Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Kuca ili stan.?stan ili kuca?

Pozdrav drage krpicarke.....imam jedno pitanje za Vas,vi koje zivite u kuci navedite koje su prednosti kuce a vi koje ste u stanu navedite prednosti stana...?u dilemi sam pa ako ste spremne pomoci,slusam rado.. ,:)
2017 11 10
nema šanse da bih živjela u kući pa živim u stanu...zaključaš svoja vrata i ne moraš brinuti o fasadi, nemaš astronomske račune za grijanje i imaš manje čišćenja...nemaš okućnicu pa ne moraš kositi travu ni čistiti snijeg, ne moram kupovati vrata od garaže ni vrtne patuljke...ako nemaš puno slobodnog vremena odaberi stan, ako imaš možeš i kuću....sretno!!!!
2017 11 10
ne mogu zamisliti živjeti u stanu, moja kućica, moja slobodica.....
2017 11 10
> SonjaSpoljaric: > ne mogu zamisliti živjeti u stanu, moja kućica, moja slobodica..... ha, ha, to ću u mirovini na moru....
2017 11 10
Sve je stvar odgoja, navike i kompromisa. Neki koji su odrasli u kuci, ne bi mogli zamisliti zivot u stanu. Fali im okucnica, njihov vrt i cvjetnjak, sloboda kod pravljenja tuluma :D pa rostiljade i veca druzenja......a prednosti stana su da se ne brines za fasadu, dijelova ostecenja koje moze pokriti i pricuva, ne mora se brinuti za krov, ne mora se toliko cistit i uredjivat, a ako si u manjem stanu, ne moras durat nepozeljnju rodbinu jer nemaju gdje spavati. :D Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Sve ovisi o tvojim potrebama, mogucnostima i nekakvoj povoljnoj kupnji. Osobno, ja sam vise za stan, al mogla bi i u kucici zivjeti. Glavno da je manja i da je minimalisticki uredjena bez nabacanog i dostukanog dvorista. Jer ne volim nabacane stvari i nered.
2017 11 11
> sanjaurban: > nema šanse da bih živjela u kući pa živim u stanu...zaključaš svoja vrata i ne moraš brinuti o fasadi, nemaš astronomske račune za grijanje i imaš manje čišćenja...nemaš okućnicu pa ne moraš kositi travu ni čistiti snijeg, ne moram kupovati vrata od garaže ni vrtne patuljke...ako nemaš puno slobodnog vremena odaberi stan, ako imaš možeš i kuću....sretno!!!! sve što si nabrojila je točno, al ako si na 5-om katu idi tresti tepih, odmah će te sprašiti ova ispod tebe.....
2017 11 11
> SonjaSpoljaric: > > sanjaurban: > > nema šanse da bih živjela u kući pa živim u stanu...zaključaš svoja vrata i ne moraš brinuti o fasadi, nemaš astronomske račune za grijanje i imaš manje čišćenja...nemaš okućnicu pa ne moraš kositi travu ni čistiti snijeg, ne moram kupovati vrata od garaže ni vrtne patuljke...ako nemaš puno slobodnog vremena odaberi stan, ako imaš možeš i kuću....sretno!!!! > sve što si nabrojila je točno, al ako si na 5-om katu idi tresti tepih, odmah će te sprašiti > ova ispod tebe..... tepih se trese po noći kad svi spavaju..
2017 11 11
Sonja zato se ima pristojnosti i iznese se tepih van i trese se na prizemlju na zeljeznoj konstrukciji postavljenoj za to, ili na ogradi. Ja imam svoj balkon i meni je dobro...mogu popit kavu na svjezem zraku isto kao i ovi u kucama. Ako hocu cvjece, mogu teglama ukrasit sve. Istina i meni su ubacivali ćikove u balkon i prasili iz krpa, deka i ostalog, al ja sam postavila mali lim po gornjem rubu balkona u koso, pa imam korist da mi nista od odpadaka s gornjih katova ne zavrsava na balkonu, a i kad je velika kisa, ne pada mi po frisko obojanim zidovima balkona i ne trusi mi se boja.
2017 11 11
> SonjaSpoljaric: > ne mogu zamisliti živjeti u stanu, moja kućica, moja slobodica..... Ni ja. Osjećala bih se kao kanarinac u kavezu. Sanjaurban, zašto bi kuća imala astronomske račune za grijanje, u odnosu na stan :o ? Ako imaš stan, najčešće nemaš garažu, pa ni ne moraš kupovati vrata za nju.....ali, radije bih imala garažu nego je nemala, ipak. Kad živiš u stanu obično čuješ kad ti se par iz susjedstva svađa, a kad se miri sexom, iako to ne želiš čuti. Moraš se natezati s upraviteljem zgrade ili kako se već ta persona magica sada naziva, da iskamčiš pare za popravak poplavljene sobe, jer krov pušta, ti uredno daješ lovu za pričuvu, ali love nema dovoljno, tvrdi upravitelj, a i drugi stanari bi to malo što ima radije utrošili na farbanje stubišta. Kad 'zaključaš svoja vrata', kako sanjaurban kaže, obično si zatočena u malo kvadrata, nemaš se gdje sakriti od djece koja vrište, muža koji loži tv na najjače i same sebe kad te gazi pms. Kad imaš kuću obično imaš i okućnicu, na kojoj se možeš družiti s frendovima, pušiti bez da zasmrdiš krpice koje kaniš ovdje prodavati, imati radosne kućne ljubimce koji bi imali klustrofobične napadaje zatočeni u stanu. Možeš napraviti roštilj iza kuće, saditi cvijeće, ograditi se grmljem i živicom pa ne vidjeti i ne čuti susjede. Ako ti pušta krov točno znaš što ti je činiti i nema nikoga tko će te uvjeravati da je u tom trenutku važnije farbanje stubišta. Grijanje te košta ništa više nego za stan iste kvadrature ;) Živjela sam u stanu, sada živim u kući i ne bih se ni za živu glavu vraćala u stan.
