Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Sadnja ruža

Drage krpičparke treba mi pomoć. Dobila sam od dečka za Valentinovo 4 ruže, koje su stajale u vodi. Naravno osušile su se, ali nastavila sam ih držati u vodi. Neki dan sam ih htjela baciti, međutim vidjela sam da imaju pupovi koji su se počeli razvijati. Vjerojatno im je odgovarala toplina kuće i voda. Jednu sam stavila u supstrat da vidim hoće li se osušiti. Zanima me je li itko imao kakvih iskustava i je li ih moguće održati da nastave rasti? Evo i slika ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/2cbebf54468fae91702b7ae8629fb5d8.jpg)
2019 03 14
nazovi bilo koji rasadnik i pitaj....ima li uopće smisla...
2019 03 14
> KontesaNeraZG: > nazovi bilo koji rasadnik i pitaj....ima li uopće smisla... Koji odgovor... :') Ruže se mogu razmnožavati reznicama, tako da postoji šansa da iz ovoga izraste ruža. Treba čekati hoće li se primiti ili ne.
2019 03 14
> KontesaNeraZG: > nazovi bilo koji rasadnik i pitaj....ima li uopće smisla... ...ima smisla...u pitanju su emocije ;) nadam se da će vam uspjet <3
2019 03 14
Ja se sjećam, jednom davno, davno, kao dijete sam se igrala sa nekim cvijećem koje je baka odlučila baciti. Isto je bilo rezano, tj. ona ga je odrezala sa žive biljke jer je mislila da su te grančice suhe. Stavila sam ga u bocu sa vodom i pustila. Možda sam i bila dolijevala vode ili ju mijenjala, stvarno se ne sjećam, ne sjećam se kako sam se igrala haha. Ugl, cvijeće je pustilo korjenje. : D Pa ono, možda bi i kod tebe prošla ta metoda, a možda bi šanse bile još veće da osiguraš i neki izvor hranjivih tvari. Ali da napomenem da se stvarno ne kužim u cvijeće inače i da možda bubam gluposti. ,:)
2019 03 14
hvala IrenaAR pogodila si, ne volim kad se bilo tko/što pati, jer onda patim i ja... Rezane ruže su vjerojatno iz Nizozemske, nafilane kojekakvim sredstvima za rast i teško da će uspijeti tek tako... Stoga smatram najboljom opcijom pitati stručnjake iz tog područja...
2019 03 14
Malo ću skrenuti s teme, ali kako i koliko često zalijevate orhideje?
2019 03 14
> Mikimaus1213: > Malo ću skrenuti s teme, ali kako i koliko često zalijevate orhideje? Kad im zilice vise nisu onako lijepo zelene neg smeđe (suhe), cca jednom u 10 dana. Istusiram ih mlakom vodom, dobrano natopim posudu i ostavim da se ocijedi.. i super se drze 😊
2019 03 14
Ja zalijevam jednom u mjesec dana. U ukrasnu kalenicu naspem vode da prekrije 2/3 teglice u kojoj stoji orhideja. Tako radim vec godinama i lijepo mi cvatu.
2019 03 14
> LeSock: > > KontesaNeraZG: > > nazovi bilo koji rasadnik i pitaj....ima li uopće smisla... > Koji odgovor... :') > Ruže se mogu razmnožavati reznicama, tako da postoji šansa da iz ovoga izraste ruža. Treba čekati hoće li se primiti ili ne. Tako je, moguće je razmnožiti reznicama. Obično se pikne u tlo te se grančica iznad zemlje zaštiti staklenom teglicom i tako čuva od mraza i hladnoće. Pokušajte, možda uspije. Već i daju znak da bi mogle uspjeti :")
2019 03 14