> Tamara5485:
> Ja sam radila kao student. Satnica je tada bila 18 kuna, sad mislim da je 20 ili više.
> Stalnim zaposlenicima ne znam je li rasla. Sve u svemu, neki vole taj posao, ali je stvarno krvav. Blne postoje tamo bi neke fiksne smjene, to što oni kažu prva druga treća, to je sranje. Jedan dan radiš od 6, 7, drugi od 10, treći od 12, pa onda od 13, pa od 15. Uglavnom, za osobu koja želi život i ima obitelj, užasno.
> Raspored radi jedna osoba i to se sve treba uštimavati s hrpom ljudi i obično moraš biti dobar s tom osobom ako ne želiš da te iz*ebe.
> Imaš u smjeni od 8 sati jedan gablec od 30 minuta, plaćaš sam hranu, naravno. I možeš na dvije pauze od 10. Ali to sve ovisi ima li dovoljno ljudi u smjeni i tkoje voditelj. Sve u svemu, nije posao na kojemu želiš uopće pokušati dočekati mirovinu.
> Nadam se da je u nekim restoranima drugačije, da su ljudi pristojniji i kolegijalniji, ali sumnjam.
Satnica je sad dnevna 25 kn. Radim kao student tamo zadnjih godinu dana i meni je super. Sama si slažem raspored, kad i koliko mogu raditi. Gablec je radnim danom 10 kn, a vikendom besplatan. Dvije su pauze od 10 min, u pravilu ide pauza, gablec, pauza svaka 2 sata na 8h rada, ali ovisi o gužvi i sl.
Atmosfera je užurbana, treba raditi uvijek nešto i to brzo, naravno sve se nauči. Kreće se od kuhinje (friteze, grill, pomfrit, garniranje, finishiranje) pa se prelazi na servis (blagajna, prezenter i sl.)
Ekipa je valjda kako gdje, ali uvijek se netko dere na nekoga, ali to treba na jedno uho unutra, na drugo van jer nije ništa osobno. Mi smo se znali u kuhinji posvađati na mrtvo ime, a na pauzi pričati kao da se ništa nije desilo.
Plaća je redovna i točna. Mene je taj posao naučio disciplini, odgovornosti, točnosti i radnim navikama.
> Tamara5485:
> Ja sam radila kao student. Satnica je tada bila 18 kuna, sad mislim da je 20 ili više.
> Stalnim zaposlenicima ne znam je li rasla. Sve u svemu, neki vole taj posao, ali je stvarno krvav. Blne postoje tamo bi neke fiksne smjene, to što oni kažu prva druga treća, to je sranje. Jedan dan radiš od 6, 7, drugi od 10, treći od 12, pa onda od 13, pa od 15. Uglavnom, za osobu koja želi život i ima obitelj, užasno.
> Raspored radi jedna osoba i to se sve treba uštimavati s hrpom ljudi i obično moraš biti dobar s tom osobom ako ne želiš da te iz*ebe.
> Imaš u smjeni od 8 sati jedan gablec od 30 minuta, plaćaš sam hranu, naravno. I možeš na dvije pauze od 10. Ali to sve ovisi ima li dovoljno ljudi u smjeni i tkoje voditelj. Sve u svemu, nije posao na kojemu želiš uopće pokušati dočekati mirovinu.
> Nadam se da je u nekim restoranima drugačije, da su ljudi pristojniji i kolegijalniji, ali sumnjam.
Satnica je sad dnevna 25 kn. Radim kao student tamo zadnjih godinu dana i meni je super. Sama si slažem raspored, kad i koliko mogu raditi. Gablec je radnim danom 10 kn, a vikendom besplatan. Dvije su pauze od 10 min, u pravilu ide pauza, gablec, pauza svaka 2 sata na 8h rada, ali ovisi o gužvi i sl.
Atmosfera je užurbana, treba raditi uvijek nešto i to brzo, naravno sve se nauči. Kreće se od kuhinje (friteze, grill, pomfrit, garniranje, finishiranje) pa se prelazi na servis (blagajna, prezenter i sl.)
Ekipa je valjda kako gdje, ali uvijek se netko dere na nekoga, ali to treba na jedno uho unutra, na drugo van jer nije ništa osobno. Mi smo se znali u kuhinji posvađati na mrtvo ime, a na pauzi pričati kao da se ništa nije desilo.
Plaća je redovna i točna. Mene je taj posao naučio disciplini, odgovornosti, točnosti i radnim navikama.