Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

iz Zagreba..pomoc!

Pozdrav curke. Za 20 dana se selim u Zagreb zbog posla. U Zagrebu sam bila samo jedan put sa prijateljicom,par dana. Sad idem sama. Malo me hvata panika od velikog grada. Inace zivim u malom gradicu. Stan mi je na Maksimiru. Zanima me karta za tramvaj,kako je kupiti i kako se snaci u tramvaju? I kako se snaci opcenito u Zagrebu? Gdje vi inace izlazite? Ima li koja od vas na Maksimiru,da bar napisete u kojoj se ulici nalazi neka veca trgovina,ljekarna i tako neke osnovne stvari. Ja se nadam da ce se naci koja dobra dusa da mi malo pojasni sve to. Unaprijed se zahvaljujem svima! Pozdravlja vas #zbunjena! 😂🤔🙋‍♀️🤗
2018 08 31
ja sam točno iznad Kvaternikovog trga, ....ali mi je poznata Maksimirska ulica jer počinje od mene.. ....kako bih Ti pričala o trgovinama kad ne znam jesi li na početku ili na kraju ulice, pa nema smisla jer imaš tekstilnih trgovina, farmaceutskih, konzumnih, ima kafića kao u priči duž cijele ulice... sve što treba za prvu ruku tu ćeš naći... Tramvajske karte imaš od 4 kn (za pola sata vožnje), 7 kn (1h vožnje) i 10 kn (za 1,5h vožnje) ... pa ih prema duljini vožnje kupi na kiosku,,, njih moraš / možeš poništiti samo na prvom žutom aparatiću iza vozača tramvaja... Postavi konkretnija pitanja pa ćemo odgovoriti...
2018 08 31
Kartu obavezno kupiti ranije jer je kod vozaca 15 kn! Maksimir je super kvart, ima puno drogerija, ljekarna, bolnica, malih trgovina, krojacica, park Maksimir, zooloski Na samoj Maksimirskoj, imas dvije Bipe, dva Dma, Muller, McDonalds, Nama, Konzum, slasticarne i kafice na Kvatricu.
2018 08 31
Cure prije su ti sve rekle za tramvaj, ja nisam nešto od izlazaka, ali ti mogu reći da ćeš se naviknuti na Zagreb lakše nego što misliš, samo se probaj opustiti. I ja sam isto bila na iglama kada sam se tu doselila, no brzo sam se snašla. Sjećam se da sam baš razmišljala na sličan način kao ti, kako ovo, kako ono, no brzo sam upoznala i nove prijatelje i zapamtila si rute, tramvaji ti u tome baš pomažu. Prijateljica iz Zagreba me par puta prošetala po centru da zapamtim gdje se što nalazim i sada se i sama dobro snalazim tamo. Sve će biti okej!
2018 08 31
Hvala vam cure? Gledala sam na google te tramvajske stanice al nist mi nije jasno iskreno.. a valjda cu se snaci. Recite mi jos samo za taxi koji je najpovoljniji i kakve su cijene? :)
2018 08 31
I molim vas jos da mi kazete jel daleko od Maksimira do Vukovarske ulice? :) inace tamo mi je posao
2018 08 31
Kao što su ti ComeStain napisala, nije svejedno gdje si. Ovisi u kojem dijelu Vukovarske ti je posao. Inače, tramvaj broj 5 (smjer Prečko ako ideš iz Maksimira) ti vozi dijelom Vukovarske, a tramvaj broj 7 ima stanicu na križanju Držićeve i Vukovarske pa možeš presjesti na drugi tramvaj, koji- to ovisi u kojem dijelu Vukovarske se nalazi tvoj posao.
2018 08 31
Lijep pozdrav! :) Znam i ja taj osjećaj, tako mi je bilo kad sam prije 9 godina došla u Zg. Na netu sam si isprintala kartu svih tramvaja i tako se vozila. Na stanicama sam pitala ljude ako nisam bila sigurna idem li prema dobroj strani (da nije suprotan smjer). Kartu je svakako bolje uzeti mjesečnu ili svaki dan plaćati 4kn do posla i 4kn nazad, a katkad se i švercati (vikendom, npr.), ali ja ne volim stres i kontrolu u tramvajima pa više volim imati kartu. Kao što su cure navele. 5-ica vozi do Vukovarske i po njoj, ali samo dijelom pa bi bilo dobro da kažeš adresu svog posla pa da ti možemo bolje pomoći. Ja sam svaki dan išla po gradu i naučila sam za par mjeseci cijeli grad, tako da nije teško. Najgore što se može dogoditi ti je da malo zalutaš pa se vraćaš. Iz tog razlloga u početku kreći dosta ranije na posao pa da nemaš i taj stres. Dućani, ljekarne i sve ostalo ti je jako blizu, a par stanica dalje ti je i Kvaternikov trg, a tamo isto imaš svega. Do trga (glavnog trga u Zagrebu - Jelačićevog) si za 10-15min tramvajem broj 11. To ti je super kad želiš u šoping jer tamo imaš sve, a i banke su sve tamo, katedrala, restorani i kafići. Osobno nisam previše izlazila, ali kad jesam, išla bih u centru u History. No, mislim da su izlasci zasad najmanje bitni. :") Tu smo svi da pomognemo pa samo pitaj nešto konkretno. :")
2018 08 31
Za početak ti je najvažnije savladati rutu kuća-poso...ovo ostalo ćeš sve usput...kad si u tramvajskoj zoni sve izgleda blizu, ja kraj kuće imam dm, muller, bipu, 3 apoteke, dva shoping centra su mi pred nosom, dvije banke i 3 bankomata od svoje banke tako da nemaš brige da nečeg nema, što god trebam mi je na 10 minuta najviše, a tako je i s ostalim kvartovima manje-više....na Kvaternikovom trgu i uokolo imaš hrpu raznih dućana i Namu (robna kuća)....dobro došla u velegrad !!!!
2018 09 01
Ne brini!Ja sam sa sela kao balavica otisla u Frankfurt sama i nisam se izgubila.Lakse je nego sto ti se cini.Ovo ti je porukica ohrabrenja i sretno!
2018 09 01
Napisale cure... Ima karta linija, moguće je raznim kombinacijama doći. Na tvom mjestu bih par dana prije, bez stresa, prošla tu rutu. Ne bih čekala da prvi dan posla da istražujem kuda i kamo. :) Izbjegneš stres, stekneš sigurnost. Davnih dana sam znala nedjeljom sjesti u prazan tramvaj i malo se provoziti, jedan krug...Upoznaš grad, vidiš koje su to sve stanice...
2018 09 01