Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ostaviti povratnu ili ne?

Znam da se povratne ostavljaju u slučaju neke izmjene podataka, ali da li se smiju ostaviti u slučaju neke usluge kad ste se samo predstavili, a niste ostavili broj računa, ime i prezime. Npr.: 1. Osoba zatraži pomoć u vezi prijevoda ili pomoći kod pisanja seminara. Druga osoba se javi i ne želi to naplatiti, već samo pomoći. Da li je minimalno što se može napraviti, ostaviti barem povratnu kao znak zahvalnosti što je netko pomogao? 2. Osobe koje traže kodove od Coca-Cole, Fante...ili kupone s popustima. Smiju li one ostaviti povratnu, pogotovo u slučaju da su od te jedne osobe dobile više toga što su tražile. 3. Poklanjanje, ali razmjena podataka samo one strane koja prima poklon. Da li je u redu da osoba koja je primila poklon ostavi povratnu? A zatim osoba koja je slala također uzvrati povratnu?
prije 28 dana, 09:42
Moje mišljenje je da se u sva tri slučaja mogu ostaviti povratne, jer se radi o poklanjanju, bilo usluge ili neke stvari. Jer i pri stavljanju oglasa ima opcija -pokloniti-. Ispravite me ako griješim i ako postoji nešto detaljnije o tome u pravilima.
prije 28 dana, 09:46
Ma da to je sve individialno, jednom mi je čak korisnica ostavila povratnu jer sam joj odgovorila na poruku - bila je nova ovdje i ostavljala povratne svakom za svašta - opet i ako joj netko nije odgovarao napisala mu negativnu. :) Ja sam osobno dosta toga ovdje poklonila i napoemnula da nema potrebe za ostavljanjem povratne međutim opet kaćžem ovisi od osobe do osobe - neke cure mi ostavile povratne . neke ne... Osobi kojoj sam nešto poklonima ja nisam nikad ostavila povratnu jer ne znam što bi niti napisala njoj iskreno :)
prije 28 dana, 09:51
To je stvar u najmanju ruku pristojnosti. Obavezno ostavljam povratnu u takvim slučajevima. Ipak, nemaju svi tu potrebu. S druge strane imam dvojna iskustva: onih koji su ostavili kada sam nešto poklonila i onih koji nisu.
prije 28 dana, 10:07
Nisam znala tj. nisam nigdje pročitala da se povratne ostavljaju samo u slučaju izmjene podataka :/ U svakom slučaju, a uostalom i tu se radi o razmjeni podataka, mislim da se treba ostaviti povratna za bilo kakvu suradnju.
prije 28 dana, 13:21
Moje je mišljenje da bi se povratne trebale dijeliti samo u slučaju prodaje, zamjene ili poklanjanja predmeta koji su kategorizirani na ovoj stranici. Jasno se vidi što je to. To nisu seminarski radovi, ni usluge bilo koje vrste, a ni čepovi od Coca-Cole ;) Doduše, ne tvrdim da možda negdje u pravilima ove stranice ne piše nešto drugo, ali vodim se logikom definicije stranice.
prije 28 dana, 21:06
> NadaMihaljevic: > Moje je mišljenje da bi se povratne trebale dijeliti samo u slučaju prodaje, zamjene ili poklanjanja predmeta koji su kategorizirani na ovoj stranici. Jasno se vidi što je to. > To nisu seminarski radovi, ni usluge bilo koje vrste, a ni čepovi od Coca-Cole ;) > Doduše, ne tvrdim da možda negdje u pravilima ove stranice ne piše nešto drugo, ali vodim se logikom definicije stranice. I to ima smisla. Baš me zanimalo da li postoji negdje pravilo gdje je ostavljanje povratnih točno definirano. Ali opet, postoje forumi u kojoj se razmijenjuju mišljenja i mogu tražiti neke usluge pa prema tome se mogu i ostaviti povratne u znak zahvalnosti. Meni je malo bezobrazno da jedna osoba odvoji recimo svojih sat vremena kako bi nekom pomogla npr.nešto izračunati i napisati. A da druga osoba samo pokupi rezultat i ne ostavi povratnu u znak zahvalnosti u kojoj bi navela o kojem tipu suradnje se radi.
prije 27 dana, 16:51
Eh, forum služi za razmjenu mišljenja i savjeta iz svih područja života. Meni se čini da bi pristojnost nalagala da se osobi koja je odvojila svoje vrijeme za takvu vrstu pomoći, bilo dovoljno zahvaliti u temi ili privatnoj poruci. Povratne ocjene trebale bi služiti za ocjenjivanje suradnje one vrste za koju je stranica primarno namijenjena.
prije 27 dana, 20:18
Ako Vas je druga strana ugodno iznenadila ili nečim razveselila , ostavite povratnu. Čak bi se mogla i otvoriti tema s krpičarkama koje su vas posebno oduševile
prije 26 dana, 08:11
> vedranapv: > mislim da se treba ostaviti povratna za bilo kakvu suradnju. Slažem se!
prije 26 dana, 08:45
> iskrica83: > Ako Vas je druga strana ugodno iznenadila ili nečim razveselila , ostavite povratnu. Čak bi se mogla i otvoriti tema s krpičarkama koje su vas posebno oduševile Bila je takva tema, kao i za preporuku jeftinih profila, koja se na kraju pretvorila u samoreklamu ;)
prije 26 dana, 11:37
> vedranapv: > > iskrica83: > > Ako Vas je druga strana ugodno iznenadila ili nečim razveselila , ostavite povratnu. Čak bi se mogla i otvoriti tema s krpičarkama koje su vas posebno oduševile > Bila je takva tema, kao i za preporuku jeftinih profila, koja se na kraju pretvorila u samoreklamu ;) Nije u redu da se cure same reklamiraju.Mislila sam na preporuke drugih krpičarki.A svatko će vidjeti ako se netko sam hvali
prije 26 dana, 11:46
> iskrica83: > Nije u redu da se cure same reklamiraju.Mislila sam na preporuke drugih krpičarki.A svatko će vidjeti ako se netko sam hvali Ma znam na šta ste mislili, samo kažem da se nažalost, svaka takva tema na kraju pretvara u samoreklamu, šta je inače i protiv pravila krpica. Evo, pogledajte :) to više nitko ni ne želi pregledavat https://mojekrpice.hr/forum/t/50422/jeftini-profili
prije 26 dana, 11:52