Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Njega lica /

aparatić za zube?

odlučila sam se za mobilni aparatić(pošto mi je fiksni puuuuuno preskupi,znam da je bolji,no nemam drugog izbora,razlika u cijeni je prevelika) cure koje ste ga nosile(isključivo mobilni) koliko dugo ste ga nosile te kakve ste deformacije prije ortodontske terapije imale? hvala :)
2015 09 01
Ja sam ga nosila u djetinjstvu - ne sjećam se točno koliko dugo, ali sigurno par godina. Vrijedilo je. Lijepo mi je poravnao zube.
2015 09 01
Nista to ne pomaze. Ja sam ga imala pocetkom srednje skole, kao ajde nabavit cu ga da ajmo rec manje nepravilnosti ispravim. Kad ga nosis dugo (sto moras.. ja mislim 16h na dan? Nek me netko ispravi ako grijesim) i pritom ga skines da se malo 'odmoris' jer te to ajmo rec boli - moras pazit na zube i ne ic jest jer su klimavi [:vrti] Normalno, aparatic ih rasklima da ih moze 'posloziti'. Ugl, ja ga nisam uspjela dugo nositi. Nikakvih 16h. Probavala sam preko noci 7,8h al bi me znao buditi po noci ... osjecala sam bol skinem ga i imala feeling koda sam si i zube skinula [:hihot] Ma odvratno mi je to iskustvo bilo... I secer na kraju. Imala sam spojene prednje zube - prve jedinice. Aparatic mi ih je razdvoijo! [:znoji] [:znoji] eto, toliko o tome. I morala ic to popravljat. i bacila taj aparatic i imam zube kakve imam briga me [:smije] Bolje skupljaj za fiksni. Isto boli i sve.. al ga barem ne skidas i efikasniji je [:zaljubljen]
2015 09 01
vec je u izradi pa me zanimaju svaa iskustva,al s takvim zubila stvarno ne mogu hodat okolo vise jer su opca katastrofa,hah... svakako hvala na prepricanom iskustvu :)
2015 09 01
Ja sam ga nosila u djetinjstvu jer mi ortodontica nije htjela dati fiksni(trebalo bi vaditi 2 zuba).Po noći mi je redovito ispadao,au školu ga nisam nosila jer sam sa njim "frfljala".Zubi se nisu ispravili nikako.
2015 09 01
Moras biti jako disciplinirana za njega.ja sam ga skidala svaki čas. Onda su m stavili fixni na godinu i pol i sve se poravnalo. S fixnim nemaš izbora,moraš ga nositi,a ovoga možeš skinuti i skidas ga jer te zubi bole ko vrag,i bole te čim ga stavis, a fixni boli prvih tjedan dana i onda se priviknes.
2015 09 01
osobno sam nosila nešto više od 2 godine i puno pomoglo...imala sam dvojku koja je rasla unatrag i bilo je samo estetski loše, ali zagriz je bio dobar....nosila sam samo preko noći ... na kontrole svakih 45 dana. vjeruj mi da je vrijedilo svakog dana nositi...sada imam predivne zubiće i lijep osmijeh [:kesi]
2015 09 01
Ja sam ga nosila u osnovnoj školi i katastrofa, od bolnih i klimavih zubića, ranica po nepcima... ma strašno nešto. Malo su mi se po njemu zubi izravnali ali ni približno kako bi sa fiksnim ispalo. Inače, moja ortodontica kaže da je mobilni samo za blage ispravke, ako je loš zagriz tome može samo fiksni pomoći.
2015 09 01
Nosila mobilni u osnovnoj i još mi više štete napravilo nego koristi. Tad sam odustala od sveg i rekla kakvi su-takvi su. Da bi sad na faksu stavila fiksni i puno je to para, puno previše, ali mobilnim nebi to rješila sigurno.
2015 09 01
[:place] [:place] [:place] [:place] moj zagriz je pravilan,ali su mi gornji zubi dosta krivi :( dvojka ide blago na jedinicu i ocnjaci su izboceni,a novaca za fiksni nikad necu imat [:place]
2015 09 01
ja sam ga nosila 6-7 godina, preko noći i nekoliko sati preko dana. ja imam usku vilicu dosta pa sam nosila da se ne bi iskrižali. kad sam prestala nosit ovi dole nisu više skroz ravni ali mislim da je aparatić dosta napravio dobroga [:smijesi]
2015 09 01
ja nosim mobilni aparatic od 1.razreda osnovne (sad imam 21 godinu). imala sam nepravilan zagriz, dvojkice su mi rasle gore i svaki zub je stajao u krivu stranu. sad je situacija puno bolja, dvojkice su se spustile, zagriz se popravio, zubi mi svi ravno stoje. ortodont kaze da sam na 80% i da nosim samo zbog estetike.
2015 09 02
Cure ja sam dobila taj mobilni i otkljucavala sam ga sa onim kljucicem kako mi je zubarka rekla, isla sam u Perkovicevu kod Ane Skrinjaric u Zg, uglavnom nosila sam ga oko 3 GODINE pazi 3 godinee i nije mi se ni zub pomako, zapravo prva dva zuba su mi se razmakla i imam rupu izmedu (katastrofa), taj aparatic kak moja zubarka kaze al prava zubarka, ona kaze da je taj aparatic samo nada ali ne i rjesenje, odrzavala sam ga, prala zube oko 10 puta na dan jer mi se sline nakupljalo, fufljala sam u njemu, preko noci je ispadao, vikala sam od bolova, izgubljivala stalno te kljucice, nosila ga cak i u skolu jer rekla mi je zubarka oko 15, 16h dnevno a ja prakticki sam cijeli dan u skoli, ja sam aparatic dobila besplatno jer su prije bili a sad je dosao neki novi zakon, drage cure uzmite fiksni svakako, ja nemam za njega nmg si prijustit al zasto bacat pare na mobilno smece koje napravi stetu umjesto da ispravi zube? [:ljut] [:znoji]
2015 09 02