila tjedno na kontrole, tako da sam s njima stvarno bila prezadovoljna. Njih mi je opet preporučila prijateljica, koja je madež skidala s brade, koja nema ni najmanji trag uklanjanja madeža na licu. I još ti mlađi doktor preporuči svoju ženu koja je dermatolog na Šalati, da odeš k njoj da te pregleda u slučaju da imaš još koji madež na tijelu.
2017 08 24
Ljudi, hvala vam svima puno, jos cu razmisliti o otvorenim opcijama samo me zanima od vas KyaraX123 koliko vas je to sveukupno došlo, ako nije tajna naravno. Hvala :)
2017 08 24
Kad je već tema o madežima.. Trebala bi odstraniti jedan isto tako ispupčen madež. Zanima me vaše iskustvo s tim, točnije, je li sam proces bolan i kako to sve funkcionira? Ako ima koja dobra duša da mi objasni prije nego što progooglam i uplašim samu sebe. 😂
2017 08 24
> Violetta18: > Kad je već tema o madežima.. Trebala bi odstraniti jedan isto tako ispupčen madež. Zanima me vaše iskustvo s tim, točnije, je li sam proces bolan i kako to sve funkcionira? Ako ima koja dobra duša da mi objasni prije nego što progooglam i uplašim samu sebe. 😂 Ne boli, dobiješ lokalnu anesteziju i gotovo je za 5 minuta ;) Imaš 2-3 kontrole nakon toga, paziš da su šavovi čisti i da se ne inficira, nakon 15 dana ti skidaju konce i to je to.
2017 08 24
> Maleficent80: > > Violetta18: > > Kad je već tema o madežima.. Trebala bi odstraniti jedan isto tako ispupčen madež. Zanima me vaše iskustvo s tim, točnije, je li sam proces bolan i kako to sve funkcionira? Ako ima koja dobra duša da mi objasni prije nego što progooglam i uplašim samu sebe. 😂 > Ne boli, dobiješ lokalnu anesteziju i gotovo je za 5 minuta ;) Imaš 2-3 kontrole nakon toga, paziš da su šavovi čisti i da se ne inficira, nakon 15 dana ti skidaju konce i to je to. Hvala ti 😘
2017 08 25