Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Obojana odjeća u pranju

Danas sam (pametna kao i inače) oprala bordo hlače u mašini — ukratko, sve što je bilo bijelo sad je lila (a nešto je čak i lijepo!). Kako se to može popraviti (i može li se u potpunosti)? 👚
2019 02 11
Moze, ja sam u mileru kupila neki mali prašak, oprala ponovno s njim i ukloni boju. Dr. Beckmann odstranjivač mrlja od boja 😊
2019 02 11
A može i sa maramicama za skupljanje boja, DM Denk Mit. Meni se tako obojao veš pa sam ponovo prala s tim maramicama, sve su izvukle. ;)
2019 02 11
Ajme super, uzet ću onda nešto od toga 😊 Hvalaa ❤
2019 02 11
Samo da te upozorim da ti i taj prašak neće baš iz prve isprati boju, odnosno najbolje ga je koristiti za jednu lili dvije stvari. I postoji velika šansa da će ti sve bijelo ostati žućkasto. Meni se (nakon raznih peripetija sa ofarbanim vešom) čini najbolje i najbrže to rješavati s varikinom pa ponovno oprati. A za prevenciju daljnjeg bojanja stvari svaki puta u mašinu maramice za sakupljanje boje!
2019 02 12
> SarahKayOS: > A može i sa maramicama za skupljanje boja, DM Denk Mit. Meni se tako obojao veš pa sam ponovo prala s tim maramicama, sve su izvukle. ;) Maramice su odlične! 👍😉
2019 02 12
Varikina oštećuje tkaninu pa ona postaje krhka. Maramice su odlične, a neće napraviti nikakvu štetu..
2019 02 12
Ima u Mullera prašak za izbjeljivanje zavjesa i odličan je i za tako obojanu robu + maramice.
2019 02 12
> Tanči14: > Varikina oštećuje tkaninu pa ona postaje krhka. > Maramice su odlične, a neće napraviti nikakvu štetu.. Maramice za sakupljanje boje neće maknuti boju iz bijele pofarbane pamučne majice, garant, isprobano. One služe samo kao preventiva da se veš ne pofarba prilikom pranja.
2019 02 12
> LeSock: > > Tanči14: > > Varikina oštećuje tkaninu pa ona postaje krhka. > > Maramice su odlične, a neće napraviti nikakvu štetu.. > Maramice za sakupljanje boje neće maknuti boju iz bijele pofarbane pamučne majice, garant, isprobano. One služe samo kao preventiva da se veš ne pofarba prilikom pranja. Hm, a meni su maknule... 100% čak sam i sama bila ugodno iznenađena :")
2019 02 12
Cure, kod mene se ne radi o obojanoj odjeći, al da ne otvaram posebno temu pa ako koja može pomoći, svaki savjet je dobrodošao :) Radi se o sljedećem, u mašini sam oprala pamučnu crnu majicu sa nekim vestama (veste su sive, bijele...) e sad naravno da se desilo da su po toj crnoj majici neke bijele sitne niti, puna ih majica x-) nisu mucice, nisu dlake al nešto sličnoo, nadam se da razumijete o čem pričam. Jel znate kako se riješit toga? Oprala sam sad na ruke, malo je bolje al ih i dalje ima. Svi savjeti dobrodošli i oprostite na upadu u temu :)
2019 02 12
> LeSock: > > Tanči14: > > Varikina oštećuje tkaninu pa ona postaje krhka. > > Maramice su odlične, a neće napraviti nikakvu štetu.. > Maramice za sakupljanje boje neće maknuti boju iz bijele pofarbane pamučne majice, garant, isprobano. One služe samo kao preventiva da se veš ne pofarba prilikom pranja. Postoje posebne maramice za bijelu robu.
2019 02 12
> Federica: > Cure, kod mene se ne radi o obojanoj odjeći, al da ne otvaram posebno temu pa ako koja može pomoći, svaki savjet je dobrodošao :) > Radi se o sljedećem, u mašini sam oprala pamučnu crnu majicu sa nekim vestama (veste su sive, bijele...) e sad naravno da se desilo da su po toj crnoj majici neke bijele sitne niti, puna ih majica x-) nisu mucice, nisu dlake al nešto sličnoo, nadam se da razumijete o čem pričam. Jel znate kako se riješit toga? Oprala sam sad na ruke, malo je bolje al ih i dalje ima. > Svi savjeti dobrodošli i oprostite na upadu u temu :) Imate ( dm )ljepljive trake u roli skida sve mucice,ako imate sušilicu onda je to najbolja opcija ,naravno ako majica smije u sušilicu,pozz
2019 02 12
Update! Uzela sam na kraju u Bipi jer mi je bila najbliža neki prašak za 15 kn koji pokupi tu boju, ostavila preko noći natopljeno u vodi i ne samo da je izvuklo to što je prešlo nego je izvuklo svu boju iz sve robe tako da moja siva trenerka postade drek žuta </3 Hvala svima na savjetima, nadam se da će nekom pomoći da se ne zezne isto, a ja odsad defintivno kupujem te maramice za pranje :')
2019 02 13
Ja inace znam na 40 stupnjeva prat i bijelo,i svijetlo i tamnije odhednom i to bez maramica i nis se ne desi. Pod zadnje koristim maramice stalno i desilo se sljedece oprala sam na 30stupnjeva isto tako neki svijetli mix i majica svijetla nova koja je imala 3 crvena srca ko podravka mi je sav ves urozila,a cak su i maramice bile unutra. Dakle jedino kaj sam ja uspjela zakljucit zakaj se to desilo je sljedece doma mi je perilica stara jedno osam godina i vjerovatno je slaba i pri tim niskim temperaturama. Ovo sto mi je pustilo boju sam prala u apartmanu,a taman smo kupili novu perilicu pa pretpostavljam da je ona kao jaca i zato mi je ves otisao kvragu. Tako da sad kad sam na moru itekako probirem ves za pranje i stavljam i po 4 maramice.
2019 02 13