Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Gljivice na nogama

Pozdrav, imam problem a to su gljivice na noktima na nogama, dali je koja od vas imala, s cim ste uspjele rjesiti, koristila sam vec exoderil ali mi nije nimalo pomoglo. Hvala :)
2018 10 13
oralna terapija, javite se vašem liječniku
2018 10 14
Mom mužu je pomogao nailer olovka.Čula sam da ulje čajevca pomače,mazati ujutro i uveče.I bitno je biti uporan,jer to traje i traje.Ne znam baš da se gljivice na nogama mogu riješiti oralnom terapijom.Možda može pripomoći.
2018 10 14
I da,područje nokkta zahvaćeno gljivicama što više isturpijati i isjeći koliko se može.Pa tek onda mazati.
2018 10 14
Mojoj mami je dermatolog dao neki sprej i spasila se👍
2018 10 14
> silkica: > Mom mužu je pomogao nailer olovka.Čula sam da ulje čajevca pomače,mazati ujutro i uveče.I bitno je biti uporan,jer to traje i traje.Ne znam baš da se gljivice na nogama mogu riješiti oralnom terapijom.Možda može pripomoći. ako niste pročitali knjigu iz derme, odslušali nastavu i položili predmet, malo je vjerojatno da ćete i znat to
2018 10 14
Postoji oralna terapija protiv gljivica, ali je jako agresivna za jetru i nije baš pogodna za problem na noktima. Češće se prepisuje kod ginekoloških problema uzrokovanih gljivama i za to je i efikasna. Dakle, za riješiti se gljivica na noktima treba vremena i to puno vremena. I truda i upornosti. Budući da treba godina dana da nokat na nozi kompletno izraste, toliko treba trajati i terapija. Za lokalnu primjenu se dobrim pokazao Canifung sprej koji ide na recept uz doplatu od nekih 14 kn uz dopunsko. Noge treba prati, dobro i često. Zatim dobro posušiti i posprejati. Uz rub i korijen nokta te između prstiju. Čarape redovito mijenjati. Obuću isto. Ne nositi čarape od umjetnih materijala. Ne lakirati bolesne nokte, a posebno ne stavljati gel ili trajni lak. Ne hodati bosi po javnim bazenima i sličnim mjestima. Ne posuđivati obuću. Nakon nekog vremena bi se trebalo vidjeti kako izrasta zdravi dio nokta. Proces je dug i treba biti uporan jer su i gljivice uporne i dosadne. Također ne bi bilo loše provjeriti šećer u krvi jer osobe sa povišenim šećerom češće imaju probleme s a gljivicama. Neovisno o razini šećera pametno je smanjiti unos istog. KUpovina raznih "čudotvornih" lakova i tekućina u ljekarnama nema ni smisla, ni potrebe jer su redom skupe, a kad pogledate sastav shvatiti ćete da je isti kao i u spreju ili kremi koji možete dobiti besplatno ili uz minimalnu doplatu na recept. Klotrimazol je aktivni sastojak, primjerice: Canifung spreja, Canesten i Plymicol krema... Kreme su masne, a sprej nije pa je zgodniji za primjenu na dijelovima tijela na koje ide odjeća.
2018 10 14
Imam problem sa gljivicama na nožnom palcu, nikakve olovke i slično nije pomoglo, bacanje ne baš malo novca. Najbolji rezultati su uz redovito mazanje ulja čajevca i mazanje tog nokta sa razrjeđenim esencom.
2018 10 14
Ja sam cula da ulje cajevca pomaze
2018 10 14
Nisam položila nikakav predmet,ali jeste dermatolog koji mome mužu NIJE propisao nikakve tablete,ali JESTE propisao kremu i još kasnije nailer.E sad,ako postoje različita mišljenja među vama dermatolozima,to je druga priča :) .
2018 10 14
Hvala cure, narucila sam se u dermatologa pa cu vidjet sta ce mi prepisati, smatram da ce strucna pomoc ipak biti dobrodosla, jer sama sama koristila vec nekakve ludosti i nisu pomogle:)))
2018 10 16
Cula sam za canifung sprej ali se mora uzimati uz recept, tako da svakako sama nemogu.
2018 10 16
Meni je pomoglo ulje cajevca.
2018 12 04