Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Venecija- iskustva

Kako vam se svidjela, što obavezno posjetiti, kakve su cijene, vožnja gondolom...? Pišite :-)
2015 04 18
najljepši grad na svijetu, dosta je skupo, ali vrijedi pogledati. najjeftinija je vožnja javnim prijevozom, vaporettima, možeš obići glavni kanal Gradne sa prekranim palačama koji ga okružuju, doći na Piazzu San Marco, uživati u pogledu na Markovu crkvu i duždevu palaču. nemoj se zaletiti i piti kavu na Trgu , jer tamo je kava oko 25 eura !! Vožnja gondolom je oko 100 eura, ali možeš se i cjenkati ako nije u sezoni kada ima puno turista. Ljepše je u proljeće i zimi, jer se možeš kretati slobodno. Pješke možeš od Piazze san marco do željezničkog kolodvora, vode te putokazi Stazione feroviaria, nećeš zalutati... [:kesi] [:kesi] [:kesi] [:kesi]
2015 04 18
Meni je divna, šarmantna, živopisna! Cijene nisu ništa drugačije nego u ostalim dijelovima Italije, ali baš se primijeti da su cijene na početku grada više, onda malo niže pa onda opet rastu. Al to je lako za uočiti jer svi restorani i trgovine imaju izložene cijene na ulici (posebno restorani). Suveniri su isto jeftini (ali treba biti oprezan, isti npr magnet za frižider se može kupiti za 0,75 centi, ali i za 4 eura). Turista puno previše! Gonola oko 80 do 100 eura. Barem je tako pisalo na cjeniku, nisam se vozila.
2015 04 18
Ja bila prošli tjedan,jako lijepo,ali nikako parkirati u garažu,2sata26€,auto ostaviti prije mosta
2015 04 18
Je, parkiranje je skupo, ali ne znam kako ste 2 sata toliko platili!? Mi smo parkiranje u garaži na 3 sata platili 11 eura. Pričam o velikoj garaži odmah na početku otoka.
2015 04 18
Mi upali u onu garažu na kolodvoru,kaj ima 10 katova,prvi sat je 15 €,a dalje 26€ ,2 ili 24 sata,isto
2015 04 18
Ja iskreno nisam vidjela tu kavu za 25€,suveniri su po meni jeftiniji nego u ostalim djelovima Italije,i prekrasan nakit od Murano stakla,nausnice od 3€ nadalje,i to bas u dućančićima gdje ljudi izrađuju a ne kod kineza
2015 04 18
Ako se ide autom,Padova je blizu i svakako bi trebalo vidjeti Padovu i crkvu sv.Antuna,to se moze obići sve u jednom danu,a i Modena ,ako ste ljubitelji,Ferrari muzej,ja odusevljena [:kesi]
2015 04 18
25 je na samom trgu u jednoj kavani, lik vani svira klavir, uz kavicu dobiješ i kroasan itd. mi sjeli malo dalje od toga kava 3,5 ili 4,5 nisam sigurna. [:jezik] Bili u 11mj. za vrijeme poplave, u jednu ruku super jer nije bilo gužvetine, a voda se već većim dijelom povukla. [:jezik] Kako cura kaže svugdje su ti ispred kafića i restorana cjenici i treba čitati. [:smijesi] Ako idete busom, brod do Venecije ti je još 12€ .
2015 04 18
mkruezi, slažem se! Moram priznati da sam očekivala astronomske cijene u Veneciji, ali zaista su jednake kao i drugdje u Italiji (za naš je standard to sve puno). Još smo od garaže do ulaska u samu Veneciju išli troncchetom (1,60 eur po osobi) i ostatak pješice. Komad pizze platili 2 eura, razglednicu 0,25, suveniri jeftini... Slažem se i za Padovu. Mala je, ali ima se što vidjeti. Osim sv. Antuna, treba pogledati i sv. Giustinu, crkvu koja je puno veća i starija. Unutra je grob sv. Luke apostola i njegovi radovi. Inače, bili smo u siječnju ove godine.
2015 04 18
Mi sjeli jer nismo mogli od gladi više, ogulilo nas za pizzu, milsim da smo platitli svaku oko 25 E, plus colu po suho zlato, a kad sam skužila da nam je naplatilo i neke polomljene grissiinije koji su stajali na stolu i to tipa 5 eura dobila sam živčani slom i stavila ih u torbu... [:hihot] [:hihot] [:hihot]
2015 04 18
Da, pazite kad naručujete vodu, vani se to obično plaća. [:smije]
2015 04 18
Zivjela sam u Veneciji 2 godine radi studija, super je, imas tako par mjesta kamo prespavati i sl za manje para recimo(iako je opet po nasim standardima skupo). Sve u svemu paziti da bude suncan dan kad se ide na izlet i biti jaaaako oprezan s lopovima [:kesi] Meni su jednom prilikom s ledja otkinuli skolski ruksak i pitali me 10eura da mi ga vrate [:smije] bolesno!
2015 04 18
Ako ideš autom, najpovoljnija je garaža Tronchetto, a ne ona na Piazzale Roma ( uglavnom je uvijek puna, jer je to rezerviran parking za stanovnike Venezije) garaža tronccheto je velika i sigurna, nije poželjno ostavljati auto izvan garaže, jer lako možeš ostati bez guma!!!! Lijepo je vidjeti i otočić Murano, gdje se prezentira izrada Muranskog stakla, kao i otočić Burano, sa prekrasnim manjim kućicama u veselim bojama. u veneziji imaš uvijek neku izložbu u Palazzo Grassi, ona je na kanalu Grande, ako si zainteresirana za umjetnost . Stalna postava je u muzeju peggy gugenheim ( isto na kanalu Grande ). Obavezno propješači Veneziju, jer je to poseban doživljaj..
2015 04 18
Imali kakvih preporuka ja idem sad 12.8. neki restoran - preporuka ?
2017 07 18