Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Računala, elektični uređaji, internet /

Mobilni internet, pomoć molim!

Bok svima! Totalna sam neznalica o ovoj temi, a htjela bih pomoći sestrični koja je završila u bolnici, da joj prije vrijeme prođe.. a ostat će tamo malo duže.. Ponijela je laptop jer je naivno mislila da će imati internet, ali figa! I sad sam joj ja rekla riješiti nešto, a pojma nemam otkud krenuti. Prvo mi pada na pamet stick. Čiji? I kako to uopće funkcionira, treba i bon ili što? Vikend je pa do ponedjeljka ne mogu ništa, ali evo ako tko ima iskustva da podijeli sa mnom, bila bih vam jako zahvalna :)
2018 06 09
Može se spojit na net preko mobitela
2018 06 09
Mislim povezat laptop i internet s mobitela
2018 06 09
Da, kupi se stick i bon. U kuci, koju odaberete, Vam sve objasne. Ja sam konkretno imala Tele2, bila sam jedno vrijeme na putu i isla pitati kao potpuni neznalica...super su mi sve objasnili, pogledali i dostupnost neta na podrucju na koje sam isla i sve je proslo odlicno. Samo odite u neki od operatera i sve ce Vam jednostavno objasniti.
2018 06 10
Hvala cure! Ona je u Zg, s mamom koja je još veći tudum od mene pa ne znam jel bi znale povezati tako @sim3sim3. U svakom slučaju sutra se idem raspitati pa ćemo vidjeti dalje, nešto ćemo uspjeti riješiti valjda ;)
2018 06 10
Ma stvarno je jednostavno - recite tamo problem i sve ce Vam objasniti. Mislim da se utipkao bon kao za mob, ali davno je bilo pa se i ne sjecam ticno.
2018 06 10
> Maleficent80: > Hvala cure! Ona je u Zg, s mamom koja je još veći tudum od mene pa ne znam jel bi znale povezati tako @sim3sim3. > U svakom slučaju sutra se idem raspitati pa ćemo vidjeti dalje, nešto ćemo uspjeti riješiti valjda ;) isto kao što tražite bilo koju wirelles mrežu na laptopu (ISKONOVAC, VIP-78D56E, IVICA....) tako i pronađete wirelles mrežu s nazivom mobitela (Huawei ili Samsung ili koji već mobitel ima) i upiše šifru koja joj piše u mobitelu. To je to! To je najjednostavniji način jer modem već ima u mobitelu. Isto kao što bi upisivala šifru s "bolničkog modema" tako upiše šifru sa svog mobilnog.
2018 06 10
Meni kad lapu dajem net s moba, užasno je sporo i ništa skoro mi ne uspije učitati...
2018 06 10
> iraira: > Meni kad lapu dajem net s moba, užasno je sporo i ništa skoro mi ne uspije učitati... Nemam s tim problema, dapače.... Na poslu se s mobitela spajam na još 3 različita uređaja,uključujući laptop koji koristim non stop (puštam videa,glazbu,googlam istovremeno) pretpostavljam da ima veze s kvalitetom mreže i paketa koji koristite, ne znam 8-)
2018 06 10
Baš sam probala sad na svom i funkcionira, čak je i meni jednostavno :D Probat ćemo onda prvo tako, hvala!!
2018 06 10
O kojoj se bolnici radi? Rekli ste u Zagrebu, sve za koje ja znam imaju wifi
2018 06 10
Šalata. Sigurno imaju, ali ne daju šifre. Muž mi je ležao na Rebru prošle godine pa znam ;)
2018 06 11
> sim3sim3: > > iraira: > > Meni kad lapu dajem net s moba, užasno je sporo i ništa skoro mi ne uspije učitati... > Nemam s tim problema, dapače.... Na poslu se s mobitela spajam na još 3 različita uređaja,uključujući laptop koji koristim non stop (puštam videa,glazbu,googlam istovremeno) > pretpostavljam da ima veze s kvalitetom mreže i paketa koji koristite, ne znam 8-) Brzina nema veze s paketom osim ako nije u pitanju jedan od onih "flat" paketa gdje operate uspori promet nakon xyz GB, vec s jacinom signala u okolici te brojem uredjaja spojenih na istu bazu (odasiljac signala, ajmorec) na 3G ili 4G mrezi. Ako je 4G/LTE sumnjivo spor, mjereno speedtestom umjesto odokativnom procjenom, bolje je prebaciti se na 3G/UMS jer je 3G rjedje zagusen. Isto vrijedi i za stickove te pokucni internet/homebox/kako god se vec zove ono od T-HT-a.
2018 06 19