Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Molim savjet

Prije mjesec dana mi se javi ženskica da želi kupiti nešto od mene. Uzima podatke i nestaje. Ja joj pošaljem poruku s pitanjem što se događa. Ona me ignorira iako je se redovito prijavljuje, postavlja oglase i dobiva povratne. Ja joj ostavim neutralnu ocjenu. S njene strane i dalje ignore. U nedjelju se javi, ispriča da je bila spriječena i pita je li artikal još slobodan. Na moj odgovor da jest, šalje svoje podatke za slanje i napiše:”ujutro su vam novci na računu” Ništa nije sjelo, ni u ponedjeljak, ni jučer te joj šaljem poruku da ništa nije sjelo. Ponovno ignorira iako je prisutna. Predvečer joj ostavim negativnu zbog laži o uplati i skužim da joj je negativna koju je dan ranije imala zbog istog ponašanja, nestala. Tri sata nakon toga stiže mi slika naloga za plaćanje koji je formiran jučer navečer u 21,30. Tri sata nakon ostavljanja negativne. I bez riječi objašnjenja, isprike, ničega. Iz povratnih se vidi da cijelo vrijeme posluje, kupuje i uplaćuje. Zašto mene maltretira već mjesec dana, ne znam. E sad, zanima me što biste napravile dalje? Ona je naposlijetku uplatla. Iako mi ništa još nije sjelo, ali valjda bude. No ja najradije ne bih poslovala s njom i vratila bih joj tu uplatu, a negativnu ostavila jer ovo definitivno nije poslovanje za drugu ocjenu. Molim vaša mišljenja o svemu ovome i savjet kako postupiti. Hvala.
2019 05 15
Ako sam dobro shvatila situaciju ja bih napravila ovako: A) Ako uplata sjedne zamolila bih je podatke i vratila novce jer iskreno ovo ne izgleda dobro i ne želite surađivati s takvom osobom. Obrisala negativnu i ostavila neutralnu s opisom situacije kao upozorenje drugima. B) Ako uplata ne sjedne ostaviti negativnu s opisom jer je to pokušaj prevare i ne komunicirati dalje s dotičnom. Samo moje mišljenje, s takvima je bolje ne imati posla. Ako joj pošaljete artikl tko zna što će biti, možda ga ne podigne, možda dođe "potrgano, zmazano, poderano, iznošeno....". Zaista bolje završiti to odmah.
2019 05 15
Niste ni trebali s njom u daljinu komunikaciju. Molite boga da nije uplatila, i zaboravite je. A ako je, nek vam da broj računa da joj vratite lovu
2019 05 15
Ja bi na vašem mjestu vratila novce bez nastavka daljnje suradnje. Tko zna bi li ostatak bio neugodan kao što već sad jest.
2019 05 15
Što su novci toliko bitni da i nakon MJESEC DANA nejavljanja idete u suradnju s njom?
2019 05 15
To sta je nalog formiran ne mora znaciti da ce biti i proveden. A taj isti nalog je napravljen tek nakon negativne, to ne mijenja cinjenicu da je lagala izjavom "ujutro su vam novci na racunu" a po vasoj prici je to izjavila u petak. Ne znam kakva normalna suradnja se uopce moze izrodit iz takvog ponasanja, vratite joj novce i ostavite negativnu. Jer ipak je lagala o uplati. Uplatila je (ako uopce i je uplatila!) tek nakon negtivne.
2019 05 15
> nefertiti111: > To sta je nalog formiran ne mora znaciti da ce biti i proveden. > A taj isti nalog je napravljen tek nakon negativne, to ne mijenja cinjenicu da je lagala izjavom "ujutro su vam novci na racunu" a po vasoj prici je to izjavila u petak. > Ne znam kakva normalna suradnja se uopce moze izrodit iz takvog ponasanja, vratite joj novce i ostavite negativnu. Jer ipak je lagala o uplati. Uplatila je (ako uopce i je uplatila!) tek nakon negtivne. Tako i ja mislim. Htjela sam čuti razna mišljenja, međutim svi mislimo isto. Hvala. Javim jesu li novci uopće sjeli.
