Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Mrsavljenje :)

Bok cure i zene imam pitanje. Visoka sam 175 i imam 83 kg, mozda cak i vise jer se nisam vagala 2mj. Zeljela bih to izgubiti do sljedece godine, onda idem na maturalnu i bas bi htjela napravit onaj wow efekt u nekoj uskoj haljini. Znaci imam nekih pola godine. Pocela sam s nekom 'svojom' dijetom, cim se probudim pijem kavu s mlijekom sa jako malo secera jer i opcenito ne volim puno secera u kavi, ujutro jedem 3 male kiflice iz mlinara, za rucak jedem bilo sto sto je za rucak, ali bez kruha i u malih kolicinama i poslje rucka isto kava i to je to, veceru nemam. Uz to pijem jako puno vode oko 2 litre na dan. Moj problem je prezderavanje slatkim i nezdravim, jedem kad i nisam gladna, jako brzo jedem i ne prozvacem dobro. Sad pokusavam cim sporije jesti i dobro zvakati, jer sam citala da je tak zdravije. Imam probleme sa stitnjacom i ne mogu puno vjezbati, jako se umaram, nemam kondicije i trebam puno sati sna, tak da od vjezbanja sam mislila samo raditi cucnjeve i nesto za noge i guzu da se rijesim celulita. Ako tako nastavim dal bih mogla za pola godine izgubiti nekih 15-20 kg? Trebam nadu da idem dalje, pa ako netko ima iskustva nek mi kaze i da neki savjet. Cajeve ne volim, posto idem u skolu ne mogu bas si kupovati neke posebne namirnice, tak da mi je izbor da manje jedem, al nista mi nece biti jer imam puno zaliha na sebi i bilo je vrijeme da prestanem tolko jesti, samo me zanima dal je nekom to bilo uspjesno...hvala :)
2018 10 16
Nema bas uspjesnosti ukoliko se bas jako covjek ne promjeni. Za brzo mrsavljenje ne postoji zlatni stapic. I sama se borim s par kg viska, no najvecu gresku koju sam napravila je bilo 6 treninga tjedno godinu dana gdje sam izmucila nadbubreznu zlijezdu i umjesto mrsavljenja sam pocela dobivati na kilazi. Da, to je moguce! Jer se kod takvog stresa pocinje izlucivati kortizol koji je zaduzen za stvaranje masnih naslaga i celulit. Sada kada sam shvatila taj dio price, smanjila sam intenzitet vjezbanja (izmedju sam napravila pauzu od mjesec i pol dana da se tijelo malo “smiri”) i vjezbam 3x tjedno kombinirajuci slabiji i jaci intenzitet te mi se prehrana bazira na 16-8, sto znaci.. jedem unutar 8h 3 obroka, a 16h postim. Smisao toga je da u tih 16h posta nivo secera padne u organizmu i tijelo pocinje trositi rezerve. Razgovarala sam s lijecnicima i rekli su kako je to vrlo zdrava odluka jer to nije odricanje od hrane. Recimo, doruckujem oko 11 ujutro, medjuobrok i rucak vecera oko 17-18h (takav mi je ritam radi posla). To radim od 7.mj i skinula sam 4kg za koje se ne bojim da ce se vratiti. Ide samo prema dolje. Realno je da se u pola godine na tu tezinu da skinuti do 12kg, vise bi zaista bilo nezdravo. Ono sto preporucujem su i pjesacenje do kuce (izaci koju autobusnu stanicu prije) te hodati i odabrati kardio nacin vjezbanja I ako budes ustrajna u vjezbanju, pocasti se jedan dan u tjednu necim slatkim sto volis. Jer ako naglo prestanes sa svime, doci ces u veliko iskusenje nakon nekog vremena, a to ne zelis. Rezultati obicno budu vidljivi nakon mjesec/dva, ne odmah pa neka te to ne obeshrabri. :)
2018 10 16
Na youtubeu postoji mnogo primjera treninga u trajanju sat vremena. Za mladu osobu poput tebe predlazem mozda zumbu ili neki takav slican nacin dance fitnessa, zato sto je zabavan, a rezultati su dosta vidljivi (radi citavo tijelo) i brzo se tope kile, te se lijepo formira tijelo.
2018 10 16
Ja sam prije par godina uspjela smršaviti jedno 15 kg u 9 mjeseci na način da sam izbacila brašno iz upotrebe (to je uključivalo i pekarske proizvode i tjesteninu), sokove i slatko, sve ostalo sam sasvim normalno jela. Umjesto peciva sendviče sam radila od kruha koji sam si sama pekla ili u brzini od rižinih/kukuruznih krekera s abc sirom, salamom i nekim povrćem, pila sam samo vodu, a umjesto slatkog ubacila svježe i suho voće, a kad me baš uhvatila jaka želja za slatkim ispekla bi si kolač bez brašna i šećera. Obroke nisam preskakala, a jela sam skoro svaka 2-3 h ali po manje...nakon takvog režima par godina nisam se udebljala iako sam počela "normalno" jesti. Nisam na žalost nikad vježbala. Sada su se nekoliko godina iza kg vratile isključivo radi pretjerivanja u slatkom i pekarskim proizvodima.