2017 11 11
> daisy12345: > Sonja zato se ima pristojnosti i iznese se tepih van i trese se na prizemlju na zeljeznoj konstrukciji postavljenoj za to, ili na ogradi. > Ja imam svoj balkon i meni je dobro...mogu popit kavu na svjezem zraku isto kao i ovi u kucama. Ako hocu cvjece, mogu teglama ukrasit sve. Istina i meni su ubacivali ćikove u balkon i prasili iz krpa, deka i ostalog, al ja sam postavila mali lim po gornjem rubu balkona u koso, pa imam korist da mi nista od odpadaka s gornjih katova ne zavrsava na balkonu, a i kad je velika kisa, ne pada mi po frisko obojanim zidovima balkona i ne trusi mi se boja. Pa nije baš isto piješ li kavicu na balkonu ili vrtu, znaš .....
2017 11 11
Kao prvo..imam isto pitanje za sanju. Otkud ideja za astronomske racune za grijanje?? Znaci zivjela u oboje..trenutno i zauvijek u kuci nadam se. Za grijanje znaci mozes birati sto zeliš u kuci..sto te pukne..od klime do peci na drva..sa centralnim, bez njega, na lož ulje, pelete, struju..ma ako ces ju zapaliti, nitko ispod, a ni iznat ti A neće reći! :') Kada hoces sve prozraciti..otvoris i vanjska vrata..ides gore-dole, klapas, bacaš, sve je tvoje i nitko se nece buniti. Ako otvoris glavna vrata stana..mislim da to bas i nije ugodno..ni tebi, kao ni prolaznicima. Ako zelis izic van..moras se pristojno urediti i sjesti na javnu povrsinu (izuzimam balkone koji su vecinom luxuz).. Iz kuce izideš u ogrtacu sjednes vani...imas visoku ogradu ili zid ako ne volis nicije poglede. Ako ne voliš kosit stavis kamene ploce ili beton :') Imas gdje uskladistiti potrebne stvari, imas gdje ljubimce držati, imas gdje sakupiti drustvo, naliti bazen za djecu.. A bome fasadu i krov radis jednom ili dva puta dok ne odes kod Svevišnjeg :') Itd... Stan je za mene..ptica u kavezu..ili nuzno zlo ako bas moras, ali ako imas izbor..nema dileme.
2017 11 11
Drage moje dame , kuća oko kuće uvijek posla ,ali to je moja sloboda ,cvijeće , vrt stan nula bodova . Ne bi nikad živjela u stanu, čuvala sam djecu dok sam cura bila ,stan je katastrofa ,tanki zidovi, čuješ svaki šušanj, od gore na spratu susjed hoda kao da mi hoda po glavi,. Tako da kuću ne bi mijenjala ni za 100 stanova .
2017 11 11
Gitice, oko mene su sve penzići pa ne čujem svađe ni mirenja, samo znam da svi slušaju radio u 7 ujutro pa čujem i ja prve vijesti...za ovo grijanje sam bila uvjerena da su računi ogromni i svi ti ljudi po kućama hodaju u 3 veste i prsluku, a ja lijepo u kratkim rukavima, osjećam se puno slobodnije nego u prsluku... šalu na stranu, imam i ja kuću par stotina km daleko, za život preko ljeta, brate ubije me previše kvadrata, idi stubama gore pa dolje, pa svi ti silni gosti i pranje i pospremanje, a nitko ne kuca....svi samo dolaze i viču ej jesi doma, a sve rastvoreno, pa normalno da sam doma, kad ideš čistiti treba ti cijeli dan za 17 prozora, svako ljeto pokvari se barem jedan uređaj bijele tehnike, a tek vrt, ako nisi svaki dan u njemu liči na džunglu...i još nemamo krov...jer nam treba kredit..... drago mi je da uživaš u svoj lijepoj kućici al ja za nju trenutno nemam ni volje ni vremena ni para..
2017 11 11
Nema ništa ljepše grijati se na drva toplo pucketa vatra , i uz to kuham i pečem na drva jela i kolači fina ....
2017 11 11
Ljeto i vikendica su nesto sasvim drugo. To nije svakodnevnica. Meni u kuci za stanovanje sluzi samo kat pod kosom plocom..i ne kuzim zasto bi odrzavanje istog, cistim, imalo i malo vise posla od sredivanja dvosobnog stana.
2017 11 11
1 2 3 4 5