Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Škrti ljudi

Dobar dan! Evo napravila sam ovaj profil jer sam već dugo na krpicama, a radi se o bratu moga muža pa ne bi htjela pisati sa svog postojećeg profila. Zanima me što mislite o škrtim ljudima? Kako izlazite na kraj s njima? Da li im popuštate ili im dajete do znanja da tako više ne može? Imala sam prijateljicu koja je bila jako škrta i nakon nekog vremena mi je to počelo jako smetati i jednostavno smo se udaljile.. Nikad nisam mislila da ćemo se prestati družiti, ali ona zbog svoje škrtosti postala nemoguća i sve nas je dovodila u neugodnu situaciju. Znači mužev brat..ne znam zašto se tako ponaša..odrasli su u istoj obitelji- nisu imali sve što su htjeli,ali muž mi kaže da im ništa nije niti falilo. Prije 5 godina mi smo se odselili na more jer smo se oženili i odlučili skrasiti tu jer nam je moj djed dao stančić na korištenje, on se odselio u inozemstvo. Stan je stvarno mali, mi nemamo odvojenu spavaću sobu, imamo svoj krevet i imamo kauč da nam gosti baš ne sjede na krevetu. Prvo ljeto smo pozvali sve koji su htjeli da nas posjete jer ne smeta tih par dana gužva, ionako te ljude volimo i družimo se s njima. Došao nam je i njegov brat, bilo je lijepo,ali on 1 kunu nije potrošio na ništa, baš ništa..hrana/izlasci/pića/ večere sve smo mi plaćali..čak mu je muž kupio ručnik, kupaće i japanke jer je on "zaboravio" donijeti, tada to čak i nije smetalo jer je ipak mužev brat.
2018 08 04
Čekao bi da mi dođemo s posla i kukao kako je gladan?? A frižider napunjen..e ali on bi baš sad jeo ovo ili ono.. Od tada nam je došao svako ljeto na par dana, došao je par puta na proljeće i par puta na zimu i svaki put ista priča, mužu je to počelo smetati i rekao da mu ne može sve plaćati i da ako želi doći da kao i svi ostali barem malo sudjeluje u troškovima.. Naravno naljutio se, ponaša se kao da oni cijeli život nisu imali što za jesti.. Govori koliko je novaca potrošio da dođe u Hrvatsku koliko je novaca potrošio od kad je došao..cijelo vrijeme je u toj potrošnji- tamo troši 5 eura dnevno na hranu, jede gluposti, a kad dolazi negdje naručuje plate mesa i sl. Očekuje da će mu svi sve plaćati, već su svi počeli pričati koliki je škrtica i kada sam sebi plaća kupi nešto najjadnije i najjeftinije, a kad vidi da se može nekome prikrpati onda ne štedi. Ne može naći curu jer kad izađu s njim dalje od prvog dejta ne ide. Jučer je svekar nazvao mog muža i pričali su sat vremena o njemu i da ne znaju što će s njim, kad mu nešto kažu oni su glupi, a jedino je on pametan. Radi pritisak na roditelje da mu nikad u životu ništa nisu dali i da bi bilo vrijeme da nešto daju, da mu kupe auto i stan da se vrati..to kaže čovjek/ odrasla osoba od 35 godina?? Ove godine kod nas na more neće doći,muž ne želi i kaže da mu je dosta svega i da ne razumije to njegovo ponašanje. On se ponaša u stilu onih najškrtijih škrtica sa TV-a, ne znam kako da vam to dočaram. Idemo zajedno kod druge rodbine, naravno da ćemo odnijeti nešto..bar čokoladu za djecu, kavu, nešto, pa ne možemo doći praznih ruku..on kaže neka budu sretni da im dođem u posjet- zašto bi ja išta ikome kupovao.. On naravno rado prima poklone i nema srama čak i reći što bi htio dobiti.. Što poduzeti? Oni se udaljavaju, udaljava se od roditelja, od prijatelja i rodbine..želi se oženiti, želi obitelj i djecu..na kraju će ostati sam.
2018 08 04
🤔
2018 08 04
Bili smo pozvani na vjenčanje u mjesto gdje on živi u Njemačkoj i pita ga moj muž jel bi mogli prespavati samo taj vikend kod njega, živi sam u stanu.. Čim smo dobili pozivnicu smo pitali, znači 2 mjeseca unaprijed.. On je rekao da ne jer ćemo se mi sigurno htjeti tuširati i spremati, a on neće plaćati veće režije zbog te 2 noći što bi došli. Takav je u svim situacijama, nema srama i sami gleda da ne potroši..
2018 08 04
Ja se jednostavno ne zamaram s takvim ljudima. KAda netko dođe kod mene - ja ga ugostim najbolje što mogu. Na njemu je ako osjeća da mi to mora nekako "vratiti", pod tim mislim da može platiti negdje piće ili večeru, nebitno. Danas je velika stvar kad imaš gdje biti kad ideš na more, a da se ne moraju plaćati najmovi... Nismo svi isti, njima na dušu, u životu postoji karma, tako da - neka im. Moj obraz uvijek ostane čist, a tako bi trebao i tvoj... :) BRiga te :)
2018 08 05
> Entoni: > Ja se jednostavno ne zamaram s takvim ljudima. KAda netko dođe kod mene - ja ga ugostim najbolje što mogu. Na njemu je ako osjeća da mi to mora nekako "vratiti", pod tim mislim da može platiti negdje piće ili večeru, nebitno. Danas je velika stvar kad imaš gdje biti kad ideš na more, a da se ne moraju plaćati najmovi... > Nismo svi isti, njima na dušu, u životu postoji karma, tako da - neka im. Moj obraz uvijek ostane čist, a tako bi trebao i tvoj... :) BRiga te :) Znači i tebi se može uvalit za gratis ljetovanje?
2018 08 05
Ima jedan dobar Francuski film na tu temu Škrtica / Radin!
2018 08 05
> mina1989: > Bili smo pozvani na vjenčanje u mjesto gdje on živi u Njemačkoj i pita ga moj muž jel bi mogli prespavati samo taj vikend kod njega, živi sam u stanu.. Čim smo dobili pozivnicu smo pitali, znači 2 mjeseca unaprijed.. On je rekao da ne jer ćemo se mi sigurno htjeti tuširati i spremati, a on neće plaćati veće režije zbog te 2 noći što bi došli. Takav je u svim situacijama, nema srama i sami gleda da ne potroši.. Gadljivo. Ako nešto mrzim, to su škrte osobe, kunem se. Pod tim mislim na ovo gore što si navela, a i na one tipa "zaboravio sam novcanik, platis kavu? imas zvaku? imas 5 kuna? e fali mi za rucak" i tako svaki mrtvi dan - jer svi mi ostali smo debili i ne kuzimo da nije zaboravio novcanik. FUJ, FUJ, FUJ. U meni uskom krugu prijatelja postoji takva osoba, ja se zbilja trudim tolerirati i ignorirati ali previše me to odbija.
2018 08 06
I moja svekrva je bolesno skrta, a moj muz dijametralno suprotno - zanimljivo ali istinito. Nijedna krajnost nije dobra. I meni to ide na zivce, svako malo poludim i posvadamo se pa pomirimo i tako ukrug (ja i svekrva, ne ja i muz:). Problem sa skrtim ljudima je taj sto su oni istovremeno i vrlo sebicne osobe u svakom smislu, ne samo finansijskom. Ja to uglavnom rjesavam tako da joj uzvracam istom mjerom. Ali ona je istrenirana i uvijek je korak ispred mene:)
2018 08 06