Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ptestanak pusenja...

Evo cure, vec vise od 2 tj sam se rijesila tog zla. Ako ima tko da se rijesio tog zla, da se rjesava ili bi to htio, mozemo ovdje razmijeniti misljenje, savjete i biti podrska jedna drugoj. Pa navalite sa iskustvima i preporukama, svaki komentar je dobrodosao osim hejterskih:)
2019 01 30
Ja sam pušila i uspjela sam prestati isti dan kada sam počela koristiti električnu cigaretu koja mi je jako pomogla i danas ju još koristim, puno zdravija alternativa od pušenja
2019 01 30
Ja sam prestala prije 2 i pol godine; doslovno preko noći, a do tada sam pušila 6-7 godina. Prvi problem je bila glad prvih mjeseci nakon prestanka, ali to se kasnije sve vrati u normalu. Drugi problem je bio što nisam znala kuda s rukama npr. kad sam bila na kavi s nekim. Sve u svemu, nije me tražilo da pušim niti sam imala krize, sada znam tu i tamo zapaliti kada većina društva puši, ali u većini slučajeva mi dim zna dosta smetati. A o odjeći neću ni pričati... prije to nisam osjetila, ali sada mi je gadljivo kad izađem iz kafića i osjetim da smrdim po dimu. :')
2019 01 30
Zasto bi netko pisao hejterske komentare?...ja ne pusim ,pusi moja prijateljica ,a vama svaka cast sto ste se uspjeli othrvati tome,njoj je tesko...Moj tata je davnih dana nakon dugo pusenja ostavio cigaretu jer me mama nosila u trbuhu ...svaki put bi joj pozlilo zbog dima.Iz ljubavi prema meni se odrekao cigarete i nikad vise nije zapalio...snaga ljubavi i volje❤
2019 01 30
> Natalija77: U početku je dosta teško, ali bitno si je posložiti stvari u glavi. Recimo, nikada nisam pušila u stanu pa sam si onda počela razmišljati da li mi uopće cigareta treba ako u stanu nikad nemam potrebu zapaliti; osim ako dođu gosti pa se eto, puši. Isto tako, teže je onima kojima cigareta predstavlja sredstvo smirenja i ugode u određenim stresnim situacijama, ali bitno je naći nešto što će cigaretu zamijeniti. Mislim da nije stvar toliko u ovisnosti koliko u navici i spremnosti nekoga da promijeni tu naviku. A to je nekima jako teško. Bravo za tatu! A i ostale koji prestanu pušit :")
2019 01 30
Svaka cast svima na prestanku. Ucinili ste pravu stvar. Moj motiv je isto bio cista LJUBAV:) prema svojoj djeci. Ja sam naime kasno rodila i nisam bas mlada mama. Imam dosta i pusackog staza oko 25 godina, uzas, pusim.od 15te.. I nisam htjela da mi djeca ostanu rano bez majke. Eto. To je motiv koji me tjera naprijed. Nije lako ali ide. Probala sam i s elektricnom jos davno, nisam bila rodila jos, i to je funkcioniralo neko vrijeme, ali ona se bila strgala, ja nisam nabavila novu odmah, i brzo sam ponovo bila na klasicnim. Problem s tom elektricnom je sto te ona zapravo ne odvikava od pusenja (ti si i dalje ovisnik). Ali ako je zdravija alternativa, neka je:) Ja si pomazem s nikoretama (zvakacama), dok mi ne zamre taj "socijalni" momemt u svezi pusenja a onda i one odose ća. Meni pomazu, pa evo preporucam svima koji razmisljaju o prestanku nek si pomognu s tim.
2019 01 30
nema provjerenih stranica :) svi se za lovu trgaju, isto kao i duhanska industrija koja dodaje aditive u duhan, zbog kojih postajemo ovisnici, jer duhan sam po sebi nije štetan, e sad što je manje štetno vrlo je upitno :)
2019 01 31
Najbolje je ,kad se odluči prestati pušiti, napraviti oštar rez. Nikakvi flasteri, elektronske cigarete, žvake i sl. ne pomaže. Treba jednostavno prestati i to je to. Tako sam napravila prije dvadeset godina i nikad više nisam niti pomislila da zapalim. Moj muž je isto to napravio nakon pedeset godina pušenja. Da, pedeset godina je pušio. I prestao. Odjednom. Sad već dvije godine ne puši i ne samo što ga cigareta ne privlači, već mu i smeta kad je u društvu pušača.
