Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

stan u najam-preko agencije ili ipak ne?

dakle,priča ide ovako...dala bi stan u najam...zanima me,da li je bolje samo staviti oglas na njuškalo ili se ipak obratiti nekoj agenciji? ne vidim neku doduše preveliku prednost agencije jer uzimaju proviziju ali me zanima stajalište vas koji unajmljujete da li vi to radite preko njuškala ili ipak preko agencije? mislim,realno, agencija nije nikakva sigurnost niti meni koja iznajmljujem niti drugoj strani koja unajmljuje ali ako ipak to u znatnoj količini povećava šansu da što prije iznajmim stan možda se čak i isplati.
2015 03 30
Dok smo dečko i ja tražili stan gledali smo da nikako ne bude preko agencije...
2015 03 30
e,to me zanimalo...a zašto?
2015 03 30
Kao prvi razlog je taj što ni jednom nije pasala prijava... A kao drugi što u brojevima na njuškalu uvijek piše samo broj agencije pa to trajeee... Zovemo i da pitamo npr..smiju li životinje, imaju li nešto...a u agenciji nemaju pojma. Pa kao budu kontaktirali stanodavca pa to opet traje nekih 4-5 dana... I onda smo rekli više nikad. Ovako nazoveš... Bok bok, zanima me to i to. Evo mi bi došli. Jednostavnije je.
2015 03 30
zašto agencija...pa probaj preko poznanika...uvijek netko treba..
2015 03 30
Nije samo to što traje...agencija uzima proviziju u visini jedne mjesečne stanarine, a uglavnom i stanodavac traži polog...pa lijepo odmah trebaš izdvojiti za stanarinu, za proviziju isto koliko za stanarinu i naravno za polog još...a da ne govorim kako je polog zaštita u slučaju da pobjegneš i ne platiš ratu ili ukoliko ne plaćaš redovito režije...no žalosno što iako sve uredno plaćaš, mnogi stanodavci kradu polog i iako je sve uredno ne žele ga vratiti...još ti uvale da platiš režije od prethodnih stanara koje možda nisu podmirili...
2015 03 30
agencija je pljacka... oni za jedan telefonski poziv i obilazak stana traze 1 najamninu.. a ne znaju ni slikati stan kako spada pa su na njuskalu katastrofalne slike. Zarade npr. 300 eura za sve skupa 2 sata posla, bljak. A moze se bez njih, dapace, komunikacija izmedu stanodavca i podstanara je brza, direktna i jednostavnija. A to da nikad nemaju dodatne informacije o stanu - sto navodi malenaancica - je takoder cesto istina. Ja sam isto pitala za zivotinje, pa su mi vise puta rekli da ce provjeriti i javiti mi. i nikad nisu javili. A ja zbog njih do vlasnika stana nemam kako doci. Ima tu jos anegdota jer sam mnogo puta mijenjala stan, ali.... Long story short - gade mi se :)))
2015 03 30
Mi nismo davali ni polog ni ništa dok smo bili podstanari, a kad smo išli jedan stan gledat preko agencije, stanodavac nam je rekao da on plaća agenciju da mi nemamo ništa s tim. A polog je tražio tek 500kn..( kao za režije ako "pobjegnemo" )
2015 03 30
Ja isto kad tražim gledam da nema agencije. Jednostavnije je bez. A i nema smisla davat im lovu :D
2015 03 30
@AMALY31LEE,pa zar agencija i od podstanara uzima proviziju?ja sam mislila samo od vlasnika stana
2015 03 30
Mislim da to kao neki stanodavci očekuju... Jer nama jedan nije tražio.
2015 03 30
pa mislim da je oboje mislila...da podstanar plaća proviziju i agenciji i daje polog vlasniku stana... "agencija uzima proviziju u visini jedne mjesečne stanarine, a uglavnom i stanodavac traži polog...pa lijepo odmah trebaš izdvojiti za stanarinu, za proviziju isto koliko za stanarinu i naravno za polog još"
2015 03 30
Ne znam, kažem ti. Čovjek nas je tražio samo 500 kn a bilo je preko agencije.
2015 03 30
ništa,ipak ostajem onda pri oglašavanju samo preko njuškala..... hvala vam cure svima na odgovorima [:poljubac]
2015 03 30