Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Putovanje u Norvešku

Ako je netko bio ili ima informacije zanima me vrijedi li mijenjati novce ili kartica prolazi, ne znam kave su provizije? Također piše da se može letiti samo s osobnom,bez putovnice ali bi htjela da mi netko potvrdi ,:) I treće, može li se koristiti normalno vlastiti internet, ipak nije EU pa pretpostavljam da ne može? Hvala!
2019 01 07
Ne vrijedi mijenjati novce jer Norvezani skoro pa jedino koriste kartice. To je ujedno i naputak njihove porezne kako bi sprijecili pranje novca. U nekim ducanima i restoranima mozete traziti da Vam naplate u Vasoj valuti kad provuku karticu. Tu sam ako Vam treba jos informacija. P.S. Norveska nije u EU, ali je dio Schengena i EEA.
2019 01 07
Hvala ! :)
2019 01 08
> lprimozi: > Ako je netko bio ili ima informacije zanima me vrijedi li mijenjati novce ili kartica prolazi, ne znam kave su provizije? Također piše da se može letiti samo s osobnom,bez putovnice ali bi htjela da mi netko potvrdi ,:) I treće, može li se koristiti normalno vlastiti internet, ipak nije EU pa pretpostavljam da ne može? Hvala! Roaming EU uključuje zemlje unije te Norvešku, Island i Lihtenštajn tako da normalno koristiš svoj paket (ne znam kod kojeg si operatera), ja imam besplatno 10GB prometa u roamingu na Tele2 i njih koristim kad sam u EEA. Na sjeveru se sve plaća s karticama, na Islandu sam i javni wc na nekom polju usred ničega platila karticom ;) Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ima sve informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/norveska,195.html
2019 01 13
Moj muz radi u Norveskoj. Sve ti je isto kao kad putujes unutar EU. On i wc javni placa karticom. Tamo bude 2 mjeseca, 2 tjedno je doma. U ta 2 mjeseca, doslovce ne potrosi niti jedan jedini NOK u kesu. On odlazi od doma bez jedne jedine kune:)
2019 01 15
Bas mi je drago da se ne moram zafrkavati s narucivanjem kruna po mjenjacnicama i bankama x-)
2019 01 16