Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

A kako vi...

Pozdrav!! :) Molila bih vas jedan savjet , kako brinete i perete sakoe i smoking jakne? Imam bijeli sako iz Manga od prosle godine i moze u masinu na 40 i to mi je skroz ok. Dok sam prije 2 dana kupila novi u Zari, i zeljela bih ga oprati prije nosenja a ne smije u masinu. A ne znam ima li smisla voditi ga na profesionalno pranje da mi ne ispadne skuplje od samog sakoa. Dali bi ga mogla rucno oprati?
2019 02 07
Pozz Natopim rucno u prasak, ostavim 2sata, strpam u masinu na ispiranje i stavim omeksivac; ali iskljucim centrifugu tako da se kasnije cijedi vani na vjesalici. Nikad problema nisam imala.
2019 02 07
> sonja90: > Pozz > Natopim rucno u prasak, ostavim 2sata, strpam u masinu na ispiranje i stavim omeksivac; ali iskljucim centrifugu tako da se kasnije cijedi vani na vjesalici. Nikad problema nisam imala. Hvala😊😊
2019 02 07
Može, naravno. Ali ja to ne bih namakala....nego uzeti tekuci deterdzent za rublje, zapjeniti vodu (hladna voda prvo pranje, zbog sakupljanja)...umociti sako...nista previse "gnječiti"...isprati par puta...i u zadnju vodu uliti omeksivaca. Na kraju, na vjesalicu..bez cijeđenja.
2019 02 07
> Brdosuza: > Može, naravno. > Ali ja to ne bih namakala....nego uzeti tekuci deterdzent za rublje, zapjeniti vodu (hladna voda prvo pranje, zbog sakupljanja)...umociti sako...nista previse "gnječiti"...isprati par puta...i u zadnju vodu uliti omeksivaca. > Na kraju, na vjesalicu..bez cijeđenja. Pomislila sam na bijeli sako automatski.. Za bijele preferiram prasak i stajanje u vodi jer bolje ukloni necistocu od pudera i rukave koji od stola znaju malo primiti sivkasto nazalost, tako mi se barem cini bolje, djeluje sporije al ne moram trljati..a za tamne mi je bolji naravno tekuci deterdzent jer manje ostecuje, a i to mi se mozda cini, nebi se bas kladila da je uvijek tako. Ugl. Vazno je ne guzvati nikako 😊 Stim da imam jednu Zarinu haljinu koja uz svu tu muku pranja, pa cak i parnu postaju vise nikad nije izglacana kako je bila kad je bila nova, jednostavno je materijal totalni sh - it 😅😅
2019 02 07
U mašinu na 30 bez centrifuge i ok je do sada bilo-) Ali i način ručno pa ispiranje mi se čini mudra ideja, ali duža
2019 02 07
Neki artikli iz Zare me zaista fasciniraju obzirom na ono što je navedeno na etiketi. Imam nekoliko njihovi blazera/kaputa na kojima piše kako nikakvo pranje nije dopušteno što je van pameti :s Vjerojatno su takvi artikli predviđeni za suho pranje u kemijskoj, ali ja te artikle perem ručno vrlo kratko. Koristim tekući deterdžent, zapijenim vodu kratko s malo tople vode, a ostatak posude napunim hladnom vodom. Istrljam nježno mjesta ukoliko postoje nečistoće i pustim tako 15min. Poslije toga dva do tri puta isperem u čistoj hladnoj vodi i na kraju stavim u omekšivač isto nekih 15min. Ja inače svu svoju robu perem na ruke, jer mi tako dugo ostaje kao nova i s ovim osjetljivim artiklima mi se nikada ništa nije dogodilo. Robu pustim da se ocijedi pa položim na čiste ručnike da se suši na zraku :")
2019 02 07
> sonja90: > > Brdosuza: > > Može, naravno. > > Ali ja to ne bih namakala....nego uzeti tekuci deterdzent za rublje, zapjeniti vodu (hladna voda prvo pranje, zbog sakupljanja)...umociti sako...nista previse "gnječiti"...isprati par puta...i u zadnju vodu uliti omeksivaca. > > Na kraju, na vjesalicu..bez cijeđenja. > Pomislila sam na bijeli sako automatski.. > Za bijele preferiram prasak i stajanje u vodi jer bolje ukloni necistocu od pudera i rukave koji od stola znaju malo primiti sivkasto nazalost, tako mi se barem cini bolje, djeluje sporije al ne moram trljati..a za tamne mi je bolji naravno tekuci deterdzent jer manje ostecuje, a i to mi se mozda cini, nebi se bas kladila da je uvijek tako. > Ugl. Vazno je ne guzvati nikako 😊 > Stim da imam jednu Zarinu haljinu koja uz svu tu muku pranja, pa cak i parnu postaju vise nikad nije izglacana kako je bila kad je bila nova, jednostavno je materijal totalni sh - it 😅😅 Kuzim :) Ali prvo je pranje..pa nema potrebe.
2019 02 07
Isključivo prvo pranje na ruke ,ostalo sve u mašinu na osjetljivi program za vunu .
2019 02 07
> Spejsi: > Neki artikli iz Zare me zaista fasciniraju obzirom na ono što je navedeno na etiketi. Imam nekoliko njihovi blazera/kaputa na kojima piše kako nikakvo pranje nije dopušteno što je van pameti :s Nije samo Zara, sve je vise takvih, i jeftinijih i skupljih :| >Ja inače svu svoju robu perem na ruke, jer mi tako dugo ostaje kao nova i s ovim osjetljivim artiklima mi se nikada ništa nije dogodilo. Nove stvari i ja..zao mi ih je.
2019 02 07
Ma kakvo pranje na ruke...sve perem u mašini i ništa mi se nije uništilo,naravno uz pravilan deterđent i dobru mašinu.
2019 02 08
> SilaVila: > Ma kakvo pranje na ruke...sve perem u mašini i ništa mi se nije uništilo,naravno uz pravilan deterđent i dobru mašinu. I ja :D i uključim program za osjetljivu robu, bez centrifuge
2019 02 08
> SilaVila: > Ma kakvo pranje na ruke...sve perem u mašini i ništa mi se nije uništilo,naravno uz pravilan deterđent i dobru mašinu. Isto + stavim sušiti na vješalicu da ne izgubi formu i do sad sve super :)
2019 02 08
A kako perete grudnjake, one malo "jače", podebljane :) ?
2019 02 08
> sonja90: > A kako perete grudnjake, one malo "jače", podebljane :) ? U vrećici za grudnjake, sve grudnjake sa žicom :)
2019 02 08
1 2