Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Za buduće mame /

Pomoc Mame

Pozdrav drage Krpicarke, trudnica sam sada 7 mj, ne radim, nemam prihoda, na burzi nemam pravo zbog premalo radnog odnosa, roditelji mi takoder nemaju prihode oboje su radno nesposobni, djete sam zeljela zadrzat no otac djeteta ne zeli cuti za djete i financijski ne pomaze, uskoro treba sve za bebu a ja ni kune u depu, jedva prezivljavam, sto je jos gore imam i poviseni secer razlog vise trebam pazit na ishranu, dali imam gdje da molim za kakvu pomoc? Dali imam mogucnost da kao samohrana majka dobijem socijalni stan? Sve me snaslo a ne zelim izgubit djete, kasnje cu se snaci, radit i zaradit, sada mi je problem posto izgleda nemam nikakvih prava na barem neki novac :( Zato se obracam ovdje mozda je koja Samohrana majka bila u slicnoj situaciji pa zna kome se obratit...hvala :(
2017 02 19
Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći.
2017 02 20
> katjad: > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :(
2017 02 20
A naknada za nezaposlene? Primaš?
2017 02 20
> NikolNicky: > > katjad: > > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. > Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :( Odite odmah sutra ako možete,prvo odite u prijemni ured ako ste prvi put u Centru i bez brige, niste jedini u takvoj situaciji,oni i jesu tamo da vam pomognu,pitajte za jednokratnu naknadu,to za prvu ruku da si malo pomognete i držite se,sretno,držim vam fige.
2017 02 20
> Majalike: > A naknada za nezaposlene? Primaš? Trenutno nista ne primam, sta bi trebala za to ?
2017 02 20
> katjad: > > NikolNicky: > > > katjad: > > > Pozdrav, radila sam jedno vrijeme u Centru za socijalnu skrb i moj savjet vam je da se tamo obratite,oni će vam dalje savjetovati i pomoći. > > Hvala vam na odgovoru, obratit cu se njima :( > Odite odmah sutra ako možete,prvo odite u prijemni ured ako ste prvi put u Centru i bez brige, niste jedini u takvoj situaciji,oni i jesu tamo da vam pomognu,pitajte za jednokratnu naknadu,to za prvu ruku da si malo pomognete i držite se,sretno,držim vam fige. Hvala vam na pomoci, otici cu i raspitat se :(
2017 02 20
Majo mislim da je otvaračica na početku teme napisala da nema pravo na naknadu..jer je premalo mjeseci bila zaposlena. Također savjet...raspitati se..inače i općine daju jednokratnu pomoć. Kao samohrani roditelj mislim da cete moći ostvariti pravo na socijalnu skrb..jos kazete da su roditelji radno nesposobni.. Otici i raspitati se.. Samo proucite zakone..i pitajte osobe koje su vec ostvarile tu vrstu pomoći da vam daju savjet..jer drzavni sluzbenici znaju "zamantati" ljude po pitanju njihovih prava.
2017 02 20
> Brdosuza: > Majo mislim da je otvaračica na početku teme napisala da nema pravo na naknadu..jer je premalo mjeseci bila zaposlena. > Također savjet...raspitati se..inače i općine daju jednokratnu pomoć. > Kao samohrani roditelj mislim da cete moći ostvariti pravo na socijalnu skrb..jos kazete da su roditelji radno nesposobni.. > Otici i raspitati se.. > Samo proucite zakone..i pitajte osobe koje su vec ostvarile tu vrstu pomoći da vam daju savjet..jer drzavni sluzbenici znaju "zamantati" ljude po pitanju njihovih prava. Hvala na informacijama, otici cu pitat pa cu vidjet sta ce mi reci :/
2017 02 20
Da, brdo, to sam previdila-((
2017 02 20
Morate imati pravo na naknadu 12 mjeseci nakon rođenja djeteta. Ne sjećam se točno (ako ne ide preko burze) preko koga to ide (možda HZZO-a?), ali ja sam nakon poroda primala čitavu godinu 1663kn. Prije toga nisam bila zaposlena niti sam bila prijavljena na Zavodu za zapošljavanje.
2017 02 20
On mora placati alimentaciju, priznao on dijete ili ne. Kako kaze Hanami, moze prisilno ici na testiranje, odnosno dokazivanje ocinstva. Ne daj mu da se izvuce.
2017 02 20
Ovo za porodiljnu naknadu nisam htjela ni pisati, kao ni za dječji doplatak..jer joj je hitno sada..da moze pripremiti sve za dolazak bebe. Normalno da ima pravo na porodiljnu naknadu nakon rođenja bebe..do godine dana njegova života. A papiri za dječji doplatak se predaju na mirovinsko odmah nakon rođenja bebe. Najveć je 299 kn.. Odmah mozemo znati da li imamo pravo na isti..ako zbrojimo sva primanja iz prošle kalendarske godine..podijelimo na članove tog kućanstva i mjesece u godini. Svota koja se ne smije prekoračiti je oko 1600 kn po mjesecu....tj. koju kunu više..ali sve lijepo piše na stranicama mirovinskog. Ono što će također dobiti nakon rođenja bebe...i što svaka majka dobiva..je svota koju ta općina daruje svakoj majci. Svota ovisi o općini u kojoj živiš, jer oni određuju i poklanjaju istu. Taj momak mora plaćati alimentaciju, po novijem zakonu čak neme veze ako je nezaposlen..on to mora. Što ranije nije bio slučaj. Traži sva svoja prava i bori se za svoje dijete..i za sebe.
2017 02 20
Btw što ti je sa zdravstvenim osig. Da li plaćaš ili imaš pravo na besplatno?
2017 02 20
Vezano na komentare Dore i Brdosuza i da malo proširim: Otac ima zakonsku obavezu financijski brinuti za dijete, ali isto tako i biti ravnopravan skrbnik djetetu (osim ako mu se ne oduzme skrbništvo). Točnije rečeno, to je djetetovo pravo da za njega ravnopravno skrbe i otac i majka jer je djetetova dobrobit na prvom mjestu. Iz tog razloga Nikol neće biti samohrana majka jer je otac djeteta poznat i živ. Što se tiče ostalih socijalnih prava, možeš se u centru za socijalnu skrb ili preko crkvenih institucija raspitati za mogućnost korištenja socijalne trgovine ili u CZSS za korištenje obiteljskih paketa. Mislim da u oba slučaja ovisi o visini prihoda po članovima kućanstva. Ako se ne varam ove dvije opcije isključuju jedna drugu, odnosno, treba pripaziti da se odabere mjera koja bi bila najpovoljnija za vašu obitelj. Nažalost nisam našla puno podataka o ovome, možda netko zna više.
2017 02 20
1 2