Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Cin 1.HELP

Pozz.Prosle godine sam radila papu i imala sam cin1.Sto je meni gin rekao ma to je upala vrata maternice nista strasno.Dobila tablete za jacanje imuniteta i vaginalete.Ove godine papa cist ko suza.Moram papu raditi svako pola godine radi cin1 koji je prosle godine bio.?Ja nikome nisam govorila da sam imala, i sad mahinalno kazem prijateljicama svi u soku.''KAO NIJE TI SE S TIM ZEZATI? Ljudi glava me zabolila guglajuci tocnije prepala sam se haha.Jel se tko susreo s tim?
2017 10 05
Prijateljice ti dobro kažu. A gin.ti je trebao raditi dodatne pretrage i utvrditi zbog čega je pokazalo cin1. Ponekad znaju i pomiješat rezultate.
2017 10 05
Ja sam imala cin 1 i riješila ga letz biopsijom,nemoj paničariti,samo je bitno da se redovito kontroliraš i bilo bi ti pametno napraviti pretragu na hpv.
2017 10 05
> meli888: > Ja sam imala cin 1 i riješila ga letz biopsijom,nemoj paničariti,samo je bitno da se redovito kontroliraš i bilo bi ti pametno napraviti pretragu na hpv. Hpv se ne moze otkriti papom? Jer ona je meni rekla kao to je od upale,ne radeci mi pretrage na hpv?
2017 10 05
Ne,treba se uzeti bris baš na hpv,ima niskorizični koji uzrokuje genitalne bradavice i visokorizični koji uzrokuje promjene na vratu maternice.
2017 10 05
> meli888: > Ne,treba se uzeti bris baš na hpv,ima niskorizični koji uzrokuje genitalne bradavice i visokorizični koji uzrokuje promjene na vratu maternice. Ok.Hvala vam. Ovo sam jos isla privatno da se pregledam i nisam dobila detaljne informacije.Sto ocekivas s obzirom na cijenu i na cekanje rezultata.
2017 10 05
Nema na čemu,ne mora biti da imaš hpv ali ne bi bilo loše napraviti bris. Meni je odmah uzela bris kad mi je došao loš papa test,hpv se smatra uzročnikom raka grlića maternice,nema nekog lijeka za to,jer je to virus koji se aktivira kao i herpes,imaš ga u sebi doživotno i prilikom pada imuniteta se aktivira. Podigni imunitet,kloni se stresa,redovito kontroliraj i sve će biti ok!
2017 10 05
Slučajno sam baš nedavno čitala o dodatku prehrani, prirodnom potpuno, i to mi je sama doktorica preporučila, Acidosalus jogurti, i čitala sam na forumima da su žene s time i s Acidosalus vaginaletama cin riješile, i mnoge druge ženske probleme. Eto, ako kome pomogne, Bogu hvala, ja ga sad pijem. Po preporuci doktorice.
2017 10 16
Tesko da ce ti samo Acidosalus vaginalete rijesiti cin, moras promijeniti prehranu, baviti se sportom i rijesiti se stresa svakako. Ali sve ti ovisi od tijela do tijela, nekim zenama "prode" samo od sebe, a neke moraju na letz i sl. Samo se boriti!
2017 10 18
Pa meni nije teško povjerovati obzirom da je u pozadini svega Candida i pretjerana kiselost organizma vjerojatno, tj narušena ravnoteža. Zato, svakako, treba i promijeniti prehranu, da.
