Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Hemoroidi - kako se nositi s njima

Pozdrav drage, imam problema sa hemoroidima koji mi se javljaju kod dizanja teških stvari, i učestalog sjedenja. Nisu bolni ni ne krvare kod odlaska na WC ali vidim da su tu. Nisam se još odlučila na pregled doktoru nikako da skupim hrabrosti da odem. Pa me zanima da li još koja od Vas ima takve probleme i kako se nosite sa time. Imate li kakvu preporuku čime ih mazati da se povuku. Hvala Vam unaprijed
2019 08 21
Oprostite ali nije mi jasno kako se usudite riskirati svoje zdravlje radi neugodnosti odlaska kod doktora. Stvarno mi nije jasno da odrasle osobe radi toga ne zele ici ljudima koji su vidjeli sve i svasta i placeni su da rjesavaju to. Radije vi trazite po internetu, da vam svak daje savjet na osnovu nicega i pripisuje terapiju.
prije 29 dana, 14:21
> Chinchilla: > Oprostite ali nije mi jasno kako se usudite riskirati svoje zdravlje radi neugodnosti odlaska kod doktora. Stvarno mi nije jasno da odrasle osobe radi toga ne zele ici ljudima koji su vidjeli sve i svasta i placeni su da rjesavaju to. Radije vi trazite po internetu, da vam svak daje savjet na osnovu nicega i pripisuje terapiju. Opće je poznato da za hemeroide postoji milijardu efikasnih lijekova i terapija, not 🙄 Meni je jedino pomogla svinjska mast i to vrlo efikasno po ovom receptu. "Svinjska mast pre upotrebe se uvek pere u devet voda. Za hemoroide biće vam dovoljne dve kašičice nesoljene svinjske masti. Mast stavite u šolju i operite je u devet voda. Na ovaj način se ispiraju svi tvrdi ostaci koj se nalaze u svinjskoj masti ostali prilikom topljenja. Kada ste isprali mast i devetog puta, stavite je na čistu gazu i pre odlaska u krevet postavite na hemoroide i ostavite da mast stoji tokom cele noći. Svinjsku mast za hemoroide ponavljajte dve nedelje, nakon čega će se hemoroidi sigurno povući. Ukoliko se povuku i pre, još bolje, znači da je mast reagovala brže."
prije 29 dana, 17:13
Nisam imala takvih "problema" no moja teta radi domaću nevenovu mast (glavni i jedini sastojci cvjetovi nevena i svinjska mast) te pouzdano znam da je mnogima pomogla.
prije 29 dana, 17:23
Kako se to ispire mast u devet voda????
prije 28 dana, 09:33
> Majalike: > Kako se to ispire mast u devet voda???? :')
prije 21 dan, 11:56
> dunja88: > > Majalike: > > Kako se to ispire mast u devet voda???? > :') Ne smijte se ako niste imale hemeroide od kojih tjednima niste mogle spavati od bolova 😉 Ispire se baš kako piše, natočiš vodu, ispereš mast i tako devet puta. Svaki put se konzistencija masti promijeni i kad postane bijela i tvrda može u upotrebu.
prije 20 dana, 20:01