Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Yaz kontracepcijske pilule

Pozdrav moje dame 😊 Zanima me da li koja od vas ima iskustva sa ovim tabletama i ako da kakva su? Meni su nedavno prepisane zbog neredovitog ciklusa i akni. Čitala sam po internetu (bolje da nisam) i pišu svakakve gluposti, pa želim čuti malo vaša iskustva. ❤️❤️ Btw koga god pitam nitko nema pojma, a jednino što sam dobro čula da od njih rastu sike 😍
2018 08 20
Ja ih pijem već godinu dana samo zbog kontracepcije i zadovoljna sam. One su mi prve pa nemam s čime usporediti, ali nisam primjetila nikakve nuspojave osim smanjenja libida, što je često i normalno. Po tom pitanju su odradile odličan posao :') Nisam se udebljala; čak suprotno - skinula sam oko 8-9kg viška u godinu dana, ali mislim da to nije do njih jer sam promijenila neke stvari koje su vjerojatno prije utjecale na smanjenje kilograma. Nisam primjetila da su mi cice narasle :D Ali sam primjetila da imam manje prištića nego prije, pročistilo mi se lice iako ni prije nisam imala nekih problema s aknama. Znalo mi se pojaviti 2-3 veća prištića prije menstruacije, ali odkad ih pijem niti to. Tu i tamo neki zaluta ali dosta rijetko. Prijateljica je kratko pila iste radi cisti, ali njoj su baš utjecale na raspoloženje i bacale ju u depru pa je prestala. Sve je to individualno, neće svaka pilula svima odgovarati tako da ne možeš znati unaprijed hoće li ti odgovarati dok ne probaš.
2018 08 21
Kako misliš da su odradile odličan posao😂😂 Mene je jedino strah da ne padnem u neku depru jer sam i ovako živac.. taj čas mi se raspoloženje mijenja a uz to imam i bebu koja postaje nemoguca tako da mi dodatna depra ne treba ni najmanje (if you know what I mean😂)
2018 08 21
Pa u smislu nema libida - nema seksa :') zafrkavam se, nije toliko kritično ali osjetim promjenu glede libida. Prije sam ionako imala viška testosterona :') imala sam i male brčiće, niš strašno ni jako vidljivo ali meni je smetalo pa sam ih čupala. Sada više ne moram :")
2018 08 21
Kao što sam rekla, nemreš znat dok ne probaš. Kod svakog je drugačije, ali danas ima različitih vrsta pa možeš pronaći neke koje ti više odgovaraju u dogovoru sa svojim ginekologom.
2018 08 21
hahahah ajmee ja se nadam da to necu osjetit 😂😂😂 Ja baš i nemam problema sa dlačicama na licu, jedino sam u trudnoći dobila po cicama i trbuhu one bijele ali to je otpalo 😂😂 ali zato imam problema sa aknama cijeli život. Nekad mi se zna lice lijepo očistiti, a nekad je brate ko babunova guzica.. crveno i upaljeno 😂😂 Jedino kaj me veseli da ce mi cice bit veće (pssst tješim se) 😀
2018 08 21
A statistika kaže da vjerojatno hoćeš ,:) Prvih 3-4mj mi se nikako nije dalo, a s vremenom se ipak vraća na normalno stanje, kako je bilo prije pilula. Meni je trenutno nakon godine dana na recimo 80% onoga kak je bilo prije. Sretno, nadam se da će i tebi odgovarati! Yaz su jedne od boljih, manja je količina hormona pa ne bi trebalo biti velikih nuspojava.
2018 08 21
A ako mi se nebi sviđale nakon 2 mjeseca (tolko su mi prepisali za početak) lako odustanem?
2018 08 21
Naravno, možeš ih prestati piti kada god želiš. Samo se svakako konzultiraj sa svojim ginekologom s obzirom da ih piješ radi zdravstvenih problema, a ja samo radi kontracepcije pa nisam baš kompetentna u tom aspektu. Ako ti ne budu odgovarale, vjerojatno će ti predložiti neku drugu vrstu pilula.
