Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Nesanica i problemi sa spavanjem

Čini mi se da je već bila tema, ali sad je ne mogu naći...U svakom slučaju, trebaju mi preporuke za proizvode djelotvorne protiv nesanice. Inače je malo imam pa nemam, ali u zadnje vrijeme je postalo nemoguće funkcionirati, noću ne mogu uopće zaspati, pa sam preko dana za ništa i tako u krug...jedino što mi je do sad relativno pomoglo je bio Melatonin Retard - iako ni on ne djeluje odmah, ali s njim bar pred zoru uspijem zaspati. Ovih dana mi stvarno treba sna, imam puno posla, pa ne znam postoji li nešto lako dostupno a da je izrazito djelotvorno, tj. da odmah djeluje a ne par sati nakon uzimanja? Znam da ovo nije način na koji se liječi nesanica, ali je za prvu ruku, dok ne uhvatim vremena za pozabaviti se kvalitetnije sa svojim problemom.
2019 02 01
Trazi doktoricu neka ti prepise Lexaurine. Nisu tak teski i moj jedan prijatelj ih pije bas zbog toga one od 3mg pa zaspe ko beba. Uglavnom nisu prejake i sluze za smirenje. Ja sam probala jednu od 1.5mg(btw. Ovaj od 1m5mg zovu i placebo)jer sam imala problema sa stitnjacom pa te to malo smiri. Uglavnom ta manja doza te ne uspava. Pise da ih mozes koristiti 6 tjedana bez da postanes ovisna. Mislim jedino mi to pada na pamet. Znam kako je grozno nespavat jer sam ja isto zbog stitnjace imala i problema sa nesanicom samo sto ja srecom ne budem umorna. Ne znam jedino da probas vjezbat prihe spavanja ono nesto kardio i to agresivno pa ako se premoris mozda uspijes zaspat. I obavezno probaj uvest neku rutinu prije spavanja. Ja sam recimo jedno vrijeme gledala csi serije prije spavanja i to dve za redom i zaspala bi. U svakom slucaju il trazi doktoricu te tablete il odi privatno doktoru/psihijatru i reci da imas probleme sa spavanjem i da ti nesto da. Od povremenog uzimanja tih blagih tableta ti nece nista bit.
2019 02 01
Nemedikamentna terapija: otvoriti prozor u spavacoj sobi, da uđe hladniji zrak par minuta prije spavanja, čitanje lagane literature, zamraciti prostoriju, vježbe disanja(iz dijafragme), topli čaj kamilica ili mlijeko, vježbanje 20 min-30 min 5 sati prije spavanja, pokušati par dana za redom buditi se prije nego obicno, tijelo će samo tražiti san nakon par dana ranijeg ustajanja, meditacija, ASMR metoda šaptanja (na youtubu, mnogi kažu da im pomaže pri usnivanju i nesanici) Medikamentna terapija: persilen (biljne tablete za opuštanje, bez recepta) diazepam 2 mg (sa receptom isključivo) sanval 5 mg (sa receptom, tablete za spavanje- ne preporucujem, samo za krizne situacije-česte nuspojave, izaziva ovisnost ako se precesto koriste) Nadam se da će nešto pomoći :)
2019 02 01
> kkorina: > Trazi doktoricu neka ti prepise Lexaurine. Nisu tak teski i moj jedan prijatelj ih pije bas zbog toga one od 3mg pa zaspe ko beba. Uglavnom nisu prejake i sluze za smirenje. Ja sam probala jednu od 1.5mg(btw. Ovaj od 1m5mg zovu i placebo)jer sam imala problema sa stitnjacom pa te to malo smiri. Uglavnom ta manja doza te ne uspava. Pise da ih mozes koristiti 6 tjedana bez da postanes ovisna. Mislim jedino mi to pada na pamet. Znam kako je grozno nespavat jer sam ja isto zbog stitnjace imala i problema sa nesanicom samo sto ja srecom ne budem umorna. Ne znam jedino da probas vjezbat prihe spavanja ono nesto kardio i to agresivno pa ako se premoris mozda uspijes zaspat. I obavezno probaj uvest neku rutinu prije spavanja. Ja sam recimo jedno vrijeme gledala csi serije prije spavanja i to dve za redom i zaspala bi. U svakom slucaju il trazi doktoricu te tablete il odi privatno doktoru/psihijatru i reci da imas probleme sa spavanjem i da ti nesto da. Od povremenog uzimanja tih blagih tableta ti nece nista bit. Ja u zadnjih tjedan dana imam pojacano lupanje srca po noci,osjecaj knedle u grlu i naravno nesanica..dali je kod Vas tako ...po nalazima tsh sam uvijek na granici pa ne dobijam nikakvu terapiju,al to preskakanje srca me bas izluduje...
