Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Rukotvorine /

Izrada chokera-otvaranje stranice na facebooku. HELP!

Curke imam nekoliko pitanja, pa ako netko zna odgovor na njih bila bih mu zahvalna da mi odgovori. Naime, počinjem se baviti izradom chokera, kod kuće sam i trenutno nezaposlena, a novci mi trebaju, i htjela bi otvoriti stranicu na facebooku da što više ljudi vidi moje radove, frendice su mi već rekle da će me preporučit poznanicima ali sam čula da postoji problem. Ako ja otvorim stranicu na fejsu gdje prodajem stvari moglo bi doći do problema da dobijem poziv od porezne uprave da imam neregistrirani obrt, jel ste možda čule za to?? Mislim, ja sa ovom izradom nakita samo želim preživjet, to mi je zapravo ko hobi jer obožavam bit kreativna i sad neznam jel pametno otvarat stranicu, jel bi bilo bolje otvorit zatvorenu grupu ili najbolje ne ništa otvarat i "promovirat" se? HEEELP!!!
2017 02 03
Koliko sam uspjela skužit od ovog silnog čitanja bolje se ne počet bavit izradom nakita, ili ako se već bavim onda je pametnije da mi kupac plati na ruke nego da novci sjedaju na račun. Izgleda da ništa od moje stranice na facebooku i toga da si zaradim koju kintu više za preživjet, zanimljivo. Jedino da stavim na krpice nešto od nakita pa probam tako prodat, razmislit ću dobro o svemu prije nego bilošto odlučim. Puno ti hvala, pomogla si mi :")
2017 02 03
Vidim da si iz Vž, sigurno ima neka kreativna udruga, možeš prodavati preko njih ili ići na sajmove u Zg, nije ti predaleko. Živimo u kretenskoj državi koja ubija bilo kakav pokušaj zarade i koja je prejadna da bi bilo što regulirala i sama potiče rad na crno.
2017 02 03
> ComeStai: > Prodaja na fb nije zabranjena, možeš imati stranicu, sam fb čak nudi opciju shop, ali te vodi na tvoju web stranicu. Cijene mogu biti vidljive. Za udruge mi je to malo previše, nebi tako daleko išla, ovo bi mi bilo više ko kućna radinost a usput i zaradim koju kunicu dok se ne zaposlim ali mislim da ću odustat od stranice, neznam. Razmišljam o ovome što je predložila "Lunass" da napravim stranicu i reklamiram se ali opet mi to ništa ne znači ako mi se i netko javi i on je kupac iz Splita ja iz Varaždina, uplata bi morala ić kroz račun, neće ta osoba dolazit kod mene samo zbog jedne ogrlice, tako da neznam. Mislim da ću na kraju počet s izradom ali ću samo dat frendicama da me preporuče ostatku poznanaca pa ću preko njih pokušat nešto si zaradit. Super nam je država u kojoj živimo jelda? :s :s :s Thug life! 8-)
2017 02 03
Onda jednostavno stavi na fejs da ih radiš,stavi slike onoga što napraviš,to ti je hobi.Bez ikakvih cijena,onaj kome se svidi bude te kontaktirao.Naravno,pokaži i nama ovdje što radiš :)
2017 02 03
> sanco78: > Onda jednostavno stavi na fejs da ih radiš,stavi slike onoga što napraviš,to ti je hobi.Bez ikakvih cijena,onaj kome se svidi bude te kontaktirao.Naravno,pokaži i nama ovdje što radiš :) Mislim da ću tako i napravit, pa neka ide život. Nek me zatvore zbog par kuna šta ću zaradit pa ću izravno iz zatvora izrađivat nakit i slat diljem Hrvatske :') :') Naravno, čim počnem s izradom sljedeći tjedan kad mi stigne sav materijal stavit ću i na krpice pa da i vi vidite ;) ni neznam dal ću ja to dobro radit tako da svaki savjet će mi dobro doć :")
2017 02 03
Članstvo u udruzi ti je nekih 250kn godišnje (ima i drugih varijanti) to je najbliže legalnom što možeš, za domaću radinost plaćaš doprinose i porez. Da, naravno da su većinom s cijenama oni legalni, no samo sam htjela pokazati da se mogu "izvijesiti" cijene. :) Ne bi bila jedina koja prodaje na crno, većina tako radi. 90% da te nitko neće dirati, ovi kojima je došla neka prijava su 100% bili prijavljeni od legalaca. E, sad, rizik je uvijek tu, odluka je tvoja. Normalno bi bilo da se do određenog iznosa državi na prodano plati samo porez, bez da se osoba smatra zaposelnom, dakle bez plaćanja doprinosa. Ako bi prihodi prelazili nekih 5000kn mjesečno, onda možeš plaćati doprinose i smatrat se zaposlenim, ali kao što rekoh...
2017 02 03
Postoji još opcija da radiš za nekoga tko ima registriranu djelatnost....
2017 02 03
Neće te zbog par kuna,pa nećeš se obogatiti na tome! Oko plaćanja se probaj dogovarati,tako da ne sjeda sve na tekući račun.Primopredaje,može ti neka kolegica iz drugog grada otići na primopredaju....slanje novca preko pošte da ti poštar donese kući,mislim da njih zanimaju veliki igrači i očita prodaja,a ne objava slika tvog hobija.
2017 02 03
Hvala cure, razmislit ću šta ću s tim plaćanjem ali u svakom slučaju počinjem s izradom nakita, pa šta bude bit će :")
2017 02 03