Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

neiskoristeni godisnji odmor??

Radim u jednom kaficu vec godinu dana, nisam nikada uzimala ni bolovanje ni godisnji, najvise iz razloga jer me nema tko zamijeniti. Bolovanje nije ni trebalo, a sada me zanima u vezi godisnjeg, koja su moja prava? I ako npr za pola godine budem dala otkaz, a godisnji nisam iskoristila, sto s time? Mogu li traziti kakav novac, ili bas moram iskoristiti slobodne dane? Ako zelim novac, dokad moram reci poslodavcu, a da mi godisnji ne propadne? Radim neprekidno od 7.mj. prosle godine kod istog poslodavca. Hvala!
2017 06 06
Pravo na godišnji stječe se nakon 6 mj rada, a ako je manje imas pravo na 1/12 propisanog godišnjeg(naravno mozes ga iskoristit dok ne steknes novi godisnji tj do kraja 6 mj).Sve je individualno, hoće li on tebi isplatiti ili ces imati godisnji, ali sama se moraš izboriti za svoja prava, šta znači pitaj poslodavca i dogovori se s njim. Mislim da ne mozes sama traziti novac umjesto odmora, to samo ako on pristane jer eto u tvom slučaju lakse mu je to nego traziti zamjenu. Ako dođe do prekida radnog odnosa, ti ne dolazis na posao, ali te jos ne odjavi dok ti ne podmiri godisnji. Ali kažem ti dosta je toga individualno, radije se odmah dogovori nego poslije traziti neka prava koja se najcesce ne ostvare. Barem je to moje misljenje, nadam se da sam pomogla :)
2017 06 06
Godišnji odmor od prethodne godine, znači od 2016. godine, možeš iskoristiti najkasnije u 6. mjesecu ove godine. Tako da što prije vidi koliko dana godišnjeg imaš od prošle godine i odmah ga iskoristi, jer nakon 6. mjeseca više nemaš pravo na to.
2017 06 06
Točnije nakon 30.06 više ne vrijedi,to je to za ovu godinu. Znam po sebi i nemoj da ti propadne,ne budi luda.
2017 06 07