Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Filmovi, knjige, glazba /

MATURA iz čega učite

Pozdrav....drage djevojke...možete li napisati molim vas svoja iskustva s pripremama.. Iz čega ste učili? Jeste li se pripremali u Trinomu ili Algebri i kakvi se priručnici- skripte tamo dobiju... Kako izgledaju ti satovi..zanima me hrvatski, matematika i likovni Također tražim udžbenike ako netko ima FON FON 2, FON FON 3 i Književni vremeplov 2 (Fon fon u knjižari košta 45 kn a vidim na Njuškalu 40 kn plus poštarina...???) Te koji su najbolji priručnici za pripremu.. Hvala svima!!!!
prije 22 dana, 00:47
Ja imam algebrine nizu razinu
prije 22 dana, 01:26
Sanja, nije vrag da si tek maturantica.... :P
prije 21 dan, 17:39
> SonjaSpoljaric: > Sanja, nije vrag da si tek maturantica.... :P eto, vrijeme kod mene teče unatrag o:) :')
prije 21 dan, 23:30
Ima li tko digitalni oblik knjige "Vremeplovom do mature"...PROFIL i neku matematiku...
prije 21 dan, 23:51
nista dodes i prodes :P :P
prije 21 dan, 00:29
> sanjaurban: > > SonjaSpoljaric: > > Sanja, nije vrag da si tek maturantica.... :P > eto, vrijeme kod mene teče unatrag o:) :') baš fino, kako bi si ja to sredila...... :P
prije 20 dana, 09:23
> SonjaSpoljaric: > > sanjaurban: > > > SonjaSpoljaric: > > > Sanja, nije vrag da si tek maturantica.... :P > > eto, vrijeme kod mene teče unatrag o:) :') > baš fino, kako bi si ja to sredila...... :P Mi Šuvarovi smo privilegirani..
prije 20 dana, 09:43
to nije nimalo pošteno..... ]:)
prije 20 dana, 14:59
Ja radim u Algebri, knjige su im ok( govorim za matematiku, ima sitnih greškica, ali nebitne su za nematematičare. Uz zadatke s prijašnjih drž matura ima i zadataka koje su autori sastavili.), dobiju se besplatno prilikom upisa. Pripreme idu u nekoliko ciklusa. Sto se tice vrsta priprema, postoje individualne i grupne. Grupne su zaista povoljne, a ako pratite njihovu stranicu na fejsu, možete uloviti i dodatne popuste od cca 200kn, svako malo ih imaju. Grupe su male-barem u Rijeci-do 12 učenika. Individualne pripreme su paprene, ali zaista su prilagođene djetetu. Znaci ako dijete zna npr. linearne jednadzbe, ok, to preskacemo da nam ostane vise vremena za ono sto slabije ide. Koliko god profesor koji drzi pripreme bio dobar, najvise o djetetu ovisi koji ce rezultat postici. Ako nece doma rjesavati zadatke koje mu profesor zada, nego ce se osloniti samo na pripreme, mislim da nikakve koristi od toga. Naravno, ovdje govorim o djetetu koje ne zna matematiku, ne o nekome tko je odličan učenik pa se samo došao prisjetiti svega. Ako Vas još nešto zanima, slobodno mi pošaljite poruku. :)
prije 20 dana, 22:14
Hey imam ti ja algebru (visu razinu) Hrvatski, stare rokove za matematiku (nizu razinu) kalkulator, pripreme za umjetnost etc. Ja sam samo iz toga ucila tako da ako ti treba javi :-)
prije 16 dana, 17:57
ja sam se pripremala u trinomu za hrvatski,engleski i matematiku.,moji profesori su bili odlični što se i vidjelo po rezultatima mature (sve tri petice) ,jako sam zadvoljna bila :) Ako nekome treba možete se javiti u inbox,prodajem prošlogodišnje (akademska godina 2016./2017.) skripte iz trinoma .Prodajem engleski (A) razinu ,hrvatski (A) razinu i matematiku (B) razinu.Skripte su očuvane što se tiče poderanih papira i sl.,ali u skripti iz hrvatskog ima stvari podcrtanih markerom i dosta riješenih zadataka koje je naš profesorom zajedno s nama rješavao,engleski skripta ima također dosta riješenih zadataka na kraju svake cjeline,a matematika je skripta potpuno prazna (nema rješenih zadataka,eventualno se nađu jedan ili dva koje sam rješavala u skripti).Također uz skriptu iz engleskog prodajem i skriptu sa open cloze (task 5 na maturi) zadatcima i rješenjima istih te mogu ubaciti par primjera eseja ocjenjenih sa max.brojem bodova (na maturi sam također dobila max.br bodova). Pa eto ako nekome nešto treba možete se javiti u inbox.
