Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Suha koža - njega lica i puder

Pozdrav cure! Imam problem sa suhom kožom koji se vuče već drugu godinu. Bila sam i kod dermatologa koji mi je naravno samo prepisao kremu i riješio me se... Što se tiče njege lica, problem mi je pronaći dobru kremu koja će koristiti. Pronađem ju i koristim 2 tjedna i onda opet sve po starom. Koža mi se već zasitila prilično većeg broja drogerijskih proizvoda pa ako imate neke preporuke ili slične situacije i rješenja - help! 😀 Još veći problem što sam ljubiteljica šminkanja, a nemoguće je pronaći dobar puder za suhu kožu. Nemam nikakvih problema s aknama i slično, samo vrlo suha koža pa molim da pomognete ukoliko znate neki dobar🙏🏼 Probala sam Revlonov colorstay za suhu, ali nije od pomoći kao ni Maybellineove inačice pudera za suhu kožu.
2019 09 02
A da probas umijesat kap dvije nekog ulja hladno presanog u puder. Ima u Bio bio il Terra organica ducanu raznih ulja pa nadi nesto.
2019 09 02
> Dana19: > Pozdrav cure! > Imam problem sa suhom kožom koji se vuče već drugu godinu. Bila sam i kod dermatologa koji mi je naravno samo prepisao kremu i riješio me se... > Što se tiče njege lica, problem mi je pronaći dobru kremu koja će koristiti. Pronađem ju i koristim 2 tjedna i onda opet sve po starom. Koža mi se već zasitila prilično većeg broja drogerijskih proizvoda pa ako imate neke preporuke ili slične situacije i rješenja - help! 😀 > Još veći problem što sam ljubiteljica šminkanja, a nemoguće je pronaći dobar puder za suhu kožu. Nemam nikakvih problema s aknama i slično, samo vrlo suha koža pa molim da pomognete ukoliko znate neki dobar🙏🏼 Probala sam Revlonov colorstay za suhu, ali nije od pomoći kao ni Maybellineove inačice pudera za suhu kožu. Elemis Superfood ulje, mozes ga i u puder staviti kap-dvije 😊
2019 09 02
Dok mi je kriza obicno par dana stavljam kokosovo ulje na mjesta gdje se ljusti koza...obavezno treba piti minimalno 2 litre vode dnevno..jesti voce i povrce...nedavno sam uzela vitamin b komplex iz dm i mislim da i to pomaze... inace svakodnevno koristim rosal hidrasoft kremu i ponelad isto rosal family, tamno plava kutija. Za puder ne znam jer ne koristim cesto
2019 09 02
Za njegu suhe kože su se meni pokazale odličnim Eucerinove kreme. Također, takva koža lica pogodna je za česte pilinge koji će pomoći u odstranjivanju površinskih ljuskica, ali će također i povećati učinak hidratantne kreme. Osobno, za suhu više preferiram BB kreme, nego li sam puder, pogotovo ako nemaš većih nepravilnosti. Od drogerijskih; Bourjois Healthy Mix BB, Garnier ili L’Oréal Paris Wake Up & Glow BB C'est Magic. Od onih u ljekarni, La Roche-Posay Hydreane BB. Ili pak, Missha M Perfect Cover (BB krema s vrlo visokom UV zaštitom, malo pakiranje 20 ml za 56 kuna na Notinu)
2019 09 02
Meni se za suhu kožu lica najbolje pokazala Uriage Xemose krema za lice, uz nju LRP Toleriane sensitive + Toleriane ultra krema. Puder koristim Loreal True Match, prije njega obavezno krema. Sminku uklanjam s LRP Toleriane mlijekom, nakon toga se umijem A derma sindetom. Ne koristim pilinge niti nikakve maske (npr s kiselinama i sl).
2019 09 02
Što se tiće šminkanja, prije pudera stavite primer, to vam je odlicna podloga i ujedino i hidratacija. I izbjegavajte matt tekuće pudere. Bolje stavite onaj obicni kako ja kazem, a ako ne volite onaj "sjaj" od pudera, stavite puder u kamenu u minimalnoj kolicini tek toliko da ubijete taj sjaj. Ja osobno imam problem suhe kože u zimi i dosta mi se ljušti tako u hladnije dane. Zato u zimi uzmem masniju kremu (tipa one klasicne dove ili nivea). Istina da duze treba da se upije u kožu, ali dosta dobro djeluje.
