Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

Psihologija /

Što kad ti kontrolor HRTa pokuca na vrata?

Jedna neobična situacija. Mami je danas došao kontrolor HRTa. Veli joj da mora plaćati pristojbu za radio i za laptop? Budući da ne živi na toj lokaciji (ali je tamo prijavljena) ne plaća HRT pristojbu, jer uostalom tamo nema ni televizor. Ali je smotana priznala da ima radio i laptop u kući. I kaj sad? Treba li se to plaćati ikakva pristojba ili ne? Ima li koja iskustva s tim?
2018 11 29
Da,to je tako,nažalost.Mora se plaćati pristojba.
2018 11 29
Da, pristojba se mora plaćati ako imaš bilo kakav radio ili TV prijemnik, čak i u autu. Mjesečna pristojba iznosi oko 80 kn.
2018 11 29
Iskreno mi ne placamo pristojbu. Znaci sa Hrt-om nikad nismo sklopili nikakav ugovor. Placali smo prije i onda su moji otisli u inozemstvo i ja sam im pisala prigovore i da nas iskljuce i vise to ne placamo. al tamo stvarno nitko ne zivi. U stanu u kojem ja zivim to isto ne placamo. Inace bi placala medjutim znam dosta ljudi koji ne placaju po 15,20 godina. Kontrolore ne pustaju u svoju kucu a oni im nemaju kako doci jer nemamo zakonsku obvezu tog placati i nemaju pravo doci sa policijom ( tada ih moras pustiti). Nikad nismo sklopili ugovor da bi placali. To me ponukalo da ni ja ne placam. Bili su mi 2 puta, jednom kad sam pitala za ugovor se gospodin zbunio i poceo se gubiti a drugi puta sam papiric sa brojem bacila u smece..
2018 11 29
ako je već potpisala onaj njihov kartončić, mora plaćati. Osim ako je prijavljena na toj adresi( prebivalište), ali ima prijavljeno boravište negdje drugdje. Onda bi na tom mjestu trebala plaćati. @littlegirl, nije istina da nemaš zakonsku obavezu plaćati HRT. Na žalost, imaš je. Baci oko na Zakon o HRT-u. ( trebalo bi promijeniti ime iz pristojbe u "porez" jer ovo pristojbe vidjelo nije :s ) Ali slažem se s tobom, i ja bih to izbjegavala koliko god mogu, rukama i nogama. p.s. hrt se plaća i na smartphone, čak i na one stare drglje od mobitela koje mogu slušat radio. <3
2018 11 29
> SaraKedavra: > ako je već potpisala onaj njihov kartončić, mora plaćati. Osim ako je prijavljena na toj adresi( prebivalište), ali ima prijavljeno boravište negdje drugdje. Onda bi na tom mjestu trebala plaćati. > @littlegirl, nije istina da nemaš zakonsku obavezu plaćati HRT. Na žalost, imaš je. Baci oko na Zakon o HRT-u. ( trebalo bi promijeniti ime iz pristojbe u "porez" jer ovo pristojbe vidjelo nije :s ) Ali slažem se s tobom, i ja bih to izbjegavala koliko god mogu, rukama i nogama. > p.s. hrt se plaća i na smartphone, čak i na one stare drglje od mobitela koje mogu slušat radio. <3 Bas cu pogledati taj zakon svakako, al kazem iz vlastitog iskustva u firmi gdje sam radila vec 20g to ne placaju. Ovi sa hrta dolazili i oni njih otjeraju i doslovno im nista ne mogu valjda bi vec u tih 20g nesto napravili. I ja si mislim zasto bi ja placala kad pola njih ne placa.
2018 11 29
Procitala sam. U pravu si cl.34.st.1. Kaze da se mora. Al mi stvarno nije jasno kak oni to onda izbjegavaju i sve. Ja cu se i dalje praviti luda i ne otvarat nikom ne poznatom vrata 😂😂😂
