nekidan smo kupili pekač za kruh gorenje bm 1200 bk i jučer sam ga prvi put isprobala. probala sam napraviti grahamov kruh na WHOLE WHEAT programu. sve sam točno izvagala po uputama u knjižici recepata,međutim, kruh je prekipio i smjesa je došla do grijača. nemoram vam ni opisivati kakav je bio aparat i zrak u prostoriji...kruh je po sredini ulegnuo,a po rubovima iskipio. radila sam veću mjeru,od 1200g i kad sam ga izvagala nakon pečenja,dobila sam 1000g kruha, onih 200 je izgorilo. kruh je bio ispečen i jako fin,samo me muči to što je ulegnuo i iskipio,jer mi je stvorilo dosta velik problem u kuhinji.
zanima me zašto mi se to dogodilo ako sam pratila recept i pravilno vagala? [:znoji]
nekidan smo kupili pekač za kruh gorenje bm 1200 bk i jučer sam ga prvi put isprobala. probala sam napraviti grahamov kruh na WHOLE WHEAT programu. sve sam točno izvagala po uputama u knjižici recepata,međutim, kruh je prekipio i smjesa je došla do grijača. nemoram vam ni opisivati kakav je bio aparat i zrak u prostoriji...kruh je po sredini ulegnuo,a po rubovima iskipio. radila sam veću mjeru,od 1200g i kad sam ga izvagala nakon pečenja,dobila sam 1000g kruha, onih 200 je izgorilo. kruh je bio ispečen i jako fin,samo me muči to što je ulegnuo i iskipio,jer mi je stvorilo dosta velik problem u kuhinji.
zanima me zašto mi se to dogodilo ako sam pratila recept i pravilno vagala? [:znoji]