Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Kosa i kontracepcija

Pozz,naime pila sam kontracepcijske 2i pol godine.I tada sam imala najljepsi ten kosa mi je rasla kao iz vode,dobila na gustoci...Cak sam i smrsavjela dok sam ih pila.E kad sam odlucila prekinuti da ih pijem.Pojavile su se pristici i to crveni bolni.Uzasno sam lice imala.Kosa pocela da opada gustoca se smanjila.Bila kod svoje gink kaze da je to normalna pojava jer nekima se desi kad ih pocnu piti a neki kad prestanu uzimati kontracepciju.Lice se napokon ajmo reci smirilo,ali kosa i dalje opada.Sve sam koristila i probala.I sad odlucim uzimati vitamine od solgara za kosu lice i nokte,jel ih netko pio,zanimaju me iskustva? :)
2019 07 14
@BiggieS Ahaa, pardon... Nisam nikad koristila pilule, ne razumijem se baš, pokušala sam pomoći -_- Onda je najbolje pitati liječnika u svakom slučaju. Ništa na svoju ruku raditi.
2019 07 14
> malllaaaa: > @BiggieS > Ahaa, pardon... > Nisam nikad koristila pilule, ne razumijem se baš, pokušala sam pomoći -_- > Onda je najbolje pitati liječnika u svakom slučaju. Ništa na svoju ruku Radila sam nalaze za hormone stitnjace bili su u uredu,ali mislim da cu ih opet ponoviti.Jel moguce da su hormoni stresa? Jel se tko susreo s tim?
2019 07 15
> Mars123456: > Pozz,naime pila sam kontracepcijske 2i pol godine.I tada sam imala najljepsi ten kosa mi je rasla kao iz vode,dobila na gustoci...Cak sam i smrsavjela dok sam ih pila.E kad sam odlucila prekinuti da ih pijem.Pojavile su se pristici i to crveni bolni.Uzasno sam lice imala.Kosa pocela da opada gustoca se smanjila.Bila kod svoje gink kaze da je to normalna pojava jer nekima se desi kad ih pocnu piti a neki kad prestanu uzimati kontracepciju.Lice se napokon ajmo reci smirilo,ali kosa i dalje opada.Sve sam koristila i probala.I sad odlucim uzimati vitamine od solgara za kosu lice i nokte,jel ih netko pio,zanimaju me iskustva? :) Moraš provjeriti testosteron, androstedion, dheas, prolaktin, kotizol, inzulin... svi ovi ako imaju povišene vrijednosti mogu utjecati na ispadanje kose. Osim toga, provjeriti željezo (serumsko), vitamin D..
2019 07 17
Uzimala sam solgar i merz. Merz tablete (150kn) su puno ucinkovitije, barem meni. Gomila mlade kose mi je izrasla. Napomena: ne kupiti merz za kosu, nokte i kozu nego merz samo za kosu.
2019 07 17
potrefilo vam se i da ste prestali s kontracepcijom u vrijeme kad kosa svakako pojačano opada.Nekim ženama u ljetnim mjesecima pa do sredine jeseni kosa opada u pramenovima i bez peripetija s kontracepcijskim tabletama..Ginekolog vam je rekao da je to normalna pojava, pa kako vam se smirilo lice tako će i ovo prestati, a kosa će vam se sama obnoviti...nekad to traje 5-6 mjeseci od prestanka uzimanja pilule, kako kome...je tlaka za podnositi, ali proći će:) Ako vam je TSH u redu, ne gnjavite se dodatno već plivajte, hodajte, svaka aktivnost je dobrodošla- manje ćete se sekirat i time pomoć kosi, koži, živcima, općenito sebi:) Nou frx.
2019 07 17