2018 10 16
Izbaci kiflice iz Mlinara i pekaru opcenito. Izbaci pohano i puno ulja. Vise kuhano. Mozes vecerati tipa kuhanu brokulu i tunjevinu. Ili jaje .. bitni su proteini a ne prazni uh tipa tjestenina.. ako ne mozes vjezbati hodaj..hodaj i hodaj.. svaku vecer.. znaci iz pocetka 1 km pa sve vise i vise, nije problem ali je bitan klik u glavi.. nemoj se previse psihicki opterecivat jer tek tada nista ne ide dolje.. pocni si stavljat malo manje obroke.. doruckuj jaja umjesto kruha da te drze sitom.. malo po malo ces svoj organizam.naviknuti na napor i uspijet ces balansirati stitnjacu s tim. Moja frendica je tako iz pocwtka nista ne moze i svw a danas normalno svw radi i odradi trening.. kad ti se najmanje da moras raditi tj hodati i onda svaki puta ubacis koje vjezbe.. a sad celulit draga moja imaju ga i cure sa 50kg.. ne znam mislim da je do prehrane ali i do cirkulacije u nogama , nemoj se njim zamarati...
2018 10 16
Izbaci definitivno kiflice i te proizvode iz pekare za dorucak, rađe napravi neki smoothie, imas jako puno recepata na internetu.. Bitno je da se za dorucak dobro najdes, ne govore badava da je najvazniji obrok.. Ako vec ne mozes puno vjezbati, mozes setati, il npr voziti bicikl, rolanje sad dok je jos okej vrijeme.. Mozes i neki ples upisati.. A sto se tice slatkog, probaj bar nekoliko dana bez slatkog i vidjet ces da ce ti zelja malo proci, slatko zamjeni vocem ili orasastim plodovima.. Imas punoo savjeta na internetu.. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.. Sretno 🤗
2018 10 16
Štitnjača pretpostavljam hipo? Ja bih ti prvo preporučila da si staviš realnije i zdravije ciljeve u glavu, a to je da promijeniš stil života (u smislu prehrane i treninga) zbog sebe same i svog zdravlja, a ne tamo neke haljine i wow efekta na jednu večer gdje će te svi hvaliti, a ti ćeš jedva čekat doći kući da pojedeš burek. Pusti to. Deff promjena prehrane, za štitnu se ionako preporuča izbaciti gluten, mliječne proizvode i šećer, ne moraš možda odmah sve jer je vrlo restriktivno, ali pekarske proizvode izbaciti, obično brašno zamijeniti integralnim, pirovim.. bazirati prehranu na masti i proteinima te puno povrća, a manje voća.. Imaš grupe na fejsu za štitnu koje zaista pomažu savjetima.. Izbaciti ili bar smanjiti alkohol, gazirano, kave i izvedenice.. Piti puno vode i kretati se kao što su cure i rekle.. počni sa šetnjama (najbolje s nekim ako imaš) pa odi na neki probni trening gdje će ti motivacija biti i ekipa, muzika, energija.. Dug i trnovit put, ali se može. Sretno!
2018 10 16
Nažalost danas se pod pojmom zdrava prehrana podrazumijeva najčešće ovo - zitarice, voce i povrće. I to je nekako vrh svega. NAAAJvaznije je jesti dovoljno proteina jer i sami mišići su izgradeni od proteina. Puno lakse i zdravije ćeš smršaviti uz vježbanje, makar i 30 min dnevno, mislim da toliko svatko može izdvojiti, dosta dobri su HIIT treninzi koji ne traju vise 30 min. I VELIKA, najtoplija preporuka - proguglajte ili jos bolje ogledajte na instagramu Tomislav Gustin, trener koji se debelo istice u masi, ja sam od njega naučila hrpu stvari i sama sebi sastavila plan prateći ga manje od godinu dana. Svaki dan objavi neki receptic, sto slatki, sto slani, pise poucne i zanimljive clanke, stvarno čovjek je osvjezenje u moru današnjih trenera i "trenera".