2019 09 02
Kokosovo ulje ujutro poslije umivanja i navecer poslije tusiranja dok je koza jos topla.Cini cuda za suhu kozu👍.Ja volim ono sa mirisom tako da poslije mirisim po raffaellu 😂😋
2019 09 02
Meni je isto tako koža bila grozno suha i ljustila se. Vec par godina kupujem i koristim belobaza kremu iz ljekarne (dodje nekih 25kn) i odlicno je! Pocela sam isto tako koristiti Alverde kremu od ruže iz dm-a i wow je! nevjerojatno mi je mekana koža :D dodje 20kn tako da..ne bacaj puno novaca na svakojake skupe kreme i kremice. Radi piling,pij puno tekucine i izbjegavaj puder u kamenu. Ja nanesem belobazu prije pudera (koristim catrice) i izgleda super i ne cakey (: jer mi nikakvi primeri nisu pasali,dodatno me isuše..
2019 09 03
> Dana19: > Pozdrav cure! > Imam problem sa suhom kožom koji se vuče već drugu godinu. Bila sam i kod dermatologa koji mi je naravno samo prepisao kremu i riješio me se... > Što se tiče njege lica, problem mi je pronaći dobru kremu koja će koristiti. Pronađem ju i koristim 2 tjedna i onda opet sve po starom. Koža mi se već zasitila prilično većeg broja drogerijskih proizvoda pa ako imate neke preporuke ili slične situacije i rješenja - help! 😀 > Još veći problem što sam ljubiteljica šminkanja, a nemoguće je pronaći dobar puder za suhu kožu. Nemam nikakvih problema s aknama i slično, samo vrlo suha koža pa molim da pomognete ukoliko znate neki dobar🙏🏼 Probala sam Revlonov colorstay za suhu, ali nije od pomoći kao ni Maybellineove inačice pudera za suhu kožu. Jeste li probali Loreal True match? Ja imam suhu kožu, kad su hladni dani mi se koža peruta. Od krema koristim od Zjaje, najčešće bijelu s arganom ili smeđu s kokosom. Lijepo mi hidrira lice, bez osjećaja težine i ne stvara mi prištiće. I slažem se s Blue_K za primer, probajte uvesti njega u rutinu šminke.
2019 09 03
Bok, ja isto imam dosta problema s jako suhom i ljuskavom kozom. Zimi od grijanja, ljeti od vrucina i alergija. Isprobala sam kreme razne (i skupe i jeftine), serume i ulja. Ulja su mi bila grozna, pa cak i skvalan. Serumi su mi bili ljepljivi i nisu radili nista. Na kraju sam skuzila da mi pase urea. Mislim da Balea ima (bar je imala) kremu s ureom i Eucerin. Mozda bi ti to moglo biti ok. Do sad sam imala Douglasov puder koji mi je bio genijalan, ali su promijenili formulu pa sam i ja sad u potrazi za dobrim puderom.
2019 09 04
Također imam takvih problema uz preosjetljivost koze..od pustih preparata na kraju mi je najbolja ziaja goat's milk day cream i bourjois healthy mix serum 🤗
2019 09 04
Ja svima preporučam Skintegru. Možete im se obratiti preko Fb da Vas savjetuju što točno vama treba i poslati im fotku lica pa će oni savjetovati. Imam veliki problem sa upaljenim potkožnim aknama i evo sa Skintegrom zasad sve ide top.
2019 09 05
Za suhu kožu odlični su vam Bourjois healthy mix i Loreal true match, skroz su vodenasti tako da probajte mozda ce Vam odgovarati :)
2019 09 05
Ja isto imam cesto probleme sa suhim prhutavim dijelovima. Nakon godina i godina sam nasla pravo rjesenje- sama si pravim kremu tj mazalicu. Na pari rastopim kakao maslac, shea maslac, ulje kamilice i kantariona i to mazem pred spavanje. A bourjois healthy mix i rimmel 24stay sa srebrnim poklopcem i aplikatorom su mi se jedini pokazali dobrima (bolji mi je bourjois), na lijepa.hr bude 50ak kn :)
2019 09 08