prije 16 dana, 21:07
Ja sam išla na pripreme za maturu iz fizike i to je apsolutno bacanje novaca. Nisam ništa naučila ni shvatila, samo me više zbunilo. Lektire sam učila tako da sam se prisjetila svake po bilježnici i s interneta i napisala si za svaku neke osnovne stvari, o piscu, razdoblje i karakteristike i otprilike sadržaj, sasvim dovoljno. Matematiku sam učila po starim maturama, isprintala sve od prve do zadnje i rješavala, ono što nisam znala sam nosila profesorici ili uzela sate instrukcije. Mislim da je to puno bolje od ekstra škole tj. tih priprema, već mi je i od ove obične bilo zlo. Ponosna trojka iz mat A Sigurno je dobra ideja uzeti srednjoškolske udžbenike pa po tome učiti, ali bez stresa. Ja sam počela opušteno učiti poslije zimskih praznika i sve sam stigla te upisala željeni faks. Sretno :)
prije 16 dana, 00:55
Evo ja sam maturantica ove godine i s obzirom da polažem 6 predmeta (osnovne predmete sve A razinu) toliko je posla da ne znam otkuda početi :,'( kako bilo, započela sam sa pripremama početkom devetog mjeseca. Sada trenutno svih 6 predmeta radim sama doma (svaki dan 1 sat po predmetu) uz pomoć udžbenika i bilježnica od prethodnih godina te skripti koje mi je brat sačuvao. Upisala sam pripreme u trinomu koje mi počinju u 11. mjesecu tako da sam do tada prepuštena sama sebi. Svaki vikend idem još i na pripreme iz hrvatskog u školi koje su mi počele od ovog vikenda. Sve u svemu, puno je posla no mislim da nije nemoguće dobro se pripremiti i mislim da je sada idealno vrijeme za početi. Ja sam u biti najviše nedoumica imala vezano za matematiku koja mi je od svih 6 predmeta najslabija karika pa nisam znala kako bi se uopće za nju pripremala. Na kraju sam ju upisala u trinomu i mislim da mi je to bila super odluka jer sama ne bi mogla nikako.
prije 14 dana, 21:27
> miss007: > Evo ja sam maturantica ove godine i s obzirom da polažem 6 predmeta (osnovne predmete sve A razinu) toliko je posla da ne znam otkuda početi :,'( kako bilo, započela sam sa pripremama početkom devetog mjeseca. Sada trenutno svih 6 predmeta radim sama doma (svaki dan 1 sat po predmetu) uz pomoć udžbenika i bilježnica od prethodnih godina te skripti koje mi je brat sačuvao. Upisala sam pripreme u trinomu koje mi počinju u 11. mjesecu tako da sam do tada prepuštena sama sebi. Svaki vikend idem još i na pripreme iz hrvatskog u školi koje su mi počele od ovog vikenda. Sve u svemu, puno je posla no mislim da nije nemoguće dobro se pripremiti i mislim da je sada idealno vrijeme za početi. Ja sam u biti najviše nedoumica imala vezano za matematiku koja mi je od svih 6 predmeta najslabija karika pa nisam znala kako bi se uopće za nju pripremala. Na kraju sam ju upisala u trinomu i mislim da mi je to bila super odluka jer sama ne bi mogla nikako. Nije idealno vrijeme, poludit ćeš. Govorim iz iskustva ljudi koji su isto krenuli "na vrijeme u 11.mj.". Matura je najlakši test koji sam pisala, otvori bilo koju i vidjet ćeš, samo na sve strane pišu o tome bezveze kao ajmo još malo prepast djecu. Od 1.srednje su nam tupili o tome, ne znam kome je to pomoglo.
prije 14 dana, 22:59
1 2 Sljedeći