2018 08 21
Hvala ti puno na savjetima i malo si mi odvukla mozak od svakakvih priča o takvim vrstama tableta 😊 Javim se na istu temu kad ih počnem piti (možda sa većim cicama, tko zna😂😂😂). Ljubim 😘
2018 08 21
Nema problema, sretno s cicama :')
2018 08 21
Ja pijem jedne druge i dobila sam 2 broja vece grudi u dvije godine. U nadi je spas ;) A isto tako pila sam troje razlicite, prve su mi uzasno djelovale na raspolozenje, druge su bile skupe ko sam vrag, ali na prirodnoj bazi i odlicne, no naravno nisu vise dostupne kod nas. Sad sam na Lyndinnete i nemam nikakvih nuspojava, samo premale grudnjake! U 3 godine sam se udebljala dosta, ali mislim da nisu iskljucivo tablete uzrok, moram biti realna haha. Kad treniram brzo se utegnem, ali visak na vagi je ohoho veci nego prije
2018 08 21
> TinTina987: > Ja pijem jedne druge i dobila sam 2 broja vece grudi u dvije godine. U nadi je spas ;) > A isto tako pila sam troje razlicite, prve su mi uzasno djelovale na raspolozenje, druge su bile skupe ko sam vrag, ali na prirodnoj bazi i odlicne, no naravno nisu vise dostupne kod nas. Sad sam na Lyndinnete i nemam nikakvih nuspojava, samo premale grudnjake! > U 3 godine sam se udebljala dosta, ali mislim da nisu iskljucivo tablete uzrok, moram biti realna haha. Kad treniram brzo se utegnem, ali visak na vagi je ohoho veci nego prije Ja sam isto na Lyndinnette već skoro 5 godina samo što sam trenutno na maloj pauzi, mojom krivicom ,:) Cice mi nisu narasle, ali mi se smanjila dlakovost i pročistilo lice i skratio mi se ciklus (sa 7 dana krvarenja na 4 :D ). U prvih 3 mjeseca konzumiranja pilula može doći do krvarenja i oscilacija u raspoloženju dok se tijelo na navikne na pilule jer su ipak to hormoni. Pa ako osjetiš kakve tegobe ( tipa promjene ponašanja, od razdražljivosti do euforije ) koje nisu prestrašne ili se pojavi neko krvarenje, nemoj odmah paničariti jer je to sve normalno na početku dok se tijelo ne privikne. Naravno ako te promjene raspoloženja budu da ne možeš normalno funkcionirati ili osjetiš da nisi dobro, odmah do ginića da ti promijeni pilule.
2018 08 21
Ja sam davno uzimala kontr. pilule i meni osobno su samo dodatno izneredile ciklus, nakon sta bi ih prestala piti. Tribalo mi je dosta dugo dok se ciklus sam od sebe nije vratio u normalu. Posto mi je mama imala karcinom dojke, njena onkologica joj je rekla da su u velikom porastu hormonski ovisna tumorska oboljenja dojke. I kaze da je farmaceutska industrija preutjecajna da bi provodila istrazivanja povezanosti tih karcinoma i hormonske nadomjesne terapije(jer bi time vise sebi nastetili, a u interesu im je da te terapije i dalje plasiraju), ali da su ona i njezini kolege misljenja da je to uvelike povezano s tim. Znaci bilo kakvi hormoni, bilo putem hrane, a osobito u kontr.pilulama.
2018 08 21
Yaz koristim vec nekih 4 mjeseca i stvarno sam zadovoljna. Meni su se migrene smanjile od kada ih koristim, ciklus napokon redovit i menstruacija traje 3 dana. Nisam se udebljala i grudi su mi se povecale za broj. Ali s raspolozenjem je bilo bilo malo problema, ne nuzno da padnes u depresiju nego kao da si u pms-u cijelo vrijeme pa sam na pocetku bas plakala na gluposti, ali to se smirilo. I u prva tri mjesca sam imala neka mini krvarenja, onako samo par kapljica tu i tamo, ali stalno pa to bude iritantno. Ali naviknes se na sve i kad zbrojis sve pluseve i minuse, isplati se, samo se ta prva tri mjeseca trebaju prezivjet i ide na bolje nakon toga :)
2018 08 21
1 2