2019 05 15
> LeSock: > Što su novci toliko bitni da i nakon MJESEC DANA nejavljanja idete u suradnju s njom? Baš. Ne razumijem motive nastavka suradnje nakon te prve neutralne ocjene.
2019 05 15
Čisto sumnjam da je uplatila. Sliku o tzv uplati se može i napraviti i prije nego klikne da potvrđuje nalog. Uglavnom ne miriši na pozitivan ishod suradnje
2019 05 15
Tanci vratite novce. S takvom osobom ne treba se poslovati.
2019 05 15
> LeSock: > Što su novci toliko bitni da i nakon MJESEC DANA nejavljanja idete u suradnju s njom? Upravo to. Nema tih novaca. Odbijala sam i za manje gluposti.
2019 05 15
Ipak je uplatila. Uplata je upravo sjela na moj račun. Zatražila sam iban za povrat uplate. Temu sam otvorila za savjet, čisto da dobijem potvrdu je li ispravno razmišljam i postupam. To sam i dobila. Hvala. Temu ću kasnije obrisati jer nisu potrebna čuđenja, zgražanja i pametovanja koja niti su bitna, niti sam ih tražila. Hvala svima dobronamjernima.
2019 05 15
Ako netko uzme podatke i ne uplati i ne javlja se više - svakako ostaviti neutralnu. Pogotovo jer imate dokaz da je u međuvremenu surađivala s drugima. Mjesec dana navlačenja ne vrijedi nikakvih para. Samo ste se razočarali i krivo vam je čim otvarate temu o tome. S druge strane, da ipak nastavite suradnju riskirate da dobijete negativnu, ne samo da može izmisliti da ste poslali smeće od artikla već može krivicu svaliti na vas da ste nepouzdani, naime, ona uplati, vi nećete surađivati i nemate razumjevanja. Iskreno, škakljiva je situacija i ne znam što bih vam savjetovala.
2019 05 15
Imala sam sličnu situaciju i nakon tjedan dana čekanja i navlačenja poslala sam poruku da mi ne treba uplaćivati jer zbog nastale situacije ne želim daljnju suradnju. Ipak je uplatila, ali vratila sam novac i ne trebate ju tražiti Iban jer vam svi potrebni podaci pišu u njezinoj uplati.
2019 05 15
> Lunass: > Ako netko uzme podatke i ne uplati i ne javlja se više - svakako ostaviti neutralnu. Pogotovo jer imate dokaz da je u međuvremenu surađivala s drugima. > Mjesec dana navlačenja ne vrijedi nikakvih para. Samo ste se razočarali i krivo vam je čim otvarate temu o tome. > S druge strane, da ipak nastavite suradnju riskirate da dobijete negativnu, ne samo da može izmisliti da ste poslali smeće od artikla već može krivicu svaliti na vas da ste nepouzdani, naime, ona uplati, vi nećete surađivati i nemate razumjevanja. > Iskreno, škakljiva je situacija i ne znam što bih vam savjetovala. Nije mi krivo i nisam razočarana. Ovdje sam iz hobija i rijetko. Sad imam trenutno zatišje na poslu pa uspijevam malo pisati, inače teško. Moji životni prioriteti su drugačiji. I taj novac je za mene beznačajan. Radi se o 50 kuna. Ali ne bih htjela nikoga povrijediti. Ljudima tako pristupam na poslu, privatno pa i ovdje. Uistinu vjerujem da se svakome može nešto dogoditi pa da mu Krpice i uplate nisu prioritet. I ok. To je u redu. Međutim, sad mi se čini da me dotična zafrkava i zato želim prekinuti suradnju s njom. Zato sam pitala za savjet.’
2019 05 15
1 2 3 Sljedeći