Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Cure moje, trebam vaš savjet....

molim vas da pročitate temu, jer ja sam totalno sam zgubljena. Deset godina, imali smo doma prekrasnog psa tornjaka, psa koji je bio duša....divan, poslušan, privržen, skroman....moj prvi pas u životu, pas koji me oslobodio straha iz djetinjstva, psa koji je nažalost prije tjedan dana zaspao u miru, na mjestu koje je obožavao i u zalasku dana. Jako mi je teško, isplakala sam dušu, stalno ga tražim u našem dvorištu, na svaki lavež psa mislim da je on....no, istina je da ga više nema i da će ostati samo u mojim sjećanjima. Doma imamo dvorište, sve je ograđeno, šuma, priroda, mjesta za šetnju satima, sve uvjete za kvalitetan život i nabavu novog peseka. Eeeee, tu sad nastaje problem. Kakvog peseka (štenca) nabaviti, gdje ga tražiti? Nažalost nemam baš iskustva sa pesekima, svatko u mojoj obitelji ima svoje želje, navija na svoju stranu, trebamo pametno odlučiti i izabrati. Molim vas, pišite kaj bi vi napravile. Hvala vam, lijepo pozdravljam i šaljem pusek do neba. Vaša Winxica :")
2019 06 07
udomite psa iz jedne od sijaset udruga koje ih sklanjaju i zbrinjavaju. izbjegavajte oglase na Njuškalu isl., većinom se radi o štancerima, i nikako nemojte kupovati psa pored tolikih divnih napuštenih životinja.
2019 06 07
> mirnaz: > udomite psa iz jedne od sijaset udruga koje ih sklanjaju i zbrinjavaju. izbjegavajte oglase na Njuškalu isl., većinom se radi o štancerima, i nikako nemojte kupovati psa pored tolikih divnih napuštenih životinja. I mislimo udomiti peseka, al ne znamo kakvog i koje vrste. :s
2019 06 07
> Winxica: > > mirnaz: > > udomite psa iz jedne od sijaset udruga koje ih sklanjaju i zbrinjavaju. izbjegavajte oglase na Njuškalu isl., većinom se radi o štancerima, i nikako nemojte kupovati psa pored tolikih divnih napuštenih životinja. > I mislimo udomiti peseka, al ne znamo kakvog i koje vrste. > :s teško da će vam oni imati "vrste". pregledajte njihove objave, obiđite skloništa, uzmite jednog. obično vam oni znaju reći kjeg će rasta otprilike biti štene.
2019 06 07
Moj savjet vam je da udomite psa od godinu-dvije, osim što ćete izbjeći sve probleme koje nosi odgoj štenaca, dobit ćete kastriranog, cijepljenog, čipiranog i odgojenog psa, kompletić. Što se tiče "pasmine", udomite psa koji odgovara vašem načinu života. Ako ste puno vani i imate puno prostora, definitivno nekog aktivnijeg. Ako ste pak sjedilački tip bilje nekog mirnijeg kojem ne treba puno istrčavanja i šetnji. Zato je bolje i udomiti odraslog psa jer će vam u udrugama i skloništima točno znati reći koji je pas za vas.
2019 06 07
I moja curica je uginula prije mjesec i nesto dana, tocno znam kako se osjećate. Sto se tiče udomljavanja, mislim da treba obilaziti skloništa i sigurno ce se sa jednim posebnim psom stvoriti kemija. Mislim da ćete se međusobno izabrati, tako ja bar gledam na to. Kada se budem odlučila na novog prijatelja sigurno cu ga na taj način izabrati. Sretnoooooo ☺️
2019 06 07
> LeSock: > Moj savjet vam je da udomite psa od godinu-dvije, osim što ćete izbjeći sve probleme koje nosi odgoj štenaca, dobit ćete kastriranog, cijepljenog, čipiranog i odgojenog psa, kompletić. > Što se tiče "pasmine", udomite psa koji odgovara vašem načinu života. Ako ste puno vani i imate puno prostora, definitivno nekog aktivnijeg. Ako ste pak sjedilački tip bilje nekog mirnijeg kojem ne treba puno istrčavanja i šetnji. Zato je bolje i udomiti odraslog psa jer će vam u udrugama i skloništima točno znati reći koji je pas za vas. Hvala na savjetu. Da, imamo puno prostora, volje i vremena za šetnju i bavljenje sa psom. Naš prvi pas je bio u top formi, šetan u proljeće i ljeto tri puta dnevno, jeseni i zimi dva puta, kilometre je prošao i baš je to volio. A čuvar fantastičan... Eeee, kad bi našli sličnog takvog. ;)
2019 06 07
> LornaSabic: > I moja curica je uginula prije mjesec i nesto dana, tocno znam kako se osjećate. Sto se tiče udomljavanja, mislim da treba obilaziti skloništa i sigurno ce se sa jednim posebnim psom stvoriti kemija. Mislim da ćete se međusobno izabrati, tako ja bar gledam na to. Kada se budem odlučila na novog prijatelja sigurno cu ga na taj način izabrati. Sretnoooooo ☺️ Aaaa, baš mi je žao i znam kak se osjećate. I sama mislim da je malo rano za novog peseka, sve je to toliko teško, bolno i svježe, al jednostavno moramo. Živimo na malo mirnijem mjestu, u blizini šume, često sam sama doma s klincima, muž putuje zbog posla i onaj osjećaj sigurnosti kad je netko na terasi, čuva te, dočekuje te i otprema svakog dana, veseli ti se. A sad, praznina i pustoš. I klinci žele malo, novo klupko, nekog tko će ponovo unijeti radost u naš dom, al našeg Bena nitko neće moći zamijeniti.
2019 06 07
Vinxica draga, kao što sam ti već napisala nitko neće moći zamijeniti Bena niti je to potrebno. Ben će uvijek ostati u vašim srcima i sjećanju i bit će nešto posebno. Osobno bi uzela štene, a ne odraslog psa, mada sam ja svoju rotvajlericu udomila kada je imala 8 godina i odgojila je da sluša sve što treba slušati. Ali to sam samo ja jer preferiram tzv. "opasne" pasmine koje najbolje odgajaš od malih nogu. Nije loša ideja niti uzeti mladog psa...godinu-dvije....jer je još dovoljno mlad za odgajanje. Prošetaj malo po azilima, Njuškalu, kliknut ćete sa jednim to je sigurno. A što se tiče osobnosti pasa - guglo je naš prijatelj :) Javi nam se sa slikom nove krznene loptice <3
2019 06 07