2019 01 31
Nisam nikad pušila ali evo roditelji su mi dugo bili pušači- tata je pušio nekih 20 godina (jako puno i jake cigarete) i isto je, doduše davno samo odjednom, doslovce preko noći prestao, bez ikakvih pomagala, majka je na žalost nastavila pušiti (sad je u 60-oj) i ona je baš okorjeli ovisnik- pušila je od 15-e godine kutiju a nekad i više dnevno, prvo Opatiju a nakon toga crveni Marlboro, nikad nije niti u snu pomislila da prestane- sve do prije mjesec i pol/dva kada je imala dva moždana udara, na sreću lakša. Čak i dok je ležala u bolnici znala je popušiti dvije cigarete dnevno ali nakon što je izašla iz bolnice i suočila se sa svime odlučila je potpuno prestati, također bez ikakvih pomagala. Vidim da joj je teško i kao zamjenu sad uzme i gricka orase i bademe. Vama želim sreću jer ako je ona uspjela onda može svatko.
2019 01 31
Ne pušim već 11 godina, a prestala sam nakon 15 godina pušačkog staža. Imala sam puno bezuspješnih pokušaja, ali kad se napravio onaj klik u glavi to je bilo to. Bilo mi je teško prvih 7 dana, više je bilo stvar navike i nova privikavanja kako popiti kavu bez cigarete, kako ne zapaliti u društvu pušača uz razgovor... S time da sam ja pušila uredno kutiju do kutiju i pol na dan. Pluća su mi bila u dosta lošem stanju i fala bogu pa su nalazi sada bolji. Nabacila sam kila, al to sam si isključivo sama kriva. Od kada ne pušim sretnija sam i da, ušpara se... Možda se ne osjeti toliko ako ne stavljate te novce u kasicu, al si sad priuštim neke stvari i nemam grižnju savjesti zbog toga dok je prije i zadnja kuna išla na cigarete, a gaće mogu i podrapane biti, koga briga ne vide to ljudi ;) Čak sam se počela baviti bicikliranjem, vježbam i plešem.. Život je lijep bez cigarete. Ustrajte cure, isplati se ;) :D
2019 01 31
Nisam tako dugo pušila kao većina ovdje, ali me nekih mjesec-dva nakon prestanka uhvatio kašalj i svaki put kao da bi mi se nešto otkidalo s pluća. Trajalo je nekih mjesec dana i nakon toga ništa pa ne znam da li je to povezano... A što se uštede tiče... nisam ništa uštedila jer sam novce koje bi inače trošila na cigarete trošila na hranu :')
2019 01 31
> monadamon: > Nisam tako dugo pušila kao većina ovdje, ali me nekih mjesec-dva nakon prestanka uhvatio kašalj i svaki put kao da bi mi se nešto otkidalo s pluća. Trajalo je nekih mjesec dana i nakon toga ništa pa ne znam da li je to povezano... A što se uštede tiče... nisam ništa uštedila jer sam novce koje bi inače trošila na cigarete trošila na hranu :') Pluća se čiste od nikotina i katrana i to je normalno... smirit će se s vremenom ;)
2019 01 31
> Puzzla: > Pluća se čiste od nikotina i katrana i to je normalno... smirit će se s vremenom ;) Da, nekako sam to tako i protumačila, prošlo je prije 2 i pol godine :")
2019 01 31
Mislim da je to sve karakter osobe..ja sam pocela pusiti s nekih 14god..i vec sad imam 20 godina staza..i eto cigara mi je kao neko drustvo..inace znala sam u korizmi ne pusiti bez problema..i evo sad u druhoj trudnoci nisam zapalila godinu dana niti jednu cigaru..bez problema..ali sam rekla cim beba malo naraste ja cu opet zapalit..eto to mi je gust..znam da nije zdravo..
2019 01 31
> Mapmap: > Evo cure, vec vise od 2 tj sam se rijesila tog zla. > Ako ima tko da se rijesio tog zla, da se rjesava ili bi to htio, mozemo ovdje razmijeniti misljenje, savjete i biti podrska jedna drugoj. Pa navalite sa iskustvima i preporukama, svaki komentar je dobrodosao osim hejterskih:) Ja sam pušila oko 10 godina,kadkad kutija dnevno,kadkad par cigareta dnevno,jedne većeri sam kupila kutiju cigareta i otišla s kolegicom na kavu.I tak dok smo sjedile kažem ja njoj da ću prestat pušit na što se naravno ona nasmijala.Ja uzela tu kutiju bijelog Marlbora iz koje je falilo 2 cigarete i dala konobaru ostatak.Od tada je prošlo 7 godina,ja se nisam ponovo propušila..Hoću ti reći da nema onog "prestat ću sutra ili kad popušim kutiju." Ili imaš volju ili zavaravaš samu sebe.Ja se sad osjećam odlično,vježbam svaki dan i to zlo mi uopće ne fali u životu.
2019 02 01
1 2