2019 02 01
@Natalija ovo što opisujete su tipični simptomi za štitnu. Odite do doktorice i tražite terapiju, ja sam imala iste simptome i godinu dana odbijala terapiji dok nije postalo totalno neizdrživo. Hipo sam. Nije zezancija. Tražit i detaljnije nalaze krvi, nesanica može biti i zbog povišenog kortizola pa nikako ne bih preporučila kardio u večernjim satima jer digne adrenalin, premoren si, a ne možeš spavati.
2019 02 01
> Natalija77: > > kkorina: > > Trazi doktoricu neka ti prepise Lexaurine. Nisu tak teski i moj jedan prijatelj ih pije bas zbog toga one od 3mg pa zaspe ko beba. Uglavnom nisu prejake i sluze za smirenje. Ja sam probala jednu od 1.5mg(btw. Ovaj od 1m5mg zovu i placebo)jer sam imala problema sa stitnjacom pa te to malo smiri. Uglavnom ta manja doza te ne uspava. Pise da ih mozes koristiti 6 tjedana bez da postanes ovisna. Mislim jedino mi to pada na pamet. Znam kako je grozno nespavat jer sam ja isto zbog stitnjace imala i problema sa nesanicom samo sto ja srecom ne budem umorna. Ne znam jedino da probas vjezbat prihe spavanja ono nesto kardio i to agresivno pa ako se premoris mozda uspijes zaspat. I obavezno probaj uvest neku rutinu prije spavanja. Ja sam recimo jedno vrijeme gledala csi serije prije spavanja i to dve za redom i zaspala bi. U svakom slucaju il trazi doktoricu te tablete il odi privatno doktoru/psihijatru i reci da imas probleme sa spavanjem i da ti nesto da. Od povremenog uzimanja tih blagih tableta ti nece nista bit. > Ja u zadnjih tjedan dana imam pojacano lupanje srca po noci,osjecaj knedle u grlu i naravno nesanica..dali je kod Vas tako ...po nalazima tsh sam uvijek na granici pa ne dobijam nikakvu terapiju,al to preskakanje srca me bas izluduje... Da isto je i kod mene bilo. Ali ne morate se odmah brinut da je stitnjaca. Mozda ste pod stresom. Moji su hormoni uredni,ali imam kvrzicu na stitnjaci i moram na uklanjanje stitnjace:-(. Ako je stres u pitanju onda vam savjetujem opustanje uz jogu imate hrpu videa na youtube-u kao i korisnih videa kako se opustiti. Nisu ni ona videa Ane Bucevic za bacit jer svasta se korisno moze cuti. Ili si posudite knjige Louise Hay u knjiznici i citajte. A hormoni stitnjace uvijek osciliraju. Za nju vam je bitna zdrava prehrana i sto manje stresa.
2019 02 01
> sanja85: > @Natalija ovo što opisujete su tipični simptomi za štitnu. > Odite do doktorice i tražite terapiju, ja sam imala iste simptome i godinu dana odbijala terapiji dok nije postalo totalno neizdrživo. Hipo sam. > Nije zezancija. Tražit i detaljnije nalaze krvi, nesanica može biti i zbog povišenog kortizola pa nikako ne bih preporučila kardio u večernjim satima jer digne adrenalin, premoren si, a ne možeš spavati. Ne vjezbam navecer,pijem lagane cajeve i zaspim bez problema..neko vrijeme odspavam ,a onda me probudi lupanje srca ,ustvari preskakanje.Obozavam spavati na lijevom boku al tada ga doslovno u usima cujem koliko mi lupa.Nisam pod stresom jedino sam imala problema sa gastritisom oko blagdana pa sam naglo smrsavila ,a vjerojatno mi je i imunitet pao jer nisam mogla skoro nista jesti...
