Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Cin 1.HELP

Pozz.Prosle godine sam radila papu i imala sam cin1.Sto je meni gin rekao ma to je upala vrata maternice nista strasno.Dobila tablete za jacanje imuniteta i vaginalete.Ove godine papa cist ko suza.Moram papu raditi svako pola godine radi cin1 koji je prosle godine bio.?Ja nikome nisam govorila da sam imala, i sad mahinalno kazem prijateljicama svi u soku.''KAO NIJE TI SE S TIM ZEZATI? Ljudi glava me zabolila guglajuci tocnije prepala sam se haha.Jel se tko susreo s tim?
prije 12 dana, 01:25
Prijateljice ti dobro kažu. A gin.ti je trebao raditi dodatne pretrage i utvrditi zbog čega je pokazalo cin1. Ponekad znaju i pomiješat rezultate.
prije 12 dana, 03:35
Ja sam imala cin 1 i riješila ga letz biopsijom,nemoj paničariti,samo je bitno da se redovito kontroliraš i bilo bi ti pametno napraviti pretragu na hpv.
prije 12 dana, 09:09
> meli888: > Ja sam imala cin 1 i riješila ga letz biopsijom,nemoj paničariti,samo je bitno da se redovito kontroliraš i bilo bi ti pametno napraviti pretragu na hpv. Hpv se ne moze otkriti papom? Jer ona je meni rekla kao to je od upale,ne radeci mi pretrage na hpv?
prije 11 dana, 11:21
Ne,treba se uzeti bris baš na hpv,ima niskorizični koji uzrokuje genitalne bradavice i visokorizični koji uzrokuje promjene na vratu maternice.
prije 11 dana, 12:16
> meli888: > Ne,treba se uzeti bris baš na hpv,ima niskorizični koji uzrokuje genitalne bradavice i visokorizični koji uzrokuje promjene na vratu maternice. Ok.Hvala vam. Ovo sam jos isla privatno da se pregledam i nisam dobila detaljne informacije.Sto ocekivas s obzirom na cijenu i na cekanje rezultata.
prije 11 dana, 15:29
Nema na čemu,ne mora biti da imaš hpv ali ne bi bilo loše napraviti bris. Meni je odmah uzela bris kad mi je došao loš papa test,hpv se smatra uzročnikom raka grlića maternice,nema nekog lijeka za to,jer je to virus koji se aktivira kao i herpes,imaš ga u sebi doživotno i prilikom pada imuniteta se aktivira. Podigni imunitet,kloni se stresa,redovito kontroliraj i sve će biti ok!
prije 11 dana, 19:26
HPV ne moraš imati doživotno. To je lokalni virus protiv kojeg se tijelo može naučiti izboriti i onda si na taj tip poslije imuna. Problem je kaj HPV-a ima jako puno tipova (preko100) od kjih jedno 20-30 radi bedastoće u ginekološkom aparatu. Neki visokorizični, neki niskorizični, a neki srednjeg rizika. Na CIN I bi bilo dobro napraviti biopsiju da se vidi je li stvarno CIN ili je neka druga upala u pitanju. Papu rade citolozi koji prema izgledu stanica pod mikroskopom ocjenjuju vizualno (prema količini promijenjenih stanica u obrisanom uzorku) da li se radi o CIN I, CIN II, CIN III, CIS, ASC-US, ili je samo neka upala. Kod biopsije se uzorak uzima ne s površine tkiva nego se uzme tkivo u dubinu i onda se točno vidi do koje dubine ide promjena stanica. Stupanj CIN I-III označava do koje dubine su promijenjene stanice, a CIS znači da je promjena zahvatila i bazalnu membranu. I unatoč glupom imenu stanja CIS = Carcinoma in Situ, to još uvijek nije rak. Jako puno o tome se pisalo na forum.hr (http://www.forum.hr/showthread.php?t=433278) pa toplo preporučam kao prilično informativno štivo.
prije 8 dana, 22:03
Slučajno sam baš nedavno čitala o dodatku prehrani, prirodnom potpuno, i to mi je sama doktorica preporučila, Acidosalus jogurti, i čitala sam na forumima da su žene s time i s Acidosalus vaginaletama cin riješile, i mnoge druge ženske probleme. Eto, ako kome pomogne, Bogu hvala, ja ga sad pijem. Po preporuci doktorice.
prije 9 sata