Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

anemija-manjak željeza (u trudnoći)

Pozdrav, da li vas ima kritično anemičnih? Meni je željezo već godinama od 1-4, nikako se pomaknuti na više a probala sam sve i svašta.. da li je netko imao sličnu situaciju? Šta vam je pomoglo? Da li je koja tako anemična ostala trudna, kakva je bila razina željeza u trudnoći? Hvala svima na odgovorima... :) :)
2018 04 18
> fahionholic: > Pozdrav, da li vas ima kritično anemičnih? Meni je željezo već godinama od 1-4, nikako se pomaknuti na više a probala sam sve i svašta.. da li je netko imao sličnu situaciju? Šta vam je pomoglo? > Da li je koja tako anemična ostala trudna, kakva je bila razina željeza u trudnoći? > Hvala svima na odgovorima... :) :) Nisam rodila niti sam trudna ali sam imala nesvjestice i željezo 2 i umjesto onih kapsula što mi je prepisao doktor počela sam sa domaćim kupinovim vinom i sokom, svaki dan po čašicu dvije i za mjesec dana se željezo podiglo na 15.
2018 04 18
U 11. om mjesecu sam imala zeljezo 3.1, popila 6 kutija Heferol kapsula i sad zadnje je bilo 12 s tim da mi je dr. dala jos dvije kutije kapsula do slijedece kontrole. Nisam trudnica,jednostavno se "srusilo" od ne znam cega.
2018 04 18
aronija i sok od aronije su mi najvise pomogli :)
2018 04 18
povremeno znam bit anemicna, inace pijem heferol, ali sad sam probala sa sokom od aronije od enciana i mogu reci da je dosta jak i da zaista osjetim kao da sam pila tablete zeljeza, a popijem svega 1 dl dnevno
2018 04 18
Isto aronija! Pila sam ju u trudnoći,dizala mi je energiju! Meni je odlična za imunitet i željezo.
2018 04 18
> fahionholic: > Pozdrav, da li vas ima kritično anemičnih? Meni je željezo već godinama od 1-4, nikako se pomaknuti na više a probala sam sve i svašta.. da li je netko imao sličnu situaciju? Šta vam je pomoglo? > Da li je koja tako anemična ostala trudna, kakva je bila razina željeza u trudnoći? > Hvala svima na odgovorima... :) :) Koliki vam je feritin?
2018 04 23
> ProdajaOdjece7: > aronija i sok od aronije su mi najvise pomogli :) Slazem se! Trudna sam i zeljezo mi je 21, a vec jako dugo vremena pijem aroniju svaki dan.;) Imam puno vise energije, a nestale su i migrene koje su mi se znale javljat nakon prve trudnoce.
2018 05 14
> Tanči14: > > fahionholic: > > Pozdrav, da li vas ima kritično anemičnih? Meni je željezo već godinama od 1-4, nikako se pomaknuti na više a probala sam sve i svašta.. da li je netko imao sličnu situaciju? Šta vam je pomoglo? > > Da li je koja tako anemična ostala trudna, kakva je bila razina željeza u trudnoći? > > Hvala svima na odgovorima... :) :) > Koliki vam je feritin? feritin mi je 3.. :(
2018 05 25
Da je feritin u trudnoći snižen nije neobično, no kod Vas je uistinu nizak. Dakle, zalihe željeza su Vam slabe. Bojim se da samo s prehranom nećete moći popraviti stanje. Mišljenja sam da biste trebali terapiju željezom uz prehranu bogatiju željezom. C vitamin pomaže apsorpciju željeza pa bi bilo zgodno da uz obrok od crvenog mesa (željezo) popijete čašu soka od naranče ili limunadu.(C vitamin) Nadoknada željeza u organizmu traje dugo i to nije nešto što ćete riješiti za mjesec- dva stoga biste trebali hitno djelovati. Minimalno treba oko šest mjeseci terapije za neke konkretne rezultate. Pretpostavljam da imate jake menstruacije pa otuda i manjak željeza, a i to treba liječiti. Ukoliko u rodilištu liječnik zaključi da je potrebno, dati će Vam tranzfuziju krvi i tada ćete se odmah osjećati bolje. No prije poroda morate i zbog sebe i zbog bebe napraviti sve što je moguće da se željezo i feritin poprave. Sretno.
2018 05 26
Da,usitinu je nizak,,,inace mi je doktorila vadila krvu sliku samo sa zeljezom a ovaj put je i feritin,malo duze sam cekala rezultate za njega i prosli tjedan kad je doslo sam se bas sokirala i zabrinula tako da cu započet malo ozbiljnije se pozabavit prehranom i nadopunom zeljeza.. da dobro ste pretpostavili,manjak zeljeza je od jakih menstruacija, za to mi je ginekologica rekla da se moze smaniti kontacepcijskim pilulama a to trenutno ne zelim jer planiram imati dijete.. hvala Vam puno na svim savjetima, sve je dobro cuti a s obzirom da nista od navedenog nisu lijekovi i kemija mogu primjeniti sve Vase savjete tako da HVALA :)
2018 05 28
Nema na čemu. Jake menstruacije se mogu dosta uspješno korigirati s progesteronom od 16. dana ciklusa pa sljedećih deset dana se uzima ujutro i navečer po jedna tableta. ( komercijalno ime- Duphastone) Progesteron je hormon koji još zovu i čuvar trudnoće pa bez straha možete i zatrudniti dok ga uzimate. Nije kemija, već ženski hormon normalno prisutan u tijelu. Od preparata željeza; ja sam kupovala za kći u DM- u biljni sirip. Imao je visoku koncetraciju željeza i nije bio težak za probavu kao što tablete često jesu. Trajao je mjesec dana i koštao oko 150 kn. Skupo, da, ali stvarno je bio dobar. Nažalost ne mogu se sjetiti imena proizvoda.
2018 05 28
ne da vam je željezo nisko nego je prenisko, povremeno imam manjak željeza, a ponekad manjak uskladištenog željeza jednom mi je željezo bilo 2 i ja sam jedva stajala na nogama iako su zalihe željeza bile dobre, a u obrnutoj situaciji kad su mi zalihe željeza niske, ali ipak više od vaših,a željezo na granici tj. oko 10-12 meni se užasno vrti u glavi i osjećam se slabo i ako je ljeto tada sam sklona sunčanicama i toplinskim udarima,tada imam osjećaj da kad bih zaspala da se ne bih više probudila koliko mi je tada tlak nizak jedino što me po ljetnim vrućinama spašava je medicinsko željezo preko cijelog ljeta Heferol i folna kiselina Folacin-oboje idu preko recepta i ne plaća se ništa potrebno je najmanje 2 mj. uzimati medicinsko željezo da se ono vrati u normalu, ali s tako niskim željezom potrebni su i više mjeseci, možda čak i 6.mj. iskreno, ne znam kako vi uopće stojite na nogama ili da se već niste negdje srušili ili dobili moždani udar od preniskog tlaka jer znam kako se loše osjećam kad mi željezo padne ispod 15, a nedaj bože više ikad da imam željezo 2 isto pokazalo se odličnim uzimanje soka od aronije i soka od cikle skupa s medicinskim vitaminima heferolom i folacinom a sve ovo kaj su cure nabrojile je dobro, ali ima u sebi premalo željeza za takvu jaku anemiju, pa se nemojte liječit samo na svoju ruku nego tražite od liječnika da vas pošalje specijalisti ili neka vam propiše liječničko željezo
2018 05 28