Da da, znam, oduvijek koristim cejlonski (od Nutrigolda), ali svejedno hvala na savjetu. Makar ni njega ne stavljam uvijek, pošto mi ovisi šta ide sve u smoothie.
> kkorina:
> > Rose007:
> > Ja treniram svaki dan, te pazim šta jedem (preko tjedna; vikendom si dopustim slatko 🙈), ali ima tih dodatnih sitnica koje volim pročitati a i prakticirati, primjerice, pijem aloe vera sok (100% čisti ESI) tokom dana, u vodu stavljam đumbir i limun, u smoothieje dodajem cimet. Prije sam jako brzo jela, sada pokušavam duže, odnosno više žvakati obrok. Pijem čajeve (ponekad zeleni, ponekad od mente, koprive...), u međuobrok ubacim bademe/orahe/lješnjake. Nadalje, kavu kad pijem, pijem bez šećera i mlijeka, ponekad produženu, ponekad espresso. Šta još pomaže, hm, začinjavanje hrane kajenskim paprom (ubrzavanje metabolizma), ocat u salati ubrzava razgrađivanje masnoća i tako dalje.
> Nadam se da koristite cejlonski cimet jer se obicni talozi u jetri i toksican je ako ga koristite svakodnevno.
Da da, znam, oduvijek koristim cejlonski (od Nutrigolda), ali svejedno hvala na savjetu. Makar ni njega ne stavljam uvijek, pošto mi ovisi šta ide sve u smoothie.
> kkorina:
> > Rose007:
> > Ja treniram svaki dan, te pazim šta jedem (preko tjedna; vikendom si dopustim slatko 🙈), ali ima tih dodatnih sitnica koje volim pročitati a i prakticirati, primjerice, pijem aloe vera sok (100% čisti ESI) tokom dana, u vodu stavljam đumbir i limun, u smoothieje dodajem cimet. Prije sam jako brzo jela, sada pokušavam duže, odnosno više žvakati obrok. Pijem čajeve (ponekad zeleni, ponekad od mente, koprive...), u međuobrok ubacim bademe/orahe/lješnjake. Nadalje, kavu kad pijem, pijem bez šećera i mlijeka, ponekad produženu, ponekad espresso. Šta još pomaže, hm, začinjavanje hrane kajenskim paprom (ubrzavanje metabolizma), ocat u salati ubrzava razgrađivanje masnoća i tako dalje.
> Nadam se da koristite cejlonski cimet jer se obicni talozi u jetri i toksican je ako ga koristite svakodnevno.