Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

vlastito pakiranje paketa

Evo molila bi pomoc od iskusnijih kripicarki da napisu iskustva sa postom prilikom slanja paketa. Kako pravilo umotat paket u vlastitu ambalazu i poslati bez kupovanja kutija?
2016 01 10
Veće artikle stavljam u vrećicu pa omotam smeđim pak papirom i obljepim selotejpom.
2016 01 10
Ovisi šta šalješ.....u svakom slučaju trebaš računati da predmet trebaš dobro zaštititi jer oni s tim paketima tumbaju ka ludi. Ne moraš imat nužno kutiju. Ja sam, npr., majice znala dobivati u kuverti. Samo ju malo jače zamotaš u papir (čak i u wc u nedostatku drugog) ili neku najlon vrećicu ili kupiš onu kuvertu sa mjehurićima. A kad sam već kod te kuverte, ako dobiješ nešto u njima lijepo ju pospremiš za slat dalje...tak sam i ja znala primit, a ispod papira na kom je moja adresa bude tuđa. E, da, i treba ti kilometar selotejpa
2016 01 10
Ja veće pakete stavim u običnu vrećicu i jos u crnu deblju i obljepim selotejpom..manje strpam u kovertu
2016 01 10
Hvala puno, zanimalo me samo dali paket striktno mora biti u papiru umotan(vanjski sloj) ili moze i vrecica biti izvana?
2016 01 10
može i vrećice ali mora bit jasno vidljiv dio sa adresom. Najbolje ti je naljepit obični bili papir za adresu
2016 01 10
Hvala cure puno ste pomogle, a vjerujem da se mnogi pocetnici na krpicama isto pitaju. Ja sutra saljem 4 paketa, dvije majice, hlace i cipele, pa me mucilo to dali ih smijem umotati sama.
2016 01 10
Ja za manje stvari koristim i kuverte s ebaya (one crne ili sive), samo ih okrem naopako, a iznutra stavim artikl u vrečicu ili kuvertu s mjehuricima (isto one manje s ebaya već korištene) ako dobijem u kuverti s mjehuricima recikliram ih (naljepim preko papir s podacima) ili izradim svoju kuvertu od kolaž papira i unutra naravno dodatno zaštitim artikl... za veće pakete okrenem kutije od tiska naopako, recikliram ako dobijem u kutiji nešto...često i u dučanima imaju tih kutija pa uzmem za složiti kada idem u veću kupnju, npr za pola bakse mlijeka ili sl., pitam pa mi daju - njima ne treba, poslije iskoristim za slanje....ako je reklamna kutija oblijepim papirom koji je već korišten ali bijeli s druge strane... kutije od cipela ili biločega što kupim da je tako u čvrščoj kutiji...ne volim kada dobijem u onim tanjim kutijama tipa od keksa ili pahuljica jer se to sve podere dok stigne pa tako ni ne šaljem...
2016 01 10
Super mi je ova ideja reciklirat kutije od tiska :-)
2016 01 10
Bitno da je cvrsto zamotan i da na kutiji nema nikakve reklame, ja vecinom stavljam u obicne zute kutije koji mi suprug donese iz firme , naravno stavim prije u vrecicu da bih zastitila , kutiju u posti nisam nikad kupila :')
2016 01 10
I meni su super sve te ideje, nekih stvari se sama nebi sjetila.
2016 01 10
Isto ovisi sta salj manje stvarcice koverte sa mjehuricima, vece kutije od tiska naopako, kutije od cipela i slicno bitno da nema reklama na bijeli papir da se vidi adresa ;)
2016 01 10
Moji u pošti imaju jako stroga pravila kako bi paket trebao izgledati. Nema šanse da pošaljem u vrečici obljepljenoj selotepom ili u koverti koja je već korištena. A ja šizim jer dobivam stvarno sve i svašta, a moji kažu da imaju stroge kontrole i da se ne žele zezati. Tako ja svaku kutiju još umotam u onaj smeđi papir i stavim potpis na dijelove gdje se papir spaja, tako da se ne može dogoditi da netko otvori paket a da se ne skuži. Radi se o Sisku. Tako da očito i o poslovnici iz koje šalješ ovisi kako paket smije izgledati.
2016 01 10
Da, svaka pošta ima svoju politiku i svoja pravila. Ovisi o mikroklimi poštarki tj kako si one utuve u glavu da to može biti. Nažalost ne odgovaraju za to, tj imaju zakonsko pravo imati svoja pravila. :/
2016 01 11