Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Putovanje u Norvešku

Ako je netko bio ili ima informacije zanima me vrijedi li mijenjati novce ili kartica prolazi, ne znam kave su provizije? Također piše da se može letiti samo s osobnom,bez putovnice ali bi htjela da mi netko potvrdi ,:) I treće, može li se koristiti normalno vlastiti internet, ipak nije EU pa pretpostavljam da ne može? Hvala!
prije 11 dana, 00:13
Ne vrijedi mijenjati novce jer Norvezani skoro pa jedino koriste kartice. To je ujedno i naputak njihove porezne kako bi sprijecili pranje novca. U nekim ducanima i restoranima mozete traziti da Vam naplate u Vasoj valuti kad provuku karticu. Tu sam ako Vam treba jos informacija. P.S. Norveska nije u EU, ali je dio Schengena i EEA.
prije 10 dana, 16:55
Hvala ! :)
prije 9 dana, 18:47
> lprimozi: > Ako je netko bio ili ima informacije zanima me vrijedi li mijenjati novce ili kartica prolazi, ne znam kave su provizije? Također piše da se može letiti samo s osobnom,bez putovnice ali bi htjela da mi netko potvrdi ,:) I treće, može li se koristiti normalno vlastiti internet, ipak nije EU pa pretpostavljam da ne može? Hvala! Roaming EU uključuje zemlje unije te Norvešku, Island i Lihtenštajn tako da normalno koristiš svoj paket (ne znam kod kojeg si operatera), ja imam besplatno 10GB prometa u roamingu na Tele2 i njih koristim kad sam u EEA. Na sjeveru se sve plaća s karticama, na Islandu sam i javni wc na nekom polju usred ničega platila karticom ;) Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ima sve informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/norveska,195.html
prije 4 dana, 19:28
Moj muz radi u Norveskoj. Sve ti je isto kao kad putujes unutar EU. On i wc javni placa karticom. Tamo bude 2 mjeseca, 2 tjedno je doma. U ta 2 mjeseca, doslovce ne potrosi niti jedan jedini NOK u kesu. On odlazi od doma bez jedne jedine kune:)
prije 2 dana, 23:38
Bas mi je drago da se ne moram zafrkavati s narucivanjem kruna po mjenjacnicama i bankama x-)
prije 2 dana, 01:44