2018 11 29
Ne otvarati vrata,slazem se:) protuustavno ulaze u stan..meni je prije 3 god kontrolor uvatio u temperaturi u stanu di sam bila podstanar, tv nisam imala, vidio je laptop i zaracunao puste pizdarije...nisam se snasla i platila sam to..Ugl sad ne placam pristojbu, odjavila sam to, obrazac za odjavu vise ne mora bit ovjeren kod javnog biljeznika
2018 11 29
Cure..zahvaljujem svima na odgovorima :)
2018 11 30
Mora plaćati, inače, takve ljude ne puštajte u stan. Nemaju pravo ući sami bez vašeg pristanka.
2018 11 30
> emili1: > Jedna neobična situacija. Mami je danas došao kontrolor HRTa. Veli joj da mora plaćati pristojbu za radio i za laptop? > Budući da ne živi na toj lokaciji (ali je tamo prijavljena) ne plaća HRT pristojbu, jer uostalom tamo nema ni televizor. Ali je smotana priznala da ima radio i laptop u kući. I kaj sad? Treba li se to plaćati ikakva pristojba ili ne? Ima li koja iskustva s tim? Ako nista nije potpisala, ne mora ni platiti. Ako nije potpisala, oni ce poslati racun, no ako ga ne plati, ne mogu joj nista. Prosla sam to sve s njima, samo sto ja nisam ni otvorila vrata vec je kontrolor izjavio kako je "cuo s hodnika" televizor u stanu. Od tad su prosle 4 godine, jos me nisu pozvali na sud kako su zaprijetili.
2018 12 03
Evo, baš sam ju nazvala i veli da nije ništa potpisala..ovaj kao nešto je počeo pisati da ima radio i laptop, ali nije završio...hvaaallaaa :)
2018 12 03
Po zakonu bi trebalo plaćati tu pristojbu, međutim način utvrđivanja i naplate je dosta šupalj. Jer, kontrolori nemaju pravo ulaska u vaš privatan posjed ukoliko ih vi ne pustite. U principu ne treba im otvarati vrata, ne treba ih puštati u stan i nikako im dati ime i prezime ili bilo kakav dokument. Što se tiče prijave na adresu, to njih kao ne zanima, jer njih ne zanima vlasnik stana/korisnik stana već korisnik HRT usluga.
2018 12 03
> ValkyrieBlue: > Po zakonu bi trebalo plaćati tu pristojbu, međutim način utvrđivanja i naplate je dosta šupalj. Jer, kontrolori nemaju pravo ulaska u vaš privatan posjed ukoliko ih vi ne pustite. U principu ne treba im otvarati vrata, ne treba ih puštati u stan i nikako im dati ime i prezime ili bilo kakav dokument. Što se tiče prijave na adresu, to njih kao ne zanima, jer njih ne zanima vlasnik stana/korisnik stana već korisnik HRT usluga. Neka kodiraju programe pa neka onda naplacuju. Tko zeli gledati HRT neka plati. Zakon... Nije to nikakav zakon nego najobicniji harac. Sta jos necemo placati? Najbolje da kupim krevet i jos da drzavi dajem 80kn mjesecno jer ga posjedujem.
2018 12 03
> emili1: > Evo, baš sam ju nazvala i veli da nije ništa potpisala..ovaj kao nešto je počeo pisati da ima radio i laptop, ali nije završio...hvaaallaaa :) Bez potpisa se mogu slikati. Ali kazem, poslat ce racun s nekim retardiranim iznosom cca 245kn (wtf), no neka ne plati ni to. Jer jednom kad plati to je kao i da je potpisala, potvrduje kontrolorov navod i priznaje da posjeduje odredene uredaje. I moze ocekivati ceste posjete, zvonjavu i kucanje na vrata nakon toga, ovaj nas je u zgradi cesce nego mi stanari, vreba 😂
2018 12 03
1 2