Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Miris vlage

Bok svima (: Zna li netko kako se mogu riješiti mirisa vlage u spavaćoj sobi (sjeverne je orijentacije)? Uselila sam prije 4 dana, tijekom dana prozor držim širom otvoren, no čim se zatvori prozor i vrata sobe, miris je užasan. Stavila sam sol da pokupi malo vlagu, špricam stalno s osvježivaćem prostora, no ne vidim neki pomak :( Napominjem da se pri razgledavanju stana to uopće nije osjetilo jer je sve bilo otvoreno...
2019 03 14
Bježi od takvih prostora... ugrožava Ti zdravlje, dišne organe, pluća ... Traži nešto drugo bez vlage i plijesni jer se to može samo "zaliječiti" ali ne i "izliječiti" ...
2019 03 14
Ako su zidovi bijeli možeš u kantu vode staviti čep varikine i oprati krpom zidove na tim mjestima i ostaviš da se lufta cijeli dan, pogotovo ako puše i sunčano je. Ako na zidovima nije vidljivo pogledaj stranice kreveta i ormara koje su okrenute na zid, ako se osjeti na vlagu garant iza ima plijesan. To je opasno, ne uklanjaj i ne radi ništa od toga bez da zaštitiš lice i ruke. To sve treba dobro oprat, proć impregnacijom protiv vlage na zidovima i prekrečit ponovo. Nema drugog rješenja, vodila sam bitku u stanu na moru s tom vlagom i plijesni isto na sjevernoj strani okrenuto. Jedino smo uspjeli to rješiti pranjem varikinom, luftanjem, struganjem zida na tim mjestima, ponovnim gletanjem i farbanjem. A sav namještaj smo odmah izbacili. A mi smo kupili taj stan, i kad smo došli gledati isto je sve bilo otvoreno i našpricano svakakvim govnima da se nije osjetilo. U stanu su živili nisu grijali niti prozore otvarali. Užas živi.
2019 03 14
Mi smo zbog sjeverne sobe gdje nam se zbog nekih radova na tavanskom nakupila vlaga kupili ovo: https://salonatech.com/index.php?route=product/product&product_id=3749&utm_source=jeftinije&utm_medium=products&utm_campaign=jeftinije_products&utm_content=pp_1 Pričali su da to ništa neće riješiti, evo 2 godina ide i vlaga se nije vratila, iz dana u dan se vidjelo kako je zid sve suši. Sad ga koristimo za vlagu kod kuhanja ili kad sušim veš unutra...
2019 03 14
Nema nigdje plijesni niti zutih fleka, ali miris je kad se zatvore vrata i prozori, u krajnju ruku odvratan. Ja sam isto na moru, zato me i cudi da bas tako smrdi, jer oces neces svako malo je bura pa mozes to lijepo prozraciti, i + nisu bas tako niske temperature kao na sjeveru,ali eto, valjda kad nije tvoje, pravilo je da ne moras luftat, cistit, odrzavat... Grozno! Za ovaj aparat sam isto bas jucer citala i sigurno cu i njega ici potraziti, jer evo vidim da je sol vec pokupila nesto vlage tako da ce on sigurno jos bolje obaviti posao!
2019 03 14
Naš je kupljen u Pevecu, cijena je tu negdje. Imali smo i mi prije one male što upijaju, kad vidiš koliko aparat povuče, onda vidiš da je to malo ništa. :) Pokušaj prije kupnje izmjeriti kolika ti vlaga u prostoriji.
2019 03 14
Budući si nov stanar za pretpostaviti je da je soba svježe okrečena, a uzroci neugodnog mirisa vlage vjerojatno su samo tim krečenjem zamaskirani i očito postoje od prije. Znam da je to u ovoj situaciji tebi vjerojatno teško izvedivo, ali najbolje je rješenje čim prije potražiti drugi smještaj jer vlaga je iznimno štetna i pogubna za zdravlje i svi ovi preparati koje ti krpičarke savjetuju samo su kratkotrajna protupožarna mjera koja neće riješiti problem već ga može samo nakratko tek malčice ublažiti. Upijači vlage neće izvući vlagu iz zidova, a osvježivači zraka još su dodatni atak na zdravlje jer su i oni vrlo štetni za dišni sustav. Stoga, jedino pravo i ispravno rješenje je otići čim prije iz takvog prostora.
2019 03 14
Razumijem da, no s obzirom da sam studentica koja si sama financira troskove, + znate valjda i sami koja je lutrija naći stan pred sezonu za cijenu manju od 400€ mislim da ću biti prisiljena ovdje biti do iza sezone, pa ću onda dalje njuškati, jer trenutno cijene ovdje nerijetko prelaze i 600€, a o namještenosti stana iz doba Dioklecijana da ne govorim... Hvala Vam svima na savjetima,nadam se da ću naći rješenje, ako ništa, bar spavati u boravku dok ne nađem nešto bolje : )
2019 03 14
> KontesaNeraZG: > Bježi od takvih prostora... ugrožava Ti zdravlje, dišne organe, pluća ... > Traži nešto drugo bez vlage i plijesni jer se to može samo "zaliječiti" ali ne i "izliječiti" ... Slažem se!! Neugodan miris koji osjećate dolazi od gljivica koje se razvijaju na vlazi. Najbolje bi bilo da se što prije odselite iz tog prostora, a do tada što više provjetravajte taj prostor kako bi šansa da udahnete gljivice bila što manja. Također, ako vidite neko mjesto na zidu ili stropu na kojem se skupljaju gljive, premažite ga sredstvom protiv gljivica. Možete ga kupiti u Bauhausu i sl. Predlažem vam i da odjeću koju sušite u stanu tretirate sa sredstvom protiv bakterija. Imate ga za kupiti u DM-u i Mulleru. Košta oko 15 kn i koristi se na isti način kao i omekšivač za rublje. Nema neki poseban miris, a postiže to da vam odjeća nema taj miris vlage... Mislim da je prvenstveno namijenjen za dječju odjeću. I sretno sa traženjem novog stana!! :)
2019 03 14
> Nicole_555: > > KontesaNeraZG: > > Bježi od takvih prostora... ugrožava Ti zdravlje, dišne organe, pluća ... > > Traži nešto drugo bez vlage i plijesni jer se to može samo "zaliječiti" ali ne i "izliječiti" ... > Slažem se!! > Neugodan miris koji osjećate dolazi od gljivica koje se razvijaju na vlazi. Najbolje bi bilo da se što prije odselite iz tog prostora, a do tada što više provjetravajte taj prostor kako bi šansa da udahnete gljivice bila što manja. > Također, ako vidite neko mjesto na zidu ili stropu na kojem se skupljaju gljive, premažite ga sredstvom protiv gljivica. Možete ga kupiti u Bauhausu i sl. > Predlažem vam i da odjeću koju sušite u stanu tretirate sa sredstvom protiv bakterija. Imate ga za kupiti u DM-u i Mulleru. Košta oko 15 kn i koristi se na isti način kao i omekšivač za rublje. Nema neki poseban miris, a postiže to da vam odjeća nema taj miris vlage... Mislim da je prvenstveno namijenjen za dječju odjeću. > I sretno sa traženjem novog stana!! :) Puno Vam hvala na savjetu ! : )
2019 03 14