Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Artikl u lošem stanju, povrat. Molim mišljenja

Prošli tjedan sam od jedne korisnice kupila pončo, oglašen kao 3x nošen, praktički nov i savršen. Danas mi je doma došao pončo koji izgleda kao da je prošao nešto ratova i bojišnica. Kompletna prednjica je u mucicama. Baš kompletna. Znači, ne govorim o 2-3 mucice pa sam sad, eto, hirovita, nego o činjenici da je kompletan prednji dio ponča sav u mucicama, stražnji isto ima mucica, ali manje. Pončo nije ni za u vrt u njemu i to bez imalo pretjerivanja kažem. Javljam se prodavačici, kažem o čemu se radi, ona pristaje na povrat, ali odbija snositi troškove moje i svoje poštarine i povrat želi izvršiti tek nakon što joj pošaljem artikl. Još me uvjerava da zarina odjeća tako izgleda već u dućanu i da joj nije jasno zašto kupujemo zaru i očekujemo pradu. Onak, ne, ne očekujem pradu, ali ne očekujem ni krpu za reciklažu. Znam, nikome zara nije najdraži ikad dućan i imaju svega i svačega, ali niti jedan njihov komad ovako ne izgleda nakon 3 nošenja. Dodatno, čak i da izgleda, stanje je trebalo biti navedeno, a ne artikl prikazati kao praktički nov. Oglas je odmah po kupovini izbrisala. Budući da sam ja svoj dio posla odradila kako treba, platila na vrijeme i sve ostalo što treba, ne vidim zašto bih snosila troškove moje i njezine poštarine budući da niti jednih ne bih imala da je ona bila iskrena o stanju artikla. Ne radi se o novcima, jednostavno je ovo stvar principa i preuzimanja odgovornosti za ono što oglasimo. Putne troškove tuđoj pohabanoj odjeći niti jedna od nas ne bi trebala plaćati. Ona, s druge strane, smatra da mi u susret izlazi već sa samim povratom te da nije dužna pokriti troškove poštarine niti će povrat izvršiti prije nego joj stigne artikl što nije praksa jer sam ja kao kupac odradila sve kako treba, a ona svoje nije i moje povjerenje ne ide toliko daleko. Rado bih stavila fotke, ali krpice to trenutno ne dopuštaju. Stavit ću ih čim upload proradi.
2019 09 18
Mozete kopirati poruke i zalijepiti tu te slobodno napisite o kojoj se korisnici radi.
2019 09 18
Ne mogu kopirati i staviti tu ništa jer upload fotografija ne radi. Mogu ih samo pejstati, ali takve nisu autentične. Skrinšotove cijele komunikacije imam spremljene, kao i fotografije artikla i stavit ću ih kad upload proradi. Korisnica je https://mojekrpice.hr/tinavel-89836
2019 09 18
Korisnica mora vratiti novce + dodatnu poštarinu, i tek onda vi njoj šaljete paket, nije ni ona vama poslala prije nego ste platili.
2019 09 18
Meni je to potpuno jasno, znam kakva je praksa, ali ona to odbija i smatra da je više nego korektno što uopće pristaje na povrat jer "ona inače ne radi povrate" Rekla sam joj kakva je praksa, da ću otvoriti temu da se sama uvjeri, ali jednostavno ju se to ne tiče jer joj nije jasno "zašto se sad ja natežem za tih 15 kuna" bez imalo svijesti o tome da se zapravo nateže ona i da niti jedan od tih troškova ne bi imale da je točno opisala artikl. U trećoj poruci koju smo razmijenile sam ju baš jasno i direktno pitala za materijal jer zara ima i bockavih i svakakvih pa je na to odgovorila da je ovaj super mekani. čak je i na tako direktno pitanje propustila spomenuti mucice. Žao mi je što ne prolaze fotke pa da vidite stanje tog ponča. Baš onako tuga jedna od artikla.
2019 09 18
Tina, u porukama sam vas upozorila da nikada tako nekome ne šaljete. Imam skrinšot svih poruka i imam skrinšot uplate iz banke. Uplatila sam, iz nekog razloga uplata nije prošla na vaš račun nego je ostala u neodobrenima. Kad ste javili da nije sjelo, iste sekunde sam otišla na net banking, stornirala uplatu iz nepotvrđenih (imam dokaz i rekla sam vam ga poslati) i napravila novu uplatu koja je sjela iste sekunde. Evo, da se vidi. Ovo što sada pokušavate spinati je baš onako temeljito loše i tužno. Evo: "Nocturama Ne razumijem zašto nalog nije proveden, ja sam isto u zabi i plaćeno je e zabom i uplate koje idu zaba ---> zaba idu doslovce unutar par minuta od plaćanja (nebitno radi li se o vikendu) Stoji u neprovedenim nalozima od jučer u 17:31. Ja ću nalog sada opozvati i napraviti novi. prije 4 dana, 11:29 Nocturama Evo, napravila sam novi nalog i prošao je odmah. Valjda je zaba imala glič. Imam potvrdu starog naloga da ne mislite da sam vas zeznula, kad prorade fotke budem vam je poslala. Inače, ne šaljite nikome ništa prije nego vidite novce na računu. Silno puno prevara na krpicama ima i varaju svi živi. Budite oprezni i pričekajte da baš vi na svom računu vidite uplatu. Čak znaju fotošopirati potvrde o uplati."
