Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Dijete sa "stavom" iliti roditelji idioti

(Namjerno sam u naslovu naglasila kako su roditelji ti koji su idioti, jer smatram da dijete koliko god nije pristojno i kako god da se ponaša, nije krivo zbog toga.) Naime neki dan sam svjedočila ispadu ni više ni manje nego četverogodišnjakinje koja je trgovkinju izvrijeđala rekavši joj glupača, glupa krava i još par sličnih izraza. 2. osoba se ubacila i rekla:" ma hajde ipak su to dječica u pitanju, ne znaju oni.." na što je majka hladno rekla: "o zna ona, ona ima STAV". E pa poserem ti se na taj stav, zbog takvog stava dobila bih odgojnu šamarčinu pred cijelom rodbinom, trgovinom, ulicom, ili pljusketinu preko guzice. Ovom prilikom se zahvaljujem svojoj majci zbog tih par šamarčina (nakon kojih mi nije palo više na pamet sličnu stvar ponoviti), jer sam ispala sasvim pristojnom osobom koja ljude tretira sa maksimalnim poštovanjem. A djeteta iz priče mi je prežao..
2015 08 29
Stav? Tonu 20-ogodišnjaka nema stav, a ne mala. Da, majka baš može bit ponosna [:pospan] [:znoji]
2015 08 29
slazem se sa krpicom
2015 08 29
Zašto nitko nema potrebu zalijepiti šamarčinu roditeljima sa stavom nego se šamaraju klinci. To mi nije jasno. -.-
2015 08 29
Pa njoj sam i htjela prilijepiit šamarčinu, ne brini, upravo zbog njezinog odgovora. Ali dijete takve gluposti može čuti i pokupiti bilo gdje, kao što sam bila i ja, jer me mama sasvim dobro odgajala i iz svoje obitelji takve gluposti ne bih mogla čuti, prema tome moja majka nije zaslužila šamarčinu, ali ja sam svojom koliko/toliko zasluženom naučila puno stvari. Poanta je u tome kako će roditelj odreagirati, a ne biti ponosan na to što je dijete provalilo.
2015 08 29
Draga moja, dijete od 4 godine ne može još imati stav. A nema ga bome ni trgovkinja koja je šutke dozvolila da ju razmažena klinka javno izvrijeđa.
2015 08 29
E draga moja, koliko može jedna nabrijana ženturača problema napraviti osobi koja živi od tog posla.. zato se šuti. Žalosno, ali istinito, a i valjda su jadne već naučile ignorirat.
2015 08 29
Da sam malo sranje nisam pomislila :), dijete dobije poruku: sad si to napravio i nikad više, i idući put se ponaša. Kod neke djece razgovor ne pomaže.
2015 08 29
Moram priznati da ja nisam ništa naučila od batina, osim što ih se užasavam. Kako sam se nešto nabejbisitala i to svakakve djece, odgovorno tvrdim da batine baš ništa ne rješavaju. Problem je uvijek u roditeljima, ali niti jedan do sad to nije priznao. Problem je u neznanju i nedosljednosti. I onda padaju odgojne. Jednom mi 6mj. trebalo da uspostavim korektan odnos s djetetom. I uspjela sam, dosljednošću i disciplinom. Premda je bilo situacija kad bi kosu čupala. Moj je zaključak: 1. roditelji nisu tim 2. nedosljedni su u 90% slučajeva 3. svađe (djeca to nanjuše i koriste) 4. sami nemaju kulture i intelektualno su inferiorniji 5. neobrazovani - ne mislim formalno
2015 08 29
Ja sam za to da se djecu ne tuče. Razgovorom se može riješiti sve. Djete se nebi tako ponašalo da roditelji s njim pričaju i uče ga ponašanju..
2015 08 29
Slažem se u ovim točkama, dobro si ih sastavila. Iako moram još napomenuti da kad govorim o batinama ne pričam o nekom batinjanju na koje svi očito misle, da se dijete previja od bolova, i da joj ostane masnica na licu [:vrti] . To Bože sačuvaj, ali još uvijek se držim toga da je mene lagana odgojna čuška iza uha naučila što ne valja, jer mamu da budem iskrena slušala nisam, mogla mi je tepsti i tepsti o odgoju, i o tome kako to ne valja, vjeruj mi, riječ nisam čula.
2015 08 29
Moja sestrična ima blizance sa "stavom", šeću se Korzom i ako im nešto nije po volji, vrištu, deru se nju, govore joj kako je glupa i kako će ju udarit.
2015 08 29
Nisam za to da se treba tući dijete za svaku sitnicu, ali da ponekad kad razgovor ne upali i kad nema drugog načina malo udarit po guzi i nije strašna stvar, dijete neće imati ni traume i šokova. Mene su moji tako i mislim da sam ispala poprilično pristojna, kulturna i fina (ne želim se previše hvalit) [:smije]
2015 08 29
Thank you [:hihot]
2015 08 29
Ma jasno mi je da ne misliš na prebijanje. [:smije] Da, se razumijemo idealnog roditelja nema. Kao što nema ni djeteta. No, mislim da kako velike ne tučem dok su grozni, a bome onda neću ni male. [:zaljubljen] Mama nije imala autoritet i to je to. Recimo, znate da neki roditelji dofuraju djecu u vrtić u piđamama zato jer ih nisu u stanju obući? Kako će onda takav roditelj odgojiti to dijete? [:smije] Frustracije će se nakupljati, oni se s im ne znaju nositi i onda imamo batine. Da, ne spominjem famoznu drugu godinu života koju mislim da bi svaki roditelj vrlo rado zaboravio. [:smije] Faza NE i NEĆU. Ispadi bijesa i sl. [:jezik]
2015 08 29
1 2 3 4