2018 10 16
Hvala puno svima!! Poslusat cu svaki savjet i pokusat sto ste mi predlozili, jest vise obroka i vjezbati i jesti zdravije...nadam se da cu uspjeti. Hvala vam❤️
2018 10 16
Mogu vam iz vlastitog iskustva reci (izgubila sam 23 kg u 7 mjeseci bez ikakve drasticne djete i gladovanja) da gladovanjem necete postici nista. Moj je problem bio jedenje previse ugljikohidrata (tjestenina, riza, kruh) koje sam ogranicila na jednom u dva tjedna a ubacila puno povrca i proteina (riba, meso, jaja) te pokoju vocku. Secere sam skroz izbacila u pocetku, a onda bih se jednom u dva tjedna pocastila pokojim keksom tipa Elvita. Kruh sam skroz izbacila. To sto se brzo umarate nije nepremostiva zapreka ja sam hodala i hodala i hodala, sto god sam trebala obaviti obavljala sam pjeske, polagano i tako stigla i do 7 km u danu. Osim toga vozila sam sobni bicikl, lagana brzina krenula sa pola sata pa postepeno povecavala i stigla do dva sata. Nikada nisam bila gladna, uvijek bi pojela cim bi osjetila glad, manje obroke a cesce (5 u danu). Vecera mi je bila najlaganiji obrok u danu tipa omlet sa spinatom ili tuna i mozzarella, dorucak najobilniji, a rucak normalan. Tezinu odrzavam vec godinu i pol bez osciliranja jer sam usvojila zdrave zivotne navike i jesti na ovaj nacin mi je postalo normalno. Tu i tamo se pocastim, a sljedeci dan pripazim, bitno je ne pretjerivati. U svakom slucaju nemojte se izgladnjivati jer tako usporavate metabolizam i tjerate organizam da cuva i skladisti ama bas svaku kaloriju. U svakom slucaju smrsaviti je moguce i to na zdrav i odgovoran nacin potrebna je samo snaga volje. Zelim vam puno srece i oboruzajte se snagom i strpljenjem vi to mozete. P.s. ako vam treba jos koji savjet tu sam.
2018 10 17
A ima netko možda savjet kako skinuti salo na trbuhu? Malo jedem, ali puno slatkog. Jel netko probao mršavljenje jabučnim octom ili pak neki napitak koji smanjuje osjećaj gladi, neki prah i sl.?
2018 10 19
> Laninkutak: > A ima netko možda savjet kako skinuti salo na trbuhu? Malo jedem, ali puno slatkog. > Jel netko probao mršavljenje jabučnim octom ili pak neki napitak koji smanjuje osjećaj gladi, neki prah i sl.? Salo na trbuhu je najteze skinuti. Tu je potrebno jesti iznimno selektivno i zdravo, nikakvi ugljikohidrati, nikakve grickalive, nikako slatko, piti puno vode, jesti puno voca i povrca i proteine. I to je jako dugotrajan proces jer se jako sporo gubi salo na trbuhu. Uz to vjezbe za trbusne da se to sve ucvrsti ali oni su povrsinski jako mali misici i doci ce do izrazaja tek kad se otopi salo koje ih prekriva. Nije nemoguce dapace ali treba biti jako predan strpljiv i uporan
2018 10 19
Salo na trbuhu je i moja noćna mora i jako me frustrira. Izbacila sam u potpunosti iz prehrane čokoladu i slatko (jela sam ih svakodnevno). Visoka sam 165 cm, a imam 55 kila. Nisam debela, svi mi govore da sam mršava, da mi uopće ne treba dijeta ali taj trbuh me ubija u pojam, pogotovo kad sjednem. Taj prizor je užasan. Uske haljine i suknje ne dolaze u obzir.
2018 10 28
Ja sam u mjesec dana s 73kg pala na 62kg. Izbacila sam ugljikohidrate iz prehrane,sve osim voca uz uvjet da sam voce jela najkasnije do 2 popodne. Sve je to bilo super,divno,krasno i onda sam se odselila u mali gradic na stan koji okruzuju 4 pekare. Svaki dan osjetim miris friskih peciva I naravno,oces vidit di imaju bolji burek i sve bi to bilo jos ok da sam stala kod "degustacije". Navukla sam se ne samo na burek nego na ostale pekarske proizvode od kroasana sve do kukuruznih lisnatih plocica. U meduvremenu sam dva put isla na dijetu,al sta ces,opet zamirisi ko da te doziva. I eto me na 76kg. Uglavnom,ako se ne mislis drzati dijete,nemoj ni pocinjat jer ces skinut,al kad se vratis na staro imat ces mozda i vise nego si imala prije. Ako imas volju i zelju,budi uporna. A ja ne znam sta cu,valjda kvacicu na nos i ne gledat u pekaru kad prolazim,al bome i meni je vrijeme da se dovedem u red. :)
2018 10 28
Ja sam u mjesec dana s 73kg pala na 62kg. Izbacila sam ugljikohidrate iz prehrane,sve osim voca uz uvjet da sam voce jela najkasnije do 2 popodne. Sve je to bilo super,divno,krasno i onda sam se odselila u mali gradic na stan koji okruzuju 4 pekare. Svaki dan osjetim miris friskih peciva I naravno,oces vidit di imaju bolji burek i sve bi to bilo jos ok da sam stala kod "degustacije". Navukla sam se ne samo na burek nego na ostale pekarske proizvode od kroasana sve do kukuruznih lisnatih plocica. U meduvremenu sam dva put isla na dijetu,al sta ces,opet zamirisi ko da te doziva. I eto me na 76kg. Uglavnom,ako se ne mislis drzati dijete,nemoj ni pocinjat jer ces skinut,al kad se vratis na staro imat ces mozda i vise nego si imala prije. Ako imas volju i zelju,budi uporna. A ja ne znam sta cu,valjda kvacicu na nos i ne gledat u pekaru kad prolazim,al bome i meni je vrijeme da se dovedem u red. :)
2018 10 28
1 2 Sljedeći