Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zdravstveno osiguranje

Studiram u BiH i sredila sam zdravstveno u Hrv, ali su mi dali ugovor da nosim tu da bi i tu imala zdravstveno. Sad mene zanima mogu li ja uopce to napraviti ako nisam prijavljena da tu boravim? Nekako mi je logicno da ne mogu.
2015 11 24
zašto ne? pa ako ideš kao turist na mjesec ili dva moraš imati zdravstveno
2015 11 24
Ali ja nisam na mjesec,dva nego sad tu zivim kako studiram
2015 11 24
Mali savjet- prijavi se i sredi sve papire. Moja frendica studira u sarajevu i prošle god su nju i kolegicu skoro deportirali jer nisu imale sređene papire, cijele zavrzlame su imale.
2015 11 24
Ako smijem predložiti a ne nađeš rješenje... Postoji cjelogodišnje zdravstveno osiguranje koje se ugovara slično kao putno, potrebno je samo da pređeš natrag u Hrvatsku jednom u 30 dana a pretpostavljam da to i učiniš jer posjećuješ svoje... Ukoliko ne nađeš rješenje javi se u inbox, možda ti mogu pomoći. Sretno.
2015 11 24
Preko faksa, gledaju strane državljane. Do pred 2 godine nisu ništa provjeravali i onda su počeli po svim faksevima derat. Tad su se izvukle za dlaku sa prelaženjem granice i pečatima, prošle god su imale baš probleme. Ako imaš dvojno državljanstvo, boli te briga, ako si strani državljanin, sretno :D Tako da ono, da, troškovi su veliki, ali si isto tako i stranac u nekoj državi, nisi došla iz zgba u split pa se nećeš prijaviti kao podstanar :D Sigurno ne bi u beč došla ko ilegalac...
2015 11 24
Kako su se izvukle sa prelazenjem granice i pecatima xD ? Ne znam ni sama sto cu,moji ce poluditi doma
2015 11 24
Zato što smiješ biti mj dana u bih, onda prijeđeš granicu pa još mj dana, to je uz ili za onaj neki bijeli karton. A to im je bilo taman kad su išle doma za ljeto, pa im je doslovno trebalo tipa 5 dana. I kad su se vratile natrag, nisu stigle sve papire predat za sredit sve pa su dobile poziv iz imigracijskog ili od kud već da će ih deportirat :D Ha gle, pa podrazumijeva se da nećeš biti u stranoj državi na crno, pogotovo ne neki duži period :D
2015 11 24
Ja i prelazim zapravo granicu svakih misec dana kad idem doma. A komplikacija
2015 11 24
Rado bi ja to obavila da se razumijemo ali mi je neke od ovih papira nemoguce nabaviti,npr. gazde ne zele prijaviti studente da zive u njihovom stanu jer placaju onda porez ako ih prijave. U svakom slucaju nesto cu smisliti :)
2015 11 24