Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Molim pomoć kod mjerenja obuće

Drage krpičarke, ja sam relativno nova i oprostite ako je netko već pisao o ovome. Interesira me kako mjerite duljinu unutarnjeg gazišta? Ja uvjek imam problem oko toga, osobito ako je obuća dublja (pokušavam ih izmjeriti u milimetar). Sad sam, npr. mjerila duljinu dječjih Skechers tenisica. Dobro sam se namučila da izmjerim od početka tenisice (prstići) do kraja (peta) i izmjerih 19 cm. Na kraju uočim na deklaraciji da piše 18,5 cm. Kad sam malo razmislila, pretpostavljam da se svakako treba računati na koji milimetar da noga ima "lufta"? Tako sam i sebi uzela malo veće cipele, a ista stvar i kad prodajem... Nadam se da razumijete šta me muči. 😃 Dakle, kako vi mjerite obuću, svejedno kad kupujete ili prodajete?
2018 09 10
Napišem obje verzije, ukoliko se razlikuju, u smislu mjereno toliko, na kutiji piše toliko. Zna biti razlike mm ili dva kad ručno mjerim, od deklariranog s kutije. Određena duboka obuća se poprilično teško mjeri, a ako ne piše na kutiji dužina, navedem subjektivan dojam u smislu, odgovara deklariranoj veličini, malo je širi/uži model i tako to.. u pravilu prodajem svoju obuću pa mi nije teško procijeniti, a ako je muževljeva ili mamina, pitam ih za realan dojam veličine. E sad, kod dječje obuće nije to baš tako, jel'😁 pa napiši što si izmjerila i što piše na kutiji.
2018 09 10
Kod djecje obuce se pocesto ulozak vadi, pa pogledajte je li i ovdje to slucaj. Za neke stvari je tesko, a neke cizme i nemoguce.. Ostalo sve kao sto je i Sanja navela.
2018 09 10
pomaže uzeti nekakav predmet tipa malo ravnalo za školu ili neko ravno drvo i na njega nalijepiti krojački metar, omotati selotejpom, ravnalo ide dokud ide a kraj se ukaže na metru, pola cm nam se čini malo, no itekako znači u cipeli..
2018 09 10
Hvala svima! Da, najlakše je kad se uložak može izvaditi, ovako je zbilja mučenje. :-)
2018 09 10
Ono što piše i ono što je realna duljina unutarnjeg gazišta često se razlikuje i u cijelom centimetru. Ono što piše je kod nekih marki duljina unutarnjeg gazišta, a kod nekih za koju duljinu stopala je obuća predviđena, što nije isto - duljina od 26 cm predviđena je za stopalo dugo 25,5 cm, na primjer. Kod nekih brendova je to živo ludilo - Conversove starke su po mom iskustvu najluđe. Imam četiri para , sve su original, na jednima piše broj 40 i 25,5 cm, na drugima broj 39 i 25,5 cm, na trećima 40 i 26 cm, na četvrtima 39 i 25 cm, a svima je duljina unutarnjeg gazišta 26-26,2 ,:)
2018 09 10
Ajme, kao da su se djeca igrala 😂
2018 09 10
Ajme, na našim Conversicama 26 gazište, a broj 41,,,smijurija!
2018 09 11