2019 09 18
I udarila mi je osvetničku negativnu. Admin će ju pobrisati, naravno, ali čisto da se zna o kakvom prodavaču se radi. Tina, mene bi bilo jako jako jako sram da sam na vašem mjestu.
2019 09 18
te su mi najjace sa 100+ povrathnih sto salju krs odjecu pa onda im kao ''niko nista ne moze'' po pravilu bi ti trebala poslat SAV NOVAC te onda vi saljete paket.. ako je artikl oglasen kao nov a iznosen do smrti to nije u redu nikako.
2019 09 18
Čim proradi upload idu fotke artikla i komunikacije. Ovako nešto još nisam tu doživjela. Poslala sam adminici na mail sve fotke i sve što je potrebno makar da ona vidi o čemu se radi i makne povratnu. Po meni, ovo je za blok i crnu listu. Da?
2019 09 18
Adminica mi je maknula negativnu. Situacija se nije promijenila, Tina odbija napraviti povrat artikla i poštarina i odbija ga napraviti prije nego joj ja pošaljem robu. Prekinula sam daljnju komunikaciju jer je otišla u nesuvisle vode (rekla me je dati na crnu listu jer ne želim da mi napravi ovakav povrat :) ) Što sada dalje? Ovakvu situaciju još nikada nisam imala.
2019 09 18
Pa pravila se znaju. Ako vam uplati iznos koji ste vi njoj plus povratnu postarinu, nakon uplate saljete artikl. Ako uplati iznos koji ste vi njoj, bez dodatne pt, ne morate joj ga vracati. S tim da bi bilo dobro da se vidi kakav je, kad to bude moguce, cisto da s vase strane sve bude jasno. Ako odbija povrat u potpunosti, ne izvrsi ga ni na koji nacin, podatke imate, ime i prezime u naslov teme. Moze se nju naci bez problema, zvati, ici toliko daleko dok svi njezini ne saznaju da je uvaljivacica i prevarantica, dok se na Googleu zadnja asocijacija uz njeno ime ne pokaze prevarantica. Tu se sve malo zamisle, ili bar vecina. To je neki ekstreman ishod, ali vrlo moguc i cest.
2019 09 18
Ovo je za povrat iznosa artikla + obje postarine. Greska je prodavaca, nikako kupca. I to sto je prodavacica poslala prije uplate nije bitno jer je to stvar dobre volje, nitko joj nije trazio.
2019 09 18
Adminici sam poslala baš sve fotografije artikla i kompletnu korespondenciju i osvetničku povratnu mi je maknula. Tako da, eto, makar je jedna osoba dobila uvid u stanje artikla i havariju nakon toga. Fotke na temu ću staviti čim bude moguće. Poslala sam joj poruku u kojoj joj objašnjavam da je adminica dobila sve što je potrebno i obrisala povratnu te da joj već iz toga može biti jasno koliko nije u pravu i dala joj rok da do sutra uplati puni iznos i obje poštarine ili joj stavljam podatke na temu i u crnu listu te joj za profil tražim blok. Čini mi se da će ovo upravo tako završiti jer ona jednostavno fura svoj film o tome kako je već i sam povrat golem znak dobre volje, te da se meni taj pončo ne sviđa pa ga zato vraćam (jer evidentno postoje osobe kojima se pohabana izmucana odjeća sviđa) i ništa ju stanje artikla ne zanima jer ona zna koliko ga je nosila i ima 215 povratnih i točka.
2019 09 18
Da joj se svidja izmucano iznosano nebi ga prodavala. Cist app.
2019 09 18
Jest Zara nekvalitetna, ali opet ne sve i sigurno nije takvo kroz 2-3 nosenja vec vise nosenja i pranja. Jos samo cekam "nije ovo trgovina". Ja molim dokument CL-a jer ga ne vidim niti u jednoj temi, neke su teme citave obrisane. Treba mi kind of hitno. Ako brise please u inbox.
2019 09 18
1 2 3 4 5 ... 6 Sljedeći