2019 02 01
> Natalija77: > > sanja85: > > @Natalija ovo što opisujete su tipični simptomi za štitnu. > > Odite do doktorice i tražite terapiju, ja sam imala iste simptome i godinu dana odbijala terapiji dok nije postalo totalno neizdrživo. Hipo sam. > > Nije zezancija. Tražit i detaljnije nalaze krvi, nesanica može biti i zbog povišenog kortizola pa nikako ne bih preporučila kardio u večernjim satima jer digne adrenalin, premoren si, a ne možeš spavati. > Ne vjezbam navecer,pijem lagane cajeve i zaspim bez problema..neko vrijeme odspavam ,a onda me probudi lupanje srca ,ustvari preskakanje.Obozavam spavati na lijevom boku al tada ga doslovno u usima cujem koliko mi lupa.Nisam pod stresom jedino sam imala problema sa gastritisom oko blagdana pa sam naglo smrsavila ,a vjerojatno mi je i imunitet pao jer nisam mogla skoro nista jesti... I ja imam problema sa želucem. Inače ne kaže se bezveze da je to drugi mozak. A nema ti druge nego promijenit bok za spavanje. Probaj stavit šaku malo ispod srca na boku pa ga nećeš tako čuti da lupa. I meni to smeta pa se tako potpomognem. A niš od ponedjelja onda kreni sa rješavanjem štitnjače,pa ako nije to onda probaj nesto od nabrojanog iznad. Inače meni je super kad otrčim sat vremena na traci jer se toliki izmorim da spavam u komadu. A sad sve zavisi treba sve isprobat i vidjet što djeluje.
2019 02 01
> kkorina: > > Natalija77: > > > sanja85: > > > @Natalija ovo što opisujete su tipični simptomi za štitnu. > > > Odite do doktorice i tražite terapiju, ja sam imala iste simptome i godinu dana odbijala terapiji dok nije postalo totalno neizdrživo. Hipo sam. > > > Nije zezancija. Tražit i detaljnije nalaze krvi, nesanica može biti i zbog povišenog kortizola pa nikako ne bih preporučila kardio u večernjim satima jer digne adrenalin, premoren si, a ne možeš spavati. > > Ne vjezbam navecer,pijem lagane cajeve i zaspim bez problema..neko vrijeme odspavam ,a onda me probudi lupanje srca ,ustvari preskakanje.Obozavam spavati na lijevom boku al tada ga doslovno u usima cujem koliko mi lupa.Nisam pod stresom jedino sam imala problema sa gastritisom oko blagdana pa sam naglo smrsavila ,a vjerojatno mi je i imunitet pao jer nisam mogla skoro nista jesti... > I ja imam problema sa želucem. Inače ne kaže se bezveze da je to drugi mozak. A nema ti druge nego promijenit bok za spavanje. Probaj stavit šaku malo ispod srca na boku pa ga nećeš tako čuti da lupa. I meni to smeta pa se tako potpomognem. A niš od ponedjelja onda kreni sa rješavanjem štitnjače,pa ako nije to onda probaj nesto od nabrojanog iznad. Inače meni je super kad otrčim sat vremena na traci jer se toliki izmorim da spavam u komadu. A sad sve zavisi treba sve isprobat i vidjet što djeluje. Da,morati cu ici izvaditi hormone,nema mi druge...ovo za saku nisam znala ,probati cu ,valjda ce ujutro ostati cirkulacije u njoj😂
2019 02 01
Simptome poput lupanja srca, osjećaja da mi nešto stoji na prsima pa u konačnici i napadaji panike.. sve to iskusih, mislila sam da će me herc strefit', bila na raznoraznim pregledima na kraju se uspostavilo da je štitna u pitanju. I kažem, odbijala sam terapiju, simptomi nisu nestajali, dapače, pratila ih je bezvoljnost, umor, pojačano opadanje kose itd. te sam se ipak odlučila krenuti s terapijom. I simptomi ni tada ne prestaju do kraja jer nije jedna tabletica rješenje. Prehranu valjala promijeniti, vježbati - naći što odgovara, opuštati se, i što manje stresa (mrzim ovu izjavu, ali je prokleto istinita). I da, to što je tsh u referentnim granicama, ne znači da je sve ok. Šta je s slobodnim hormonima štitne, ft3 i ft4? Kortizol, antitijela, feritin?