2017 10 18
Samo se obavezno kontroliraj redovno. CIN 1 nije sam po sebi nista strasno, ali je problem sto moze uznapredovati do CIN-a 3 i poslije toga rak. No proces traje poprilicno dugo, pa nema mjesta za paniku. Dakle, samo redovna kontrola i to je to:)
2017 10 19
Postoji tzv. sprej metoda kada se u roku od par mjeseci dođe do CIN 3 CIS HI-Sil. Oko 5% žena s nekim promjenama na vratu maternice bude zahvaćeno time. Candida nema veze s Cinom, već konstantne i neliječene upale te infekcija HPV virusom visokog rizika (16, 18, 31, 33...s tim da je 16 naaaaajgori) Nažalost, ozbiljne promjene se mogu riješiti isključivo kirurški. Letz ili klasičnom konizacijom kada se konusno izrezuje zahvaćeni dio vrata maternice te u krajnjem slučaju kada ništa drugo ne pomaže; radikalnom histerektomijom pri čemu se uklanjaju maternica, jajnici, vrat maternice te gornjih 2-3 cm rodnice. Ukoliko se pravilno ne liječi, početne promjene idu dalje, dublje i može biti fatalno. To mi je struka, prolazim kalvariju s karcinomom i kumina svekrva je umrla u roku od šest mjeseci od letz biopsije jer joj se proširilo na jajnike. Karcinom vrlo brzo napreduje na maternici i jajnicima jer su to jako prokrvljeni organi. Nije za zezanje ni najmanja promjena na vratu maternice, ali nije ni nerješiva. Treba se redovito kontrolirati i liječiti se. Ako vam ginekolog nonšalantno veli da to nije ništa- mijenjajte ga. Pogotovo ako vam bris pokaže da imate HPV 16. Preko 60% žena pozitivnih na HPV16 razviju teške promjene na vratu maternice tzv. CIN 3 Zato je jako bitno napraviti bris na HPV i tipizaciju virusa. Za djevojke koje nisu stupile u seksualne odnose postoji i cjepivo koje baš štiti od ovih najgorih tipova HPV virusa. Preporučila bih to cjepivo jer je to jedino cjepivo protiv raka. Nekad je bilo besplatno u Zagrebu. Ne znam je li još uvijek. Inače idu tri doze, a svaka košta oko 1000 kn.
2017 10 19
Pa ja ne znam, nije mi struka, ali mnogi doktori govore da je u pozadini svake vrste raka candida, nutricionisti pogotovo. Ketonskom dijetom su mnogi rak izliječili u kratkom roku. A što se tiče cjepiva, ako je to ono koje je prije 4-5 godina uvedeno u osnovnu, 7-8 razred, bjež od toga. Znam cure koje su dobile HPV virus u roku od godine dana nakon cjepiva, dakle sa 15 godina!!! I zapravo, cjepivo protiv raka NE postoji, postoji farmaceutski lobi koji želi da u to vjerujemo!!!!
2017 10 20
Ništa nije uvedeno u 7-8 razred. Ostalo mi se ne da komentirati. Samo ću reći; hrpa besmislica. Magistra sam znanosti iz medicinske biokemije i uistinu znam što pišem. Nagađanja i kuloarske priče znanost ne poznaje i ne priznaje. Toliko od mene.
2017 10 20
završila sam edukaciju za aromaterapeuta i izrađujem vaginalete na bazi potentnih eteričnih ulja. ako ste čuli za dr stribora markovića onda znate koliko je aromaterapija moćna. inače on je među prvima u hrvatskoj djelovao na tom području primjene (centar cedrus). u djelotvornost eteričnih ulja i sama sam se uvjerila (isprobano na vlastitim zdravstvenim problemima, između ostalog i ginekološkim) tako da mogu od srca toplo preporučiti primjenu prirodnih vaginaleta. što se tiče hpv-a, virus nije izlječiv ali da se zaliječiti i dovesti u stanje mirovanja. mali hint: eterično ulje eukaliptus polibrakteja. postoje i druga potentna ulja poput ravensare, niaulija, mandravasarotre i sl. a sinergijiskim djelovanjem postiže se ciljani učinak ovisno o ginekološkoj tegobi naravno to je samo jedan segment u liječenju.osobno zagovaram holistički pristup i tu također postoji hrpa korisnih metoda,preparata,vježbi i sl. kojima si čovjek može pomoći ako nekoga zanima nešto više ili konkretan savjet ili moje iskustvo slobodno se javite
2018 01 31