Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Dom /

Unutrašnji prostor /

vlaga i plijesni po zidovima

Kako se rijesiti vlage i plijesni po zidovima? Znaci ja ju operem s mokrom krpom no ona se nakon dva tri dana vrati. Da ne pricam kako izgleda kad ne stignem oprat. Kao da je snijeg napado. I kako smrdi.. Imate li vi problema s tim? S cim ju rjesavate? Svaki savijet dobro dosao!!!!
2015 12 05
Muffa killer sredstvo iako kratkoga vijeka...postoji i uređaj koji izvlači vlagu...košta tisuću i nešto kn...nažalost ako su zidovi puni vlage teško da ćeš se ikada toga riješiti...najbolje bi bilo do cigle sastrugati i čekati da se za jako toploga vremena dugo suši pa ponovno navući izolaciju...
2015 12 05
Ako ne možeš ovo što AMALY31LEE napisala, možeš kupiti razna sredstva za to. Smrde užasno i potrebno je luftati neko vrijeme, ali pomažu bolje nego občno brisanje.
2015 12 05
pored prethodnog komentara, imaš kao privremeno rešenje one kutijice s kristalićima za upijanje vlage, u većini shopping centara cca 60ak kn.. ali slažem se, trebaš poboljšat izolaciju na zidovima, jer sve ovo je kratkoročna pomoć
2015 12 05
Naspricati varikinom
2015 12 05
Na facebooku nadjite:Zvonko Kristo,oni prodaju svakakva sredstva,ja sam ivaj tjedan narucila sredstvo za gljivice i plijesan na zidovima,zove se Via Muffa i 750ml sam platila 35kn i sve zidove pospricala i rijesila gljivice,prezadovoljna sam:)
2015 12 05
Odličan je. Pošpricaš, ostaviš, obrišeš, proluftaš i imaš malo mira. prostoriju provjetravati svaki dan radi uklanjanja vlage. Živili smo jednom u kući gdje se u kupaonici pojavljivalo.. Probaj :)
2015 12 05
Ima u svakoj većoj trgovini za kupiti.Mislim da ima taj bioson i neki "eko" manje smrdi.No opet prostoriju moraš luftati par dana. Ima i onaj sakljupač vlage,stalno je na akciji u šparu.Jedino dugotrajnije rješenje je bolja izolacija i kompletno prefarbat zidove sa posebnim premazom protiv pljesni. Varikina i sl.su kraćega vijeka.Isto bolje kupi u trgovini,nego naručivati od xy osobe preko fejsa.(ukoliko se ne radi o nekoj firmi koja se bavi prodajom) .
2015 12 05
Nikako vodom prati! briše se suhom krpom jer vlaga jeste voda, pa samo činite gore. Treba kupiti sredstvo protiv plijesni, ne znam kako se zove, bijela boca, u Baumaxu,Pevecu ili trg.za krečenje i to, tim se šprica i ostavi se prema uputama neko vrijeme, otvori se prozor i ne boravi se u toj sobi za to vrijeme. Smrdi jače od Domestosa i nagriza,.. Poslije se brišu zidovi, isto piše sve u uputama, i poslije se još zrači koji sat. Inače se vlaga spriječava zračenjem često, na 10min po par puta dnevno i ne suši se veš u toj prostoriji. Iako sve to ne znači da se neće ponoviti. Ako krečite poželjno je ubaciti u kreč taj neki dodatak protiv plijesni, to vam u trg.sa bojama znaju.
2015 12 05
Mislim voda/vlaga prouzrokuje pljesan i čistom vodom samo pomažete širenje, uvjerih se, krenulo od mrlje 5cm a ja proširila na duplo..refleksno uzela mokru krpu i ajmo..
2015 12 05
Mene je spasio Cerest sprej za uklanjanje plijesni, ima malo miris po kloru i mora se dobro provjetriti nakon špricanja, ali je djelotvoran.
2015 12 05
Super tema! I ja od ove godine muku mučim sa time. Kod mene je problem što je plijesan u lođi u kojoj sušim veš jer nemam gdje drugdje, a koja je zatvorena i spojena sa malom sobicom u kojoj spavam. Nemamo drugog izbora, mali stan. Razmišljala sam o kupovini sušilice za veš ali ne znam gdje bi ju stavila. Problemi su počeli na vanjskom zidu lođe(sada sobe) od ove godine. Iako sam i prije sušila veš, 10 godina od kada sam ušla u stan nisam imala problema. Naravno, kada sušim veš, otvorim na kip prozor. Već sam ručno uklanjala ali za čas se opet vrati. Nikako da se odlučim za kupovinu kemije jer se bojim da se ne otrujem (znam, moram staviti na usta-nos maskicu) ali, očito bez toga nema pomoći. Barem do idućeg ljeta, kada bi trebalo obaviti krečenje i samim time ubaciti sredstvo protiv plijesni koji ovdje spominjete. Hvala na svim savjetima!
2015 12 05
imate u kauflandu neku plastičnu kutijicu sa punjenjima (neki pjesak u vrećicama) i time se kupi vlaga iz prostorije. punjenje je potrošeno kad pijesak nestane.
2015 12 05
postrugati zid, premazati sredstvom za impregnaciju pa poslije prekreciti, najdugotrajnije
2015 12 05
mi smo svasta pokusali, no jedino ucikovito i na kraju naisplativije je bio stiropor, i vodootporni rigips, od onda vise nemamo vlage ;) jer se puno novaca potrosi na sredstva, a nije dugorocno rijesenje
2015 12 05