2019 02 02
> sanja85: > Simptome poput lupanja srca, osjećaja da mi nešto stoji na prsima pa u konačnici i napadaji panike.. sve to iskusih, mislila sam da će me herc strefit', bila na raznoraznim pregledima na kraju se uspostavilo da je štitna u pitanju. > I kažem, odbijala sam terapiju, simptomi nisu nestajali, dapače, pratila ih je bezvoljnost, umor, pojačano opadanje kose itd. te sam se ipak odlučila krenuti s terapijom. > I simptomi ni tada ne prestaju do kraja jer nije jedna tabletica rješenje. > Prehranu valjala promijeniti, vježbati - naći što odgovara, opuštati se, i što manje stresa (mrzim ovu izjavu, ali je prokleto istinita). > I da, to što je tsh u referentnim granicama, ne znači da je sve ok. > Šta je s slobodnim hormonima štitne, ft3 i ft4? > Kortizol, antitijela, feritin? Tsh u krvi mi je bio zadnji put 5.0.S tim nalazima sam otisla na Rebro gdje mi je lijecnica rekla da mi ne uvodi nikakvu terapiju jer je blago tsh povisen i nema potrebe.Na lupanje srca mi je rekla da je to pogresno misljenje i da to nije dokazano da je povezano sa stitnjacom?? Otici cu sljedeci tj izvaditi krv opet pa vidjeti sto dalje...
2019 02 02
Hvala svima na savjetima, probat cu za pocetak s Lexaurinom, pa ostalo po redu, ako on ne bude djelovao...za sad sam probala Persilen, kapsule Valerijane (nije pomagalo uopce), caj od Maticnjaka (pomaze kako kad, ali ne uvijek), Normabel (koji me zakuca u krevet i od njega zaspem vrlo brzo - ali me strah navikavanja i ovisnosti) i već spomenuti Melatonin Retard...Ovih simptoma stitnjace hvala Bogu nemam, ali ipak ću izvaditi i krv kad uhvatim vremena, za svaki slucaj.
2019 02 02
> Natalija77: > > sanja85: > > Simptome poput lupanja srca, osjećaja da mi nešto stoji na prsima pa u konačnici i napadaji panike.. sve to iskusih, mislila sam da će me herc strefit', bila na raznoraznim pregledima na kraju se uspostavilo da je štitna u pitanju. > > I kažem, odbijala sam terapiju, simptomi nisu nestajali, dapače, pratila ih je bezvoljnost, umor, pojačano opadanje kose itd. te sam se ipak odlučila krenuti s terapijom. > > I simptomi ni tada ne prestaju do kraja jer nije jedna tabletica rješenje. > > Prehranu valjala promijeniti, vježbati - naći što odgovara, opuštati se, i što manje stresa (mrzim ovu izjavu, ali je prokleto istinita). > > I da, to što je tsh u referentnim granicama, ne znači da je sve ok. > > Šta je s slobodnim hormonima štitne, ft3 i ft4? > > Kortizol, antitijela, feritin? > Tsh u krvi mi je bio zadnji put 5.0.S tim nalazima sam otisla na Rebro gdje mi je lijecnica rekla da mi ne uvodi nikakvu terapiju jer je blago tsh povisen i nema potrebe.Na lupanje srca mi je rekla da je to pogresno misljenje i da to nije dokazano da je povezano sa stitnjacom?? Otici cu sljedeci tj izvaditi krv opet pa vidjeti sto dalje... Da, to je na rubu gornje granice. Ne znam koliko godina imate, ali zdravim mladim ljudima bi tsh trebao biti oko 2,5. Ali nije samo tsh, tj. hipofiza u pitanju već i hormoni štitne i ostalo što sam napisala. Nažalost, simptomi su tu, nisu ugodni, doktori u velikoj većini slučajeva, ukoliko ste unutar referentnih vrijednosti, kažu da je sve ok i u glavi i puštaju da se borite sami. Pa onda to i učinite. Razmislite o promjeni prehrane u smislu izbacivanja glutena, šećera, prerađene hrane, alkohola..
2019 02 02
Drzim fige da bu se popravilo i da bas kao sto vam.je sanja 85 napisala izbacite sve to,a posebno gluten jer je dokazano da je on stetan kod autoimunih bolesti i izaziva upalne procese. I javite kroz koji dan kako ide ;-)
2019 02 02
> kkorina: > Drzim fige da bu se popravilo i da bas kao sto vam.je sanja 85 napisala izbacite sve to,a posebno gluten jer je dokazano da je on stetan kod autoimunih bolesti i izaziva upalne procese. I javite kroz koji dan kako ide ;-) Hvala na savjetima👍❤
2019 02 03