Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Tanka, isjeckana, suha kosa

Ako ste se prepoznale u opisu teme onda znate koja je to muka i frustracija, pogotovo nekome tko želi imati dugu kosu. Kokosovo ulje - nula bodova, razno razni šamponi - nula bodova, macadamia ulje - nula bodova. Ništa ne pomaže. Ona je stalno suha, toliko se lomi da stalno izgleda isjeckano i zato nikad nije glatka. Koliko god da ju ošišam ništa se ne mijenja. Izbjegavam feniranje, pegle za kosu, ostavljam ju stalno raspuštenu, ali ništa ne pomaže. Kupila sam nashi argan conditioner i nekako se nadam da bi ovaj proizvod mogao malo poboljšati kvalitetu kose kroz par mjeseci. Kako se vi borite s tim problemom? Jeste li uspjele pronaći neke proizvode koji donekle spašavaju takvu kosu?
2018 09 21
Kad imate vremena stavite maslinovo ulje na kosu,al dosta stavite da kosa bude masna i ostavite da stoji na kosi bar pola sata Nakon toga malo ce biti muka skinuti masnocu s kose ali vidjet cete rezultat odmah biti ce mekana i sjajna
2018 09 21
ricinusovo ulje redovito, najbolje preko noći, i provjeriti razinu B-kompleks vitamina u krvi kao i željezo i ostalo, rezulrtati neće doći preko noći ali samo treba biti uporan. Ja sam godinu i pol dfana čekala da mi kosa pređe dužinu do pola leđa i eto je, gustoća se malo opravila, također bez feniranja, samo farbanje po potrebi, ali što se dobivanja same gustoće kose tice, tu se ne moze puno napraviti, kosa je takva kakva je ali eto, ja sam ovako uspjela dobiti na duzini i uz pomoc ricinusa koliko toliko neostecenu kosu,, sretno.
2018 09 21
Također bi ti savjetovala da ne koristiš previše razne preparate za kosu jer je to za kosu pogotovo našeg tipa ravno samoubojstvu, i pređi na baby šampone, kupi kvalitetniji regenerator a maske radi isključivo od prirodnih sastojaka i tu opet preporučam isključivo ricinus. :)
2018 09 21
P.S ako te zanima još nešto javi mi se u poruke slobodno :)
2018 09 21
Hvala svima na savjetima :)
2018 09 21
I ja glasam za ricinusovo ulje plus maska od žumanjka i maslinovog ulja.
2018 09 21
Hrani je i iznutra. B vitamin kao što doris kaže i hrana bogata proteinima. Lomljiva kosa može biti od nedostatka vitamina A. I što prirodniji šamponi i regeneratori, najbolje izbaciti šampone koji imaju SLS( sodium laureth ili lauryl sulfate). I ne znam kakvu četku imaš, ali investiraj u neku kvalitetnu: tangle teezer, macadamia, neka za ekstenzije ili od prirodnih vlakana. Dobra je i wet brush, ali to je sud od samo 1 korištenja kod frizerke; kod nas nije razvikana iz nekog razloga.
2018 09 21
Sve navedeno + tinktura koprive i koprivino ulje( macerat).
2018 09 21
Plus savjet- meni jaaako pomoglo kod ispadanja kose (i nakon skidanja ekstenzija) u neki sampon npr ja sam koristila afrodita kopriva staviti malo vinskog octa/alkoholnog, ja sam u spreju napravila omjer 2:1 voda i ocat i s time bih poprskala tjeme prije susenja i izmasirala ga bez ispiranja.Ne trebas se bojati da ce ti imati taj miris, on ishlapi brzo. Meni se u kratkom roku kosa progustila, bila je sjajna ful. Mogla bi opet ponovit.. 🤗 e da, ako mozes nabavit negdje domaci ocat bilo bi super.
2018 09 21
Kokosovo nerafinirano ulje s mirisom + par kapi ricinusovog ulja po mogucnosti dva do tri puta tjedno umasiravati na tjeme i ostaviti da djeluje sto duze, kroz par mjeseci cete uociti bitnu razliku, jedino bitno je da imate strpljenje i konstantu u nanosenju i nema greske
2018 09 23
I macadamia cetka👌🏻
2018 09 23
Narucila sam Watermans grow up sampon i balzam. Macadamia ulje i kosa mi je puno meksa, sjajnija i primjecujem da je pocela brze rasti a perem tek oko 10 dana s tim :)
2018 09 23
> NymphadoraTonks: > Ako ste se prepoznale u opisu teme onda znate koja je to muka i frustracija, pogotovo nekome tko želi imati dugu kosu. > Kokosovo ulje - nula bodova, razno razni šamponi - nula bodova, macadamia ulje - nula bodova. Ništa ne pomaže. Ona je stalno suha, toliko se lomi da stalno izgleda isjeckano i zato nikad nije glatka. Koliko god da ju ošišam ništa se ne mijenja. Izbjegavam feniranje, pegle za kosu, ostavljam ju stalno raspuštenu, ali ništa ne pomaže. > Kupila sam nashi argan conditioner i nekako se nadam da bi ovaj proizvod mogao malo poboljšati kvalitetu kose kroz par mjeseci. > Kako se vi borite s tim problemom? Jeste li uspjele pronaći neke proizvode koji donekle spašavaju takvu kosu? Znam kako vam je. I iz vlastitog iskustva vam dajem savjet jer mi je kosa PROCVJETALA u roku 6mj. Tjedno barem dva puta kosu namazati ricinusovim uljem i ostaviti preko noci + solgarovi vitamini za kosu kozu i nokte 2 na dan + malo vise tekucine nego inace. Kosa mi je gusta ko sta nikad nije bila, sjajna, neostecena i da, cesljam je svaki dan i prije izlaska uvijek stavim Macadamiino ulje :)
2018 09 24
U dmu imaju oni vitamini/suplementi za kosu, njihova gesunde plus marka, nisu skupi pa ako te zanima možeš probati, možda pomogne.
2018 09 26